یک پایگاه خبری تحلیلی در مقالهای نوشت: تنها راه جلوگیری از دستیابی کشورهای خارج از باشگاه سلاحهای هسته ای به تسلیحات هستهای این است که همه کشورها بدون استثنا تمامی ذخایر تسلیحات هسته ای خود را از بین ببرند و از ساخت این سلاح ها و سلاح های کشتار جمعی خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پایگاه خبری تحلیلی جاست اینترنشنال در این مقاله نوشت: همانگونه که انتظار می رفت رهبر کره شمالی در پی تحریم های جدید و شدید شورای امنیت سازمان ملل علیه پیونگ یانگ تهدیدهای خود را افزایش داده است. هر زمان که جامعه بین الملل علیه کره شمالی صحبت یا عمل می کند این کشور با تهدید حمله به واشنگتن یا سئول واکنش نشان می دهد.
این بار گفته می شود کره شمالی چند موشک را به سمت 100 تا 150 کیلومتری آب های ساحل شرقی اش پرتاب کرد که به معنی هشداری به کره جنوبی بود.
بسیاری از تحلیلگران این اقدام کره شمالی را با عنوان ژست محض نادیده می گیرند با وجود اینکه احتمالا عصبانیت شدیدی در پیونگ یانگ درباره قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد اما هیچ کس انتظار ندارد کره شمالی از این حالت فراتر رود.
این تحریمها سختگیرانه ترین تحریم هایی هستند که تاکنون بر پیونگ یانگ اعمال شده است. بخش های مهم اقتصادی هدف قرار گرفته شده اند. این تحریم ها شامل صادرات مواد معدنی و دسترسی کره شمالی به سیستم های حمل و نقل بین المللی می شود. این پنجمین بار است که شورای امنیت سازمان ملل تحریم ها را بر کره شمالی تحمیل می کند. اولین دور تحریم ها پس از آن رفع شد که کره شمالی در سال 2006 به آزمایش یک وسیله اتمی دست زد این بار شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا رای داد به طور خاص تصویب تحریم های شدید از سوی چین به کره شمالی آسیب زده است که می داند که چین تنها متحدش است.
به این دلیل است که با وجود حمایت از تحریم ها علیه متحدش، چین همچنین بر ضرورت آغاز گفت وگو با کره شمالی تاکید کرده است. چین نمی خواهد که کره شمالی مستاصل شود. پکن می داند که اگر کره شمالی منزوی تر شود ممکن است حتی نامعقول تر و پرخاشگر شود.
نظر روسیه نیز این است که گفت وگوها در اولویت باشد. روسیه اظهار امیدواری می کند که جامعیت تحریم های پیونگ یانگ را متقاعد خواهد کرد تا وارد گفت وگوهای جدی با همسایگانش و دیگر بازیگران از جمله ایالات متحده شود.
برای چین و روسیه گفت وگو بنابر دلایل دیگر حیاتی است. آنها نگرانند که وضعیت وخیم بعد از آزمایش هسته ای کره شمالی در ماه ژانویه و پرتاب موشک دوربرد در ماه فوریه ممکن است توسط کره جنوبی و ایالات متحده به کار گرفته شود تا حلقه نظامی خود را در کل منطقه تنگ تر کنند. در واقع گفت وگوهای رسمی بین سئول و واشنگتن درباره امکان استقرار سامانه دفاع موشکی پیشرفته ایالات متحده در کره جنوبی آغاز شده است.
سامانه پدافند منطقه ای ارتفاع بالا یک سامانه ضدموشک بالستیک است که موشک های دشمن را درون یا برون از جو زمین در خلال مرحله نهایی پروازشان در هم می کوبد. چین و روسیه قویا مخالف استقرار سامانه پدافند منطقه ای ارتفاع بالا هستند زیرا این سامانه بر توازن نظامی در منطقه به طور نامطلوبی بی اثر می گذارد و تنش ها را در میان کشورهایی که در حال حاضر با مسائل دوجانبه عمده روبرو هستند افزایش می دهد.
در تحلیل نهایی چالش واقعی که کره شمالی و کره جنوبی، چین و ژاپن، روسیه و ایالات متحده با آن روبرو هستند ژست های بیش از حد کره شمالی یا سودمندی تحریم های سازمان ملل نیست، تنها راه برای منصرف کردن کشورهای بیرون از باشگاه رسمی تسلیحات هسته ای از کسب سلاح های هسته ای تضمین این نکته است که همه کشورها بدون استثنا ذخایر تسلیحات هسته ای خود را از بین ببرند و از ساخت سلاح های هسته ای و در واقع همه سلاح های کشتار جمعی خودداری کنند.
بسیار ریاکارانه است که ایالات متحده یا روسیه یا چین بخواهند که کره شمالی از آزمایش هسته ای خودداری کند در حالیکه هیچ یک از قدرت های بزرگ هیچ اقدامی در جهت خلع سلاح هسته ای کامل انجام نداده اند.
زمان برای شهروندان جهان فرا رسیده تا کمپین جهانی گسترده ای را برای حذف همه سلاح های هسته ای و همه سلاح های کشتار جمعی ترتیب دهند.
انتهای پیام
نظرات