• دوشنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95012308901
  • خبرنگار : 71214

معاون وزیر کشاورزی به ایسنا خبر داد

خودکفایی در تولید گوشت/ افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ

خودکفایی در تولید گوشت/ افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ

خودکفایی در تولید گوشت قرمز و افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ از اهدافی است که معاون وزیر جهاد کشاورزی آن را برای سال جاری اعلام کرده است.

خودکفایی در تولید گوشت قرمز و افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ از اهدافی است که معاون وزیر جهاد کشاورزی آن را برای سال جاری اعلام کرده است.

حسن رکنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: علیرغم اینکه در تولید گوشت قرمز زیرساخت‌های مناسب وجود دارد نسبت به دیگر کشورها مزیت نسبی وجود ندارد و تا حدودی به واردات نیازمندیم که البته تولیدکنندگان اعلام آمادگی کرده‌اند تا نیاز کشور به این محصول را به صورت کامل از تولید داخلی تامین کنند.

وی افزود: طی چند سال گذشته حدود 10 درصد از نیاز کشور به گوشت قرمز را از محل واردات تامین می‌کردیم که امیدواریم بتوانیم روند کاهشی را در وابستگی به واردات گوشت قرمز آغاز کنیم اما برای ایجاد موازنه‌ای عادلانه صادرات دام زنده را تسهیل کردیم که سبب شد در سال گذشته بیش از یک میلیون راس دام سبک زنده صادر شود که از نظر قیمت و کاهش تعداد دام‌های سبک در کشور دارای مزیت بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان اینکه صادرات حدود 10 درصد از پرورش دام زنده به کشورهای مختلف تراز تجاری این بخش را در سال گذشته بهبود داد، گفت: گرچه طی ماه‌های اخیر سال گذشته صادرات دام زنده موقتا متوقف شد اما از ابتدای امسال تاکنون بیش از پنج هزار راس دام زنده صادر شده است و همچنان نیز ادامه دارد که وزارت جهاد کشاورزی نیز از صادرات دام زنده در سال جاری حمایت خواهد کرد.

رکنی اعلام کرد: در زمینه تخم‌مرغ نیز طی چند سال گذشته تلاش شد تا به جای واردات محصول را صادر کنیم و سیاستگذاری در این راستا باعث شد تا تخم‌مرغ به محصولات صادراتی تبدیل شود و طی سال گذشته حدود 90 هزار تن تخم‌مرغ به کشورهای مختلف صادر شود که البته تقاضا برای این محصول در سال گذشته بیشتر از این میزان بود اما برای تنظیم بازار بهتر تخم‌مرغ ترجیح دادیم تا بیش از این صادرات صورت نگیرد.

وی گفت: در زمینه صادرات گوشت مرغ نیز کشورهای همسایه در زمینه رقابت‌های قیمتی کارهایی انجام می‌دهند که تولیدکنندگان داخلی باید در زمینه صادرات از تجربیات دیگر کشورها استفاده کنند و دولت هم حمایت‌های خود را از صادرکنندگان این محصول انجام می‌دهد که در این راستا با صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی هماهنگی‌های لازم در جهت اعطای تسهیلات با کمترین نرخ سود به مرغداران و صادرکنندگان داده شود و از سوی دیگر نیز با شرکت پشتیبانی امور دام هماهنگی‌های لازم صورت گرفته تا به جای خرید گوشت مرغ از تولیدکنندگان با هدف ذخیره‌سازی و توزیع مجدد در بازار داخلی بیشتر بر صادرات این محصول تمرکز شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان اینکه هم‌اکنون انباشت تولید گوشت مرغ وجود دارد و امیدواریم با شتاب گرفتن صادرات این مشکل تولیدکنندگان نیز حل شود، اظهار کرد: نیاز کشورهای همسایه به ایران به گوشت مرغ که از محل واردات تامین می‌شود به حدود سه میلیون تن در سال می‌رسد که این نشان می‌دهد صادرکنندگان می‌توانند در صادرات گوشت مرغ بهتر از سال گذشته عمل کنند و بتوانند امسال صادرات این محصول را به بیش از 70 هزار تن سال گذشته ارتقا دهند تا بتوانیم در سال جاری میزان صادرات آن را به 100 هزار تن برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۶:۵۶

من فکر مي کنم فقط مي توان زماني گفت که از لحاظ توليد گوشت خودکفا شده ايم که توليد نهاده هاي خوراک دام وارداتي نباشد و کيفيت گوشت مطابق استاندارد هاي بين الملي باشد