محققان دانشگاه اکستر و شرکت فوم کرنو(FoAM Kernow) یک برنامه آندروید طراحی کردهاند که میتواند تلفن همراه را به یک دستگاه جامع سنجش از راه دور تبدیل کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این برنامه با استفاده از دادههای جغرافیایی برای نقشهبرداری از مناظر میتواند به امدادگران در انجام کمکهای بشردوستانه در مناطق فاجعهزده کمک کند.
این برنامه از حسگرهای آنبردی استفاده میکند که در حال حاضر در گوشیهای هوشمند مدرن وجود دارند. این حسگرها شامل شتابسنج، جیپیاس، قطبنما و دوربین هستند و دادههای مکانی قابل استفاده فوری را در زمان معلق شدن دستگاه از یک پلتفرم هوایی سبک مانند پهپاد یا کایت ارائه میکنند.
برنامه فوق دادهها را جمعآوری کرده و به تلفن هوشمند اجازه میدهد تا بطور مستقل عمل کند؛ از اینرو زمانیکه در هوا به پرواز درمیآید، میتواند تصاویر را براساس مشخصات تعیین شده توسط کاربر ثبت کند.
در حال حاضر حسگرهای روی تلفن همراه به جمعآوری دادههایی در مورد کاربران و ارسال این اطلاعات به شخص سوم میپردازند. دانشمندان تصمیم گرفتند از این دادهها برای اهداف مفید مانند نقشهبرداری استفاده کنند.
این برنامه با بسیاری از برنامههای کاربردی دیگر متفاوت است زیرا میتواند بطور زنده کدگذاری شود، به این معنی که عملکرد آن محدود نیست. این امر به کاربر اجازه میدهد تا آن را برای اجرای دلخواه یا تصویربرداری بر اساس معیارهای خاص برنامهریزی کند.
به گفته دیو گریفیت، رئیس شرکت FoAM Kernow که این برنامه را توسعه داده این نرمافزار برای همه کاربران دستگاه های اندرویدی قابل دسترسی است.
جزئیات بیشتر این تحقیق در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات