• سه‌شنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95013114353
  • خبرنگار : 71362

چرا سفیر اردن از تهران رفت؟

چرا سفیر اردن از تهران رفت؟

خبرگزاری رسمی اردن اعلام کرد که این کشور سفیر خود در ایران را برای "مشورت" فراخوانده است.

خبرگزاری رسمی اردن اعلام کرد که این کشور سفیر خود در ایران را برای "مشورت" فراخوانده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، محمد مؤمنی، وزیر اطلاعات و سخنگوی دولت اردن با انتشار یک بیانیه، در ادعایی عجیب، علت فراخوانده شدن سفیر این کشور از تهران را عدم پاسخگویی ایران به درخواست اردن در زمینه "مداخله در امور کشورهای عربی" عنوان کرد!

این مقام دولت اردن که کشورش با حضور در ائتلاف عربستان، در جنایت کشتار مردم بی دفاع یمن شریک است، مدعی شد که به دنبال توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی، مقامات جمهوری اسلامی به یک سری اقدامات و اظهارات مبادرت کرده‌اند که "دخالت غیرقابل قبول در امور داخلی کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است"(!)

وی همچنین ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران، "اصول اولیه حسن هم‌جواری را رعایت نکرده و سبب تشدید بحران در خاورمیانه و بی‌ثباتی در منطقه شده است".

سخنگوی دولت اردن در ادامه ادعاهای خود گفت: تهران "هیچ نشانه مثبتی از خود در زمینه خواسته‌های اردن و دیگر کشورهای عربی که در بیانیه‌های پایانی نشست‌های اخیر اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی مطرح شد، نشان نداده است".

گفتنی است، وزیر جنگ عربستان سعودی و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن که ارتش کشورشان سرگرم کشتار بی‌دفاعان در یمن است، کمتر از یک هفته پیش با یکدیگر دیدارو درباره ادعای "دخالت ایران در امور اعراب" گفت‌وگو کرده بودند.

در پی قطع رابطه دیپلماتیک عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران که اواسط دی ماه گذشته در واکنش به حمله به اماکن دیپلماتیک این کشور در ایران انجام گرفت، عربستان سعودی، رایزنی هایی را علیه کشورمان در منطقه آغاز کرد.

هفته گذشته هم در جریان اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول، تنشی میان ایران و عربستان سعودی بر سر بیانیه پایانی اجلاس به وجود آمد.

ایران به "طرح چهار بند ضد ایرانی و یک بند ضد حزب‌الله لبنان" در پیش‌نویس اعلامیه اجلاس سران اعتراض کرد و گنجاندن آن را حاصل تلاش های تفرقه افکنانه عربستان سعودی "با حمایت برخی همپیمانانش" دانست و این اقدام را بر خلاف روح همبستگی اسلامی و در راستای منافع اسرائیل توصیف کرد. حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراهش در اعتراض به این بیانیه، نشست پایانی اجلاس را ترک کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha