جشنواره فجر

  • جمعه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 94122817009
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

با همکاری مرکز ژنتیک نور و اقلیم کردستان عراق؛

کودکان مفقود جنایت شیمیایی در حلبچه شناسایی می‌شوند

کودکان مفقود جنایت شیمیایی در حلبچه شناسایی می‌شوند

مرکز ژنتیک نور در ایران و مقامات اقلیم کردستان عراق با یکدیگر برای شناسایی مفقودین حمله شیمیایی به حلبچه همکاری خواهند کرد.

مرکز ژنتیک نور در ایران و مقامات اقلیم کردستان عراق با یکدیگر برای شناسایی مفقودین حمله شیمیایی به حلبچه همکاری خواهند کرد.

دکتر محمود تولایی، رئیس مرکز تحقیقات ژنتیکی نور در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «فرهنگ حماسه» ایسنا، با اعلام این خبر توضیح داد: 16مارس 1988 برابر با سال‌های پایانی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، حکومت بعث صدام اقدام به کشتار مردم بی‌گناه «کرد »در منطقه جلبچه کردستان کرد. این جنایت جنگی به دلیل همکاری و استقبال مردم بیگناه حلبچه از رزمندگان ایرانی بود.

وی ادامه داد: در این کشتار که با بمباران و کاربرد سلاح شیمیایی انجام شد، 5500 نفر که بیشترشان هم زن و کودک بودند به شهادت رسیدند. از همین رو هرساله 16 مارس مراسم یادبودی برای قربانیان این فاجعه انسانی در حلبچه برگزار می‌شود. امسال نیز این مراسم به حضور مقامات ایرانی و مسئولین اقلیم کردستان عراق در حلبچه برگزار شد.

دکتر تولایی با اشاره به همکاری مرکز ژنتیک نور ایران با مسئولین اقلیم کردستان عراق گفت: در جریان بمباران شیمیایی حلبچه کودکان و خانواده‌های بسیاری به ایران و مخصوصا شهرهای سنندج، کرمانشاه و پاوه مهاجرت کردند. در این بین حدود 112 تا 114 خانواده از کودکان خود بی‌خبر ماندند و عزیزانشان مفقود شدند و با توجه به پیشرفت‌های علمی ایران به کمک مرکز ژنتیک نور و همکاری مقامات اقیلم کردستان عراق از خانواده‌های کُرد در حلبچه برای انجام آزمایش «دی ان اِی» نمونه‌گیری شد.

رئیس مرکز ژنتیک نور خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم تا خانواده‌هایی که در ایران پذیرای این کودکان بوده‌اند به مرکز ژنتیک نور مراجعه کنند تا خانواده‌های حقیقی این کودکان شناسایی شوند. این کار موجب می‌شود تا خانواده‌ها از چشم انتظاری عزیزانشان خارج شوند. بی‌شک با پیوستن این کودکان به خانواده حقیقی‌شان خانواده‌های عاطفی نیز دارای خانواده‌ای دیگر خواهند شد.

وی ادامه داد:واسطه علم و پیشرفت‌های علمی کشورهایی اقدام به ساخت و کاربرد سلاح‌های شیمیایی و استفاده آن علیه مردم بی‌گناه حلبچه کردند اما جمهوری اسلامی ایران ا پیشرفت‌های علمی خود می‌خواهد ثار جنایت آنها را ریشه کن کند.

این متخصص ژنتیک یادآور شد: در مراسم یادبود قربانیان حلبچه این خبر اعلام شد که دو خانواده عزیزان مفقود خود را در جریان آزمایش‌هایی که انجام شده بود پیدا کردند. همین موضوع حس انسانی و جلوه‌های عاطفی بسیار خوبی را در بین مردم ایجاد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha