• سه‌شنبه / ۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95020703974
  • خبرنگار : 71498

وصول بیش از 97 درصدی مطالبات صنعت برق

وصول بیش از 97 درصدی مطالبات صنعت برق

مدیر عامل شرکت توانیر گفت: سال گذشته برای اولین‌بار درصد وصول مطالبات صنعت برق به عدد 97.5 درصد رسید که این عدد به نوبه خود عدد بالایی است.

مدیر عامل شرکت توانیر گفت: سال گذشته برای اولین‌بار درصد وصول مطالبات صنعت برق به عدد 97.5 درصد رسید که این عدد به نوبه خود عدد بالایی است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آرش کردی امروز در بیست‌ویکمین کنفرانس شبکه‌های توزیع برق در خصوص تامین برق در سال 1395 اظهار کرد: در این موضوع نیازمند مدیریت مصرف به‌طور خاص و جدی هستیم و باید همانند کشورهای پیشرفته در زمینه‌ی مدیریت مصرف اقدامات اساسی انجام دهیم.

وی با بیان این‌که کره جنوبی سال گذشته در ایام پیک شش هزار مگاوات از طریق مدیریت مصرف، میزان مصرف خود را کنترل کرده است، اظهار کرد: هنوز در ایران در زمینه مدیریت مصرف انرژی کارهای اصولی انجام نشده است و ما باید بتوانیم این مساله را ساماندهی کنیم.

مدیر عامل شرکت توانیر با بیان این‌که سال گذشته در موضوع ذخیره عملیاتی 628 مگاوات در ایام پیک تنها توسط دیسپاچینگ ملی کنترل شد، گفت: از این طریق توانستیم از ساخت و احداث 850 مگاوات نیروگاه بی‌نیاز شویم همچنین 1900 میلیارد تومان به اقتصاد ملی کشور کمک شد.

کردی تصریح کرد: اگر امسال 3000 تا 3500 مگاوات صرفه‌جویی داشته باشیم، می‌توانیم از پیک عبور کنیم و این در حالی است که سال گذشته 2200 مگاوات صرفه‌جویی در این زمینه صورت گرفت.

وی با بیان این‌که ما باید به منطقی‌شدن قیمت برق نزدیک شویم، ادامه داد: این راهی است که کشورهای زیادی از آن عبور کرده‌اند و باید به این مساله توجه کرد که صنعت برق می‌تواند یک صنعت کاملا مستقل باشد.

مدیر عامل شرکت توانیر با اشاره به موضوع کاهش تلفات بیان کرد: باید سرمایه‌گذاری جدی‌ای در این زمینه صورت بگیرد و با توجه به این‌که زمینه‌های این مساله فراهم شده است قطعا می‌توانیم گام‌های موثری در این امر برداریم.

به گفته کردی موضوع کاهش تلفات و مدیریت مصرف اهمیت مضاعفی نسبت به ایجاد ظرفیت تولید دارد، لذا باید به این امر توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان این‌که 160 مگاوات تولید پراکنده را وارد مدار کرده‌ایم ادامه داد: با گشایش‌های مالی و اعتباری می‌توانیم در این بخش عدد دو تا سه هزار مگاوات را در افق برنامه ششم در نظر بگیریم.

به گفته مدیر عامل شرکت توانیر سال گذشته که آغاز عملیات اجرایی 7000 مگاوات نیروگاه گازی را داشتیم توانستیم 12.5 میلیارد صرفه‌جویی سوخت داشته باشیم.

کردی تصریح کرد: براساس مصوبات صورت گرفته 10 هزار مگاوات در نیروگاه‌هایی با راندمان‌ بالا سرمایه‌گذاری شود.

وی با اشاره به طرح سهام گفت: این طرح با نصب 4000 کنتور کار خود را آغاز کرد و من این اطمینان را می‌دهم کار ساخت کنتورها منطبق با استاندارد‌های جهانی است.

مدیر عامل شرکت توانیر از احداث 400 پست توزیع و فوق‌ توزیع در استان تهران خبر داد و افزود: این طرح با سرمایه‌گذاری 2.5 میلیارد دلار انجام می‌شود.

کردی تصریح کرد: سال گذشته برای تولید برق کل کشور 81 درصد از گاز طبیعی استفاده شد که این مساله تاثیرات بسیار خوبی در محیط زیست گذاشته است.

وی با اشاره به ظرفیت 74 هزار و 250 مگاواتی برق کشور گفت: در حال حاضر رتبه صنعت برق ایران در دنیا 14 است .

مدیر عامل شرکت توانیر با بیان این‌که 54 هزار و 70 روستا تاکنون برق‌دار شده‌اند، عنوان کرد: صنعت برق ایران در قدرت تولید و شبکه در منطقه اول است و مهم‌ترین مساله‌ای که توانستیم در سال گذشته آن را بهبود ببخشیم مساله‌ی کاهش تلفات برق بوده است.

کردی با بیان این‌که از سال قبل تاکنون 1.4 درصد به راندمان نیروگاه‌های حرارتی اضافه شده است، گفت: سال گذشته تلفات به 11 درصد رسیدو قرار است که امسال این عدد را تک‌رقمی کنیم.

وی با بیان این‌که تک‌رقمی شدن تلفات یک ادعا نیست، گفت: یکی از شعارهای خاص و مورد تاکید وزارت نیرو و توانیر در قالب تحقق اقتصاد مقاومتی کاهش تلفات است که ما نیز موظفیم برهمین اساس تلفات را تک‌رقمی کنیم.

مدیر عامل شرکت توانیر با بیان این‌که کاهش تلفات 234 میلیون دلار صرفه‌جویی را به همراه داشته است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مساله باید برنامه‌های اساسی برای این مهم صورت بگیرد.

قانونی که کمک حال صنعت برق می‌شود

با توجه به چالش‌های موجود صنعت برق کمیسیون انرژی مجلس قانونی را تحت عنوان حمایت از صنعت برق به مجلس ارائه داد که تاکنون از 15 ماده پیش‌بینی شده هفت ماده به تصویب رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، امیری خامکانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مچلس اظهار کرد: در کمیسیون انرژی تلاش بر این بود که درک متفاوتی نسبت به صنعت برق داشته باشیم، لذا تنها کمیسیونی که توانست یک قانون جامع مصوب کند که کمک‌ زیادی به بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی در نفت، گاز، صنعت برق به ویژه در تجدید‌پذیر‌ها کند کمیسیون انرژی مجلس بود.

وی ادامه داد: اگر این قانون اجرایی شود قطعا می‌توان بسیاری از مشکلات صنعت برق را برطرف کرد. به همین دلیل اهتمام ما بر این است که این قانون به مرحله‌ی اجرا برسد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان این‌که در قانون توسعه پنجم صنعت توسعه انرژی حکم شد، خاطر نشان کرد: نگاه دیگری که در مجلس شورای اسلامی وجود دارد ارتقاء انرژی‌های تجدید‌پذیر است و این در شرایطی است که در حال حاضر تنها یک درصد انرژی تجدید‌پذیر تولید می‌شود.

امیری خامکانی با اشاره به اهمیت توسعه انرژی‌های تجدید‌پذیر گفت: با توجه به این‌که این مساله تاثیرات بسیاری در حوزه مسائل زیست محیطی دارد، لذا لازم است که در این زمینه راهکارهای خوبی اندیشیده شود.

وی در خصوص مطالبات صنعت برق ادامه داد: راه‌های متفاوتی را برای وصول این مطالبات در نظر گرفته‌ایم.

رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان این‌که تولید و نیاز صنعت برق همسو با هم پیش نمی‌رود، گفت: اگر بتوانیم یک درصد از تلفات برق را کاهش دهیم در واقع توانسته‌ایم یک نیروگاه 800 مگاواتی را مدیریت کنیم.

امیری با اشاره به اهمیت صنعت برق بیان کرد: با توجه به جنبه‌های حائز اهمیت صنعت برق در زندگی مردم می‌توان گفت که در حال حاضر صنعت برق نیز به عنوان مایه حیات شناخته می‌شود، لذا باید به شاخص‌ها و چالش‌های این صنعت توجه شود.

وی در خصوص چالش‌های صنعت برق گفت: موضوع اساسی که باید در این صنعت برطرف شود نگاه بنگاهداری در این صنعت است، چرا که هنوز نتوانسته‌ایم در بین تصمیم‌گیران چه در دولت و چه در مجلس این موضوع را تفهیم کنیم که برق یک بنگاه است و باید هزینه و درآمد آن به موازات هم باشد.

به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اگر بتوانیم این نگاه را قالب کنیم بسیاری از مشکلات صنعت برق در حوزه تولید، توزیع و تلفات برطرف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha