آژانسهای فاینانس ایتالیا به اتفاق یکدیگر حدود پنج میلیارد یورو خط اعتبار و ضمانت صادرات برای ایران فراهم میکنند.
به گزارش ایسنا، فایننشیال تایمز در گزارشی نوشت: توافق مذکور یکی از مهمترین توافقهای مالی با ایران از زمان برداشته شدن تحریمهای بین المللی در ژانویه به شمار میرود.
آژانس فاینانس دولتی "کاسا دپوزیتی پرستیتی" که بیش از 350 میلیارد یورو دارایی را تحت کنترل دارد، برای نهادهایی دولتی ایران به منظور تامین مالی پروژههای زیرساخت مانند خطوط راهآهن و بزرگراه، چهار میلیارد یورو خط اعتبار فراهم میکند. انتظار میرود شرکتهای ایتالیایی ماند فروویه دلو استاتو هم در این قراردادها مشارکت کنند.
آژانس اعتبار صادرات ایتالیا - ساچه - با فراهم کردن چهار میلیارد یورو ضمانت برای این قراردادها و همچنین 800 میلیون یورو فاینانس برای شرکتهای کوچک و متوسط ایتالیایی که در ایران فعالیت میکنند از این مبادلات حمایت خواهد کرد.
فایننشیال تایمز به نقل از مجید زمانی، مدیرکل بانک سرمایه گذاری کاردان نوشت: توافقهای اخیر قابل توجهترین تحولات در ازسرگیری تجارت میان ایران و ایتالیا در دوران پساتحریم هستند.
توافق اخیر در سفر دو روزه ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا به ایران که یک هیات بازرگانی بزرگ را به همراه داشت، حاصل شد.
بر اساس این گزارش، شرکتهای خارجی که وارد بازار ایران میشوند به گشایش اعتبارنامه و بیمه کنندگان برای کاهش ریسکهای مربوط به صادرات نیاز دارند، اما این ضمانتها به دلیل نگرانی از تحریمهای بینالمللی علیه تهران در حال حاضر وجود ندارند.
ادامه تحریمهای بانکی آمریکا علیه تهران، مانع اتصال مجدد ایران به سیستم مالی جهانی شده و بانکهای بین المللی را برای همکاری با موسسات و شهروندان ایرانی محتاط ساخته است.
به گفته یک بازرگان اروپایی برجسته، خطوط اعتباری که دولت ایتالیا برای ایران فراهم خواهن کرد اوضاع را تغییر میدهد و برای ایران که درصدد آغاز پروژههای عمرانی است تحول بسیار مهمی است. همچنین زمینه ساز ورود صف طولانی از بانکها و شرکتهای اروپایی متوسط هستند که نگران پیامدهای همکاری تجاری با ایران بوده اند.
اما در حالیکه این خطهای اعتباری بانکهای صادرات واردات اروپایی و آسیایی را به فاینانس پروژههای ایران ترغیب میکند به معنای آن نخواهد بود که بانکهای بین المللی بزرگ در آینده نزدیک همکاری با ایران را ازسرخواهند گرفت.
یک دیپلمات غربی ارشد در تهران پیش بینی کرد حداقل بیش از یک سال زمان خواهد برد تا شهروندان ایرانی در بانکهای بزرگ جهان حساب بانکی افتتاح کنند در حالیکه دولت ایران پنج سال انتظار خواهد کشید تا بتواند از بازارهای اوراق قرضه جهان استفاده کند.
طبق توافقنامهای که در سفر دکتر روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به رم امضا شد، آژانسهای فاینانس ایتالیایی تجارت با ایران را از طریق بانکهای ایرانی خصوصی پاسارگاد، پارسیان و سامان حمایت خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات