در سال گذشته واگذاری سرخابیها، آلومینیوم المهدی و ماشین سازی تبریز از جمله واگذاریهایی بود که به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی انرژی زیادی از سازمان هدر داد که به نظر میرسد این
گونه اتفاقات به صلاح اجرای سیاستهای اصل 44 در کشور نیست.
به گزارش ایسنا، پوری حسینی در خصوص عملکرد سازمان خصوصی سازی در سال 1394 گفت: بر اساس قانون بودجه قرار بود در سال گذشته 18.100 میلیارد تومان از محل واگذاریها به خزانه واریز شود که 11.300 میلیارد تومان آن معادل 70 درصد اهداف بودجه ای خصوصی سازی محقق شد.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: همچنین نام تعداد 120 شرکت در لیست واگذاریهای سال گذشته این سازمان قرار داشت که حدود 30 شرکت از آنها واگذار شد که از این نظر، 25 درصد اهداف محقق شده است.
وی اضافه کرد: به دلیل مهیا نبودن شرایط بازار سرمایه پیش از اجرای برجام در سال گذشته، خصوصی سازی سال پررونقی را سپری نکرد.
پوری حسینی با اشاره به اینکه برخی از واگذاریها در سال گذشته انرژی زیادی از سازمان خصوصی سازی هدر داد عنوان کرد: مقاومتهایی که از سوی برخی مدیران دولتی در سال 1394 ایجاد شد هم مانع رسیدن به اهداف خصوصی سازی شد، تا جای که وزیر اقتصاد از وجود چنین مقاومتهایی بر سر راه اجرای سیاست خصوصی سازی در کشور گلهمند شدند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان این که امیدواریم در سال 1395 و در دوران پساتحریم شاهد شرایط بهتری برای واگذاریها در کشورمان باشیم تصریح کرد: همه شرکتهایی که در لیست سازمان خصوصی سازی برای عرضه قرار دارند از ارزش یکسانی برای این سازمان برخوردارند و از نظر اندازه چه بزرگ باشند و چه کوچک، انرژی یکسانی از این سازمان مصرف می کنند.
وی در خصوص هدفگذاری این سازمان برای سال 1395 گفت: برای اعلام لیست واگذاریهای سازمان خصوصی سازی در سالجاری باید منتظر تشکیل هیات واگذاری باشیم تا با تایید اعضای این هیات، اسامی شرکتهای قابل عرضه مشخص شود، با این وجود هر شرکتی که تا به امروز در لیست واگذاریهای این سازمان بوده اما به فروش نرسیده است، به هیات واگذاری برای عرضه در سال جدید پیشنهاد خواهد شد.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان این که سال 1395 به دلیل آزادسازی سهام عدالت، سال سرنوشت سازی برای این سازمان است اذعان کرد: در سالجاری باید سود سهام شرکتهای سرمایه پذیر را پس از برگزاری مجامع در تیر و شهریور ماه بگیریم و پس از بررسی میزان اقساط پرداخت شده سهام عدالت، سازوکار خرید و فروش این سهام توسط مشمولین را فراهم کنیم و از این حیث سال پرکاری برای سازمان خصوصی سازی پیش بینی می شود.
بنا بر اعلام سازمان خصوصیسازی، وی افزود: یکی از دغدغههای این سازمان اثرات تورمی آزادسازی سهام عدالت بود که برای حل این مشکل کارشناسی زیادی انجام شد؛ بر این اساس در لایحه آزادسازی سهام عدالت تدابیری برای حل این مشکل اندیشیده شده و به مشمولین نیز توصیه می کنیم در صورت آزادسازی سهام عدالت اقدام به فروش سهام خود نکنند تا از سود این سهام بهره مند شوند.
پوری حسینی با بیان این که ارزش ریالی شرکتهای باقی مانده در لیست واگذاریهای سازمان خصوصی سازی به دلیل غیربورسی بودن به صورت دقیق مشخص نیست گفت: بیان عدد دقیق ارزش واگذاریهای باقی مانده این سازمان نیاز به کار کارشناسی و ارزشگذاری سهام دارد؛ با این وجود با احتساب سهام عدالت و رددیون تاکنون حدود 145 هزار میلیارد تومان سهم دولتی واگذار شده است و حدود 100 هزار میلیارد تومان سهم دولتی نیز برای عرضه و فروش باقی مانده که واگذاری این میزان سهام نیاز به عزم و اراده جدی و همچنین فراهم آمدن بسترهای لازم دارد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات پیش روی سازمان خصوصی سازی برای پایان واگذاریها در سالجاری، موضوع آزادسازی قیمت آب و برق است تا بتوانیم برخی از شرکتهای این حوزه را واگذار کنیم و تا زمانی که این موانع برداشته نشود اجرای سیاست خصوصی سازی در کشور ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات