حدود دو سال است که حضور در نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی برای هنرمندان رایگان نیست و آنها از اینکه هرسال باید برای شرکت در نمایشگاه مبلغی را بپردازند گلایه دارند، زیرا معتقدند هنرمندان صنایع دستی فروش آن چنانی ندارند.
به گزارش خبرنگار هنرهای سنتی ایسنا، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در پاسخ به یک پیشنهاد مبنی بر اینکه چرا نمایشگاههای صنایع دستی را به شیوه گالریدارها و با دریافت درصد فروش از هنرمندان برگزار نمیکند، توضیح داد: معاونت صنایع دستی به عنوان بخش دولتی چنین حقی را ندارد، زیرا فضای نمایشگاهی متعلق به ما نیست. دولت نمیتواند واسطه یا دلال شود و بگوید بخش خصوصی تجارت کند و 30 درصد آن را هم به بخش دولتی بپردازد.
بهمن نامورمطلق با بیان اینکه انجام چنین کاری اجحاف است، گفت: ما میخواهیم تا آنجا که امکان دارد خودمان را درگیر بخش خصوصی نکنیم و اجازه دهیم بخش خصوصی روی پای خودش بایستد. اگر واقعا کسی علاقمند به برگزاری نمایشگاه به این شیوه است، میتوانند این کار را انجام دهد.
او بیان کرد: ما نمایشگاه گرفتیم و مبلغ آن را به عهده بخش خصوصی گذاشتهایم. معاونت صنایع دستی برای مناطق محروم غرفه رایگان در نظر گرفته است. ما تلاش میکنیم تبلیغات را در این زمینه افزایش دهیم که فروش بخش خصوصی بالا برود و تسهیلاتی مانند پرداخت وام را در اختیار آنها میگذاریم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اضافه کرد: در همه جای دنیا، بخش خصوصی مجری برگزاری نمایشگاهها است، اما ما بیش از همه جای دنیا به هنرمندان کمک میکنیم، شاید حمایت ما به اندازه گذشته مستقیم نباشد، اما نسبت به نقاط دیگر دنیا حمایت بهتری از هنرمندانمان داریم.
نامورمطلق اظهار کرد: معاونت صنایع دستی برای حمایت از هنرمندان و حضور آنها در نمایشگاه تصمیم به تفکیکسازی بخش تجاری از ترویجی کرده است. ما میخواهیم هنرمندان با بضاعت خودشان در این نمایشگاهها حضور داشته باشند؛ به همین دلیل با صندوق کارآفرینی امید صحبت کردیم تا به هنرمندانی که از بضاعت کمتری برخوردار هستند وام بدهند و آنها از شرکت در نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی محروم نشوند.
او ادامه داد: ما هر سال به سمت کم کردن سوبسیدهای دولتی برای نمایشگاه تجاری حرکت میکنیم تا نمایشگاه ترویجی را به صورت جداگانه برگزار کنیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور درباره جزئیات پرداخت این وام به هنرمندان گفت: این وام، 5 میلیون تومان و با سود 4 درصد که در واقع کارمزد محسوب میشود نه سود در اختیار همه هنرمندانی که میخواهند در نمایشگاه صنایع دستی شرکت کنند و به آن نیاز دارند، تعلق میگیرد.
نامورمطلق درباره شرایط پرداخت و اینکه سختگیریهای همیشگی برای پرداخت وام به هنرمندان در این وام لحاظ میشود یا نه؟ پاسخ داد: در هر صورت برای دریافت وام به ضمانتهای بانکی هم نیاز است، اما با صندوق مربوطه صحبت شده با توجه به اینکه مبلغ قابل پرداخت کلان نیست، با هنرمندان همکاری شود. از طرفی قرار شده آن مبلغی که قرار است هنرمندان برای اجاره غرفه پرداخت کنند به صورت مستقیم از صندوق کارآفرینی امید به مجری نمایشگاه پرداخت شود تا صندوق مطمئن شود مبلغی که به عنوان وام به هنرمندان داده میشود برای این کار هزینه شود، مابقی مبلغ وام هم به هنرمند پرداخت میشود. این وام بدون نوبت و به آسانی پرداخت میشود.
او اظهار کرد: به نظر من صنایع دستی باید بتواند روزی برای کار تجاری خودش هزینه کند. دولت و معاونت صنایع دستی نیز باید برای کار ترویجی هزینه کند. سیاست ما جداسازی بخش تجاری از ترویجی است. حمایتهای مرتبط هم با وام و تسهیلات صورت میگیرد.
معاون صنایع دستی بیان کرد: متاسفانه در گذشته این تفکیکسازی صورت نگرفته و ما هر سال به سمت تجاری شدن نمایشگاههای تجاری و ترویجی شدن نمایشگاههای ترویجی پیش میرویم.
نامور مطلق همچنین درباره مدت زمان تعیین شده برای پرداخت این وام گفت: باید به هنرمندان فرصت کافی برای فروش و انجام فعالیت اقتصادی و تجاری با توجه به وامی که گرفتهاند، داده شود.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی 5 تا 10 خرداد ماه در مصلی تهران برگزار میشود و هنرمندان برای اجاره غرفههای 6 متری،مبلغ 912 هزار تومان، غرفههای 9 متری یک میلیون و 368 هزار تومان و برای غرفههای 12 متری یک میلیون و 824 هزار تومان پرداخت کنند.
انتهای پیام
نظرات