جمعی از جوانان اردکانی در استان یزد برای چهارمین سال است که حرکتی انسان دوستانهای را آغاز کردهاند و با جمع آوری کمکهای مردمی، گوشهای از مشکلات قشر ضعیف جامعه را برطرف میکنند، اما امسال طرح "بوی عیدی" این جوانان به "درخت آرزوها" تبدیل شده است و کودکان نیازمند اردکانی آرزوهای کوچک خود را روی کاغذ نوشتهاند تا در روز هیجدهم اسفندماه، آنها را از درخت آرزوها آویزان کنند.
عباس عاصیزاده، مدیر عامل موسسه باران کویر اردکان و مجری این طرح در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، با بیان این که قرار است طرح "درخت آرزوها" همزمان با آخرین روزهای اسفند ماه اجرایی شود، اظهار کرد: این طرح با همکاری موسسه امام زمان(عج) و از طریق مدارس اجرا میشود و در آن، آرزوهای کودکان نیازمند از طریق نقاشی یا انشاء به این درخت آویزان میشود. بعد از جمعآوری آرزوها تلاش میکنیم که با همراهی خیران، این آرزوهای کوچک را برآورده کنیم.
وی اظهار کرد: سالهای قبل این طرح با عنوان "بوی عیدی" با هدف اهدای عیدانه به کودکان مستحق در این موسسه اجرا شد اما امسال با بررسیها و نظرات دوستان به این نتیجه رسیدیم که طرح را به شکل جامعتری در آستانه عید نوروز اجرا کنیم.
وی، هدف اصلی برگزاری این طرح را کاهش فاصله میان نیازمندان و خیران و نشان دادن چهره فقر به افرادی که میتوانند با بضاعت مالی خود از فقرا حمایت کنند، عنوان کرد و یادآور شد: در این طرح، درختی به صورت نمادین در یکی از مناطق پرتردد شهر نظیر پارک بزرگ شهر اردکان کاشته میشود و در داخل میوههایی که از این درخت آویخته میشود، آرزوهای بچههای نیازمند تعبیه میشود. خیران با چیدن میوهها، آرزوهای داخل آنها را بسته به توان خود محقق میکنند.
عاصیزاده ابراز امیدواری کرد که با همراهی مردم و خیران تمام آرزوهایی که شاید برخی از آنها حتی یک وعده غذایی است، برآورده شود.
وی یادآور شد: بسیاری از کودکان فقیر حتی از گرفتن یک عیدی ساده به عنوان خاطرهای ماندگار محروم هستند که امیدواریم اجرای طرح درخت آرزوها، بتواند نوروز خاطرهانگیزی برای آنها رقم بزند.
عاصیزاده با بیان این که کودکان باید از دوران کودکی خود واقعیتهای جامعه را بشناسند و برای رفع آن تلاش کنند، اظهار کرد: تلاش میکنیم کودکان دارای تمکن مالی یا شرایط اقتصادی خوب و متوسط را با چهره فقر آشنا کرده و از هماکنون آنها را در همدلی و همیاری با خانوادههای نیازمند به کار بگیریم.
وی با اشاره به این که فقر بیشترین آسیبهای اجتماعی را به جامعه وارد میکند، اظهار کرد: فقر گاه مشکلات و آسیبهای جدی روانی، احساس حقارت و حالاتی شبیه به افسردگی را در افراد ایجاد میکند که امیدواریم با اجرای طرحهای مختلف بتوانیم از بروز این آسیبها جلوگیری کنیم.
انتهای پیام
نظرات