• یکشنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95012913062
  • خبرنگار : 71282

برنامه تک‌رقمی کردن بیکاری روی میز وزارت کار

برنامه تک‌رقمی کردن بیکاری روی میز وزارت کار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامه‌ریزی برای تک‌رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان دولت یازدهم خبر داد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامه‌ریزی برای تک‌رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان دولت یازدهم خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، عیسی منصوری در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: براساس تاکید و دستور رییس جمهوری مبنی بر تک رقمی کردن نرخ بیکاری وزارت کار برنامه‌های اجرایی کردن این هدف‌گذاری را در دست تدوین قرار داده است.

وی با اشاره به آمار ایجاد اشتغال در سال گذشته ادامه داد: در سال 1394 طبق گزارش مرکز امار ایران 850 هزار شغل جدید داشتیم که با لحاظ کردن ریزش‌ها عملا 677 شغل خالص ایجاد شد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وجود فشارهای اقتصادی 0.4 درصد افزایش در نظر بیکاری داشتیم و از 10.6 درصد در سال 1393 به 11 درصد در سال 1394 رسیدیم.

منصوری همچنین از برنامه اعزام 10 هزار نیروی کار ایرانی به خارج از کشور خبر داد و گفت: درصددیم تا دفاتر کاریابی را که امکان راه‌اندازی در خارج کشور را دارند مورد حمایت قرار دهیم تا به نیروی ایرانی خارج کشور خدمات بدهند.

منصوری در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح سیاست‌های اشتغال وزارت کار پرداخت و ادامه داد: در حال حاضر سیاست‌های اشتغال را در سه لایه تنظیم کردیم که تا پایان دولت یازدهم اجرا می‌کنیم.

وی در ادامه از تدوین بسته حرکت به عنوان یکی از بسته‌های اشتغالزای وزارت کار و اجرای آن در سال 1395 خبر داد و گفت: این بسته به احتمال زیاد این هفته با حضور رییس جمهور و در شهر تهران رونمایی خواهد شد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لایه اول لایه خرد و در سطح محلی است و هدف ما این است که در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها رشته فعالیت‌هایی که اقتصاد هر منطقه را شکل می‌دهد شناسایی و مورد مطالعه قرار بدهیم و آن دسته رشته‌هایی که بیشترین ظرفیت اشتغال را ایجاد می‌کنند اولویت‌گذاری کنیم.

منصوری بیان کرد: این طرح متفاوت از طرح آمایش سرزمین است و دینامیک کسب‌وکار و اشتغال هر استان احصاء شده است.

وی ادامه داد: در مرحله‌ی دوم رشته فعالیت‌هایی در اولویت قرار می‌گیرند که 20 درصد از فعالیت‌هایشان 80 درصد اشتغال را تحت پوشش قرار بدهد و تلاش ما این است که بستر و فرصت نقش‌آفرینی بهتر بخش خصوصی را در کنار وظایف دولت در تمام سیاست‌های اشتغال فراهم کنیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از گردشگری، صنایع‌دستی، پوشاک و کفش، IT و ICT به عنوان رشته‌ فعالیت‌های مورد نظر نام برد و اظهار کرد: هم‌اکنون تهران، تبریز، مشهد، قم و اصفهان پنج شهر دارای تولید گسترده کفش هستند به نحوی که در شهر مشهد تنها سه هزار بنگاه تولید کفش داریم، اما با وجود تقاضای بالای کار نیروی کار ماهر وجود ندارد.

منصوری افزود: لذا اولین مدرسه کفش را در مشهد ایجاد کردیم و با پرورش مربیان داخلی کار آموزش و تربیت نیروهای کار ماهر برای تولید کفش را برعهده بگیرند.

وی تصریح کرد: در لایه میانی بحث هماهنگی بین دستگاهی و ظرفیت‌سازی برای اجرای پروژه‌های خرد و ایجاد برند برای عرضه محصولات مدنظر است و در کنار آن به موضوع کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و هدایت نیروهای کار ماهر توجه داریم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: لایه آخر را در سطح کلان در حوزه‌ سیاست‌های پولی و مالی و تجاری روش‌ها و قوانینی را پیشنهاد دادیم که جریان اشتغال سرعت بیشتری پیدا کند و در همین راستا طی تفاهم‌نامه‌ای با اتاق ایران ایجاد مرکزی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط و اتصال آنها با برندهای معتبر جهانی را پیش‌بینی کردیم.

منصوری همچنین از بسته جداگانه‌ای به منظور ایجاد اشتغال با رویکرد مدیریت مصرف انرژی و حفظ محیط زیست خبر داد و اظهار کرد: با در نظر گرفتن وضع موجود و به شرط استفاده صحیح از منابع داخلی می‌توانیم با مشارکت دستگاه‌های مربوطه این طرح را پیاده‌سازی کنیم مثلا در بحث ساختمان همکاری دستگاه‌های مرتبط می‌تواند حجم قابل توجهی از آلودگی محیط زیست را کاهش بدهد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار درصدد است تا زمینه‌ی همکاری و مشارکت بخش خصوصی در زمینه اشتغال را فراهم کند، لذا رویکرد‌های بخش اشتغال خود را با اولویت نقش‌آفرینی بخش خصوصی و ایجاد رشد فراگیر اقتصادی و پس از آن کاهش فقر قرار داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha