دبیر جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود، معتقد است که هر کس که کولهپشتی ببندد و راهی طبیعت شود، الزاماً نمیتواند اکوتوریست باشد.
«امیرحسین ولیان» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، اظهار کرد: قوانین باید بهگونهای باشد که بیشترین منافع و سود ناشی از افزایش گردشگران در یکمنطقه به خود طبیعت و محیطی که اکوتوریست وارد آن شده، شود.
وی با اشاره به ضرورت ارائه آموزشهای لازم به گردشگران تصریح کرد: نخستین گام در این مهم این است که به گردشگران آموزش داده شود که چگونه با طبیعت رفتار کنند که به زیستگاه آسیبی وارد نشود.
این فعال زیستمحیطی، با بیان اینکه باید امکانات مورد نیاز برای گردشگران فراهم شود تا طبیعت تخریب نشود، افزود: باید هممانند همه کشورهای توسعهیافته، هزینهای بابت ورود به طبیعت از گردشگر اخذ شود اما نه اینکه همه این پول به جیب صاحب تور و دیگر عوامل فرعی واریز شود بلکه عمدهترین بخش آن برای سرزمین و خود طبیعت هزینه شود.
ولیان، با انتقاد از ورود بیضابطه به تفرجگاهها و مناطق حفاظتشده ادامه داد: اینگونه نیست که هرکس مبلغی به یک تور بدهد و وارد منطقه شود مجاز باشد که با خودروی خود وارد عرصه شده و به قطع درخت و نابود کردن گونههای گیاهی آن بپردازد.
دبیر جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود، با بیان اینکه اکوتوریسم باید توأم با مسئولیتپذیری در قبال طبیعت باشد، خاطرنشان کرد: عوائد ناشی از اکوتوریسم باید بیش از آنکه به جیب دلالها و سودجویان واریز شود باید به طبیعت منطقه و مردم محلی برسد اما متأسفانه در ایران تنها کسی که سودی از این صنعت نمیبرد محیط و طبیعت است که بیشترین زیان را نیز از این محل میبرد.
این دوستدار محیطزیست ایجاد زیرساختهای لازم در صنعت گردشگری را ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: متأسفانه نگرش آماری به این بخش آسیبهای جدی به طبیعت و جاذبههای گردشگری و طبیعی زده است، چون برخی دستگاههای تولی تنها بهدنبال افزایش آمارها هستند و در این میان این طبیعت است که آسیب میبیند.
انتهای پیام
نظرات