• سه‌شنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95013114391
  • خبرنگار : 71498

سد‌هایی پر از خالی

سد‌هایی پر از خالی

باوجود بارش‌های اخیر، بحران آب همچنان در کشور جولان می‌دهد و بر اساس آخرین اخبار 43 درصد حجم سدهای کشور خالی است و مسوولان کماکان معتقدند که این بارش‌ها تاثیری در حل بحران آبی کشور ندارد.

باوجود بارش‌های اخیر، بحران آب همچنان در کشور جولان می‌دهد و بر اساس آخرین اخبار 43 درصد حجم سدهای کشور خالی است و مسوولان کماکان معتقدند که این بارش‌ها تاثیری در حل بحران آبی کشور ندارد.

به‌گزارش خبرنگار ایسنا، 55 درصد تامین آب شرب شهرها از طریق منابع آب زیرزمینی صورت می‌گیرد و زنگ خطر آب‌های زیرزمینی در حالی به صدا در آمده که برداشت بیش از حد آب از چاه‌های مجاز و غیر مجاز افت سطح آب‌های زیرزمینی را در پی داشته به طوری که بر اساس آمارهای موجود بیش از 11 میلیارد متر مکعب آب از دشت‌های کشاورزی بیش از ظرفیت مجاز برداشت می‌شود.

با توجه به این شرایط نمی‌توان انتظار چندانی از باران‌های زودگذر داشت و بر اساس اعلام وزارت نیرو از بارش‌ها ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر لغایت 29 فروردین سال آبی 95-94 بالغ بر 210 میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت( 207 میلیمتر) 1 درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته( 173 میلیمتر) 21 درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین حجم بارش اول مهر تا پایان 29 فروردین معادل 346.086 میلیارد مترمکعب است و به‌گفته تشیعی معاون نظارت بر بهره برداری آبفای کشور 15 سال است که کشور دچار بحران بی آبی شده لذا بارندگی های چند روز اخیر تاثیری در بهبود شرایط بحرانی کشور ندارد بنابراین مردم باید 20 درصد در میزان مصرف خود صرفه جویی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در این میان با تمهیدات در نظر گرفته شده و افزایش بارندگی‌ها، تعداد شهر های دارای تنش آبی از سال گذشته تا کنون از 547 به 301 شهر کاهش یافت، اظهار کرد: شهرهای بزرگی مانند کرمان،اصفهان،شیراز،مشهد،بندرعباس، و بوشهر شهرهای بزرگی هستند که در معرض تنش آبی قرار دارند.

وضعیت در خصوص سد‌های تهران نیز به همین روال است. به‌طوری‌که به‌گفته خسرو ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران حجم آب موجود در مخازن سدهای پنج گانه تحت پوشش این شرکت بیش از 733 میلیون متر مکعب است که این میزان در مقایسه با سال گذشته 95 میلیون مترمکعب بیشتر اما در مقایسه با حجم نرمال و سال های پرآبی 53 میلیون متر مکعب کمتر است.

به‌گفته وی حجم بارش های استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به حدود 215 میلیمتر رسیده است که این میزان در مقایسه با 180 میلیمتر سال گذشته 19 درصد افزایش یافته است. با این حال، حجم بارش های سال جاری در استان تهران همچنان در مقایسه با دوره بلند مدت 48 ساله چهار درصد کاهش نشان می دهد.

بحران آبی آن‌قدر کشور را در خود فرو برده که نمی‌توان به باران‌های اخیر چشم امید بست و به‌نظر می‌رسد که تنها یک بسیج و اتحاد همگانی در بین سازمان‌ها و اران‌ها می‌تواند حلال این معظل بزرگ باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۵:۲۶

90 درصد هدر رفت آب در بخش کشاورزي ست. عوض فشار به مردم الگوهاي کشاورزي را درست کنيد اگر نميتوانيد درش را تخته کرده و عوض بنجلهاي چيني که مفتشان گران است محصولات کشاورزي را وارد کنيد . پس پول نفت را ميخواهيم براي چه ؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۱:۱۷

واقعا كه، پول نفت رو بديم خوراكي بخريم؟ سخت نگذره يه وقت دوست عزيز؟ فروش نفت و خريد اجناس مصرفي و خوراكي مثل اين ميمونه كه شما تمام درآمد خودت رو صرف خريد گوشت و مرغ كني و بگي پس كار ميكنم براي چي؟ همين كار كم و بيش در دولت قبل انجام شده كه به جاي ايجاد زيرساخت و شغل، دچار تورم و بي كاري و ... شديم

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۳۲

برادر گرامي لطفا با دقت بيشتري نظر بنده را بخوانيد. من گفتم 90 درصد هدر رفت آب در بخش کشاورزي ست . الگوهاي کشاورزي را درست کنيد . ميدانيد درست کردن همين الگو هاي غلط چقدر ايجاد کار و اشتغال ميکند؟ ضمن اينکه ذخاير آب مملکت به هدر نميرود. اين يعني هر دو سر برد . ولي وقتي کسي گوش نميدهد و يا اقدام عملي صورت نميگيرد پس بهتر است لا اقل يک طرف را نجات داد و از انجا که آب يک کالاي استراتژيک است پس چاره اي جز واردات محصولات کشاورزي (حداقل تا زماني که وضع کشاورزي خودمان درست شود ) نيست