• سه‌شنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95011705267
  • خبرنگار : 71516

توافق قریب الوقوع در ریاض برای پایان جنگ یمن

توافق قریب الوقوع در ریاض برای پایان جنگ یمن

روزنامه القدس العربی از توافق قریب الوقوع در جریان مذاکرات ریاض میان عربستان و حوثی‌های یمن خبر داد که با امضای سندی برای حل سیاسی بحران این کشور همراه خواهد بود.

روزنامه القدس العربی از توافق قریب الوقوع در جریان مذاکرات ریاض میان عربستان و حوثی‌های یمن خبر داد که با امضای سندی برای حل سیاسی بحران این کشور همراه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این روزنامه به نقل از منابع یمنی در ریاض اعلام کرد که قرار است طی مذاکراتی که با انصارالله پایتخت عربستان صورت می‌گیرد با ساختاری برای حل سیاسی بحران یمن توافق شود.

این منابع پیش‌بینی کردند که توافق اولیه با سازوکار مطرح شده مذاکرات مذکور، در ریاض صورت بگیرد و 18 آوریل نشستی تکمیلی در کویت برگزار شود که در آن توافق به شکل نهایی اعلام خواهد شد.

این توافق بر مبنای بازگشت "قدرت مشروع" به صنعاء، پایتخت و به رسمیت شناخته شدن حوثی‌ها به عنوان یک بخش سیاسی و اجتماعی اصلی در یمن است.

یکی از مسئولان کشورهای ائتلاف عربی اعلام کرد که اصلاح کابینه یمن توسط عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی این کشور هماهنگ با سخنان اخیر محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان بوده که در آن اعلام کرد، جنگ یمن به پایان خود نزدیک شده و هیئتی از انصارالله برای مذاکره به ریاض آمده‌اند.

این مسئول اعلام کرد که تصمیمات منصورهادی که بی تردید با هماهنگی ریاض بوده است در راستای آماده کردن اوضاع از نظر نظامی و سیاسی برای مرحله آتی است.

درحال حاضر یمنی‌ها در ریاض امیدوارند که مذاکرات آتی در کویت به "توافقی تاریخی" منجر شود.

به گفته منابع مذکور کسی که پشت مذاکرات با حوثی‌ها است، علی محسن الاحمر، معاون جدید منصورهادی است. مانع اصلی نیز به گفته آن‌ها علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور پیشین یمن است. ریاض و منصورهادی هرگونه آشتی با صالح را رد می‌کنند.

تعیین علی محسن الاحمر به عنوان مشاور ویژه رئیس جمهور موضعگیری سرسختانه ریاض و منصورهادی علیه عبدالله صالح را بیش از پیش نشان می‌دهد چراکه بین الاحمر و صالح خصومت شخصی شدیدی وجود دارد.

الاحمر در جریان انقلاب 2011 از نظام علی عبدالله صالح جدا شد و بعدا در کنار منصور هادی به صف متجاوزان در جنگ یمن پیوست.

منصورهادی با اصلاحات اخیر خود با یک تیر دو نشان زد. وی با تعیین الاحمر به عنوان معاون خود و تعیین احمد بن دغر که قبلا معاون عبدالله صالح در حزب کنگره ملی بوده به عنوان نخست وزیر می‌خواهد بگوید که قدرت مشروع در یمن منحصر به جنوبی‌ها نیست بلکه کسانی که در مرحله آتی جنگ یا صلح را اداره می‌کنند، از شمال یمن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۰۰:۱۴

همون چيزي که سعودي مي خواست شد