• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 95022012413
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

تلف شدن2926 راس دام بر اثر تب برفکی در آذربایجان غربی

تلف شدن2926 راس دام بر اثر تب برفکی در آذربایجان غربی

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: 2926 راس دام در استان بر اثر تب برفکی تلف شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: 2926 راس دام در استان بر اثر تب برفکی تلف شده‌اند.

کامران داهیم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان غربی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، در استان 387 راس گاو و گوسفند و 2539 راس گوسفند و بز بر اثر تب‌برفکی از بین رفته‌اند.

وی به شیوع بیماری تب برفکی در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیماری تب برفکی در تمامی شهرستانهای استان شیوع پیدا کرده است.

داهیم درخصوص علت شیوع این بیماری گفت: تغییر سویه های موجود ویروس تب برفکی و ایجاد دو نوع سویه جدید A ،O از علل شیوع این بیماری در استان است.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون 32 هزار 964 راس گاو و گوسفند و 481 هزار و 366 راس گوسفند و بز در سطح استان برای مقابله با این بیماری واکسینه شده اند.

وی ادامه داد: انجام نمونه برداری های لازم جهت تشخیص سویه ها جدید، ساخت واکسن جدید و موثر برای سویه های جدید توسط موسسه سرم و واکسن سازی رازی و شرکت واکسن سازی روناک مهاباد، واردات واکسن تب برفکی خارجی، تعطیلی میادین دام در چندین مرحله از جمله اقدامات انجام شده به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی است.

داهیم افزود: با توجه به اینکه سویه جدید ویروس تب برفکی ایجاد و واکسن های موجود برای سویه های جدید چندان موثر نبود و از طرفی هم دوره زمانی مورد نیاز برای ساخت واکسن جدید با سویه‌های جدید حدوداً 3 تا 4 ماه به طول می انجامد لذا در مقاطعی با کمبود نسبی واکسن مواجه بودیم که این معضل در حال حاضر رفع شده است.

وی ادامه داد: در صورت تامین واکسن های جدید مایه کوبی کلیه دام‌ها به صورت همگانی در سطح کشور از 25 اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با کل کشور در سطح استان عملیاتی می شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: خصوصیات بیماری تب برفکی به نوعی است که در صورت مایه کوبی نیز ایمنی 100 درصد ایجاد نمی شود لذا توصیه می شود از جابجایی بی مورد دام ها خودداری و از مراجعات مکرر به میادین دام اکیدا خودداری شود.

وی ادامه داد: درخرید دام جدید سعی شود از مراکز مطمئن و تحت نظر دامپزشکی خریداری و جایگاه نگهداری دامها به طور مرتب ضدعفونی و گندزدایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha