• دوشنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 94120302186
  • خبرنگار : 90136

یک پژوهشگر مطرح کرد

امکان شکل‌گیری دوره جدیدی از رونق در بازار مسکن وجود دارد

امکان شکل‌گیری دوره جدیدی از رونق در بازار مسکن وجود دارد

پژوهشگر مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های اقتصاد ایرانیان گفت: مهمترین ابزار سیاست پولی، تغییر نرخ بهره است.

پژوهشگر مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های اقتصاد ایرانیان گفت: مهمترین ابزار سیاست پولی، تغییر نرخ بهره است.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، میثم رضایی پژوهشگر مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های اقتصاد ایرانیان با بیان این موضوع که یکی از کارکردهای بانک‌های مرکزی در کشورهای مختلف در شرایط عدم تعادل اقتصادی، اعمال سیاست‌های پولی جهت برگرداندن اقتصاد به شرایط ثبات است، افزود مهم‌ترین ابزار سیاست پولی، تغییر نرخ بهره است.

وی گفت: هنگامی که نرخ بهره به‌واسطه اعمال یک سیاست پولی کاهش می‌یابد، میزان پس‌انداز در بانک‌ها کاهش و وام‌گیری از بانک‌ها افزایش می‌یابد. در مقابل، منابع نقدینگی آزاد شده به سمت بازارهای دیگر سرازیر می‌شود. بنابراین، سیاست پولی از طریق عملکرد نهادهای مالی و تحول در اوضاع اقتصاد کلان سیستم مالی را متأثر می‌کند. نوسانات سیستم مالی نیز منجر به تغییرات قیمت دارایی‌های مختلف می‌شود، بنابراین رونق قیمت دارایی‌ها به‌ویژه قیمت مسکن ارتباط تنگاتنگی با رشد نقدینگی دارد.

این پژوهشگر افزود: بخش مسکن از بخش‌های پیش‌رو در هر اقتصادی است که توجه به آن علاوه بر تأثیرات ژرف اجتماعی فرهنگی، به‌لحاظ اقتصادی نیز بسیارحائز اهمیت است. این بخش از طریق تأثیر بر مخارج مصرفی و سرمایه‌گذاری بخش ساختمان و بخش‌های وابسته با ایجاد رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال یکی از بخش‌های محرک اقتصاد محسوب می‌شود.

رضایی با بیان این مطلب که حجم پول رابطه مستقیمی با سطح عمومی قیمت ها دارد، گفت: افزایش حجم نقدینگی، اگر با افزایش تولید و عرضه کالاها و خدمات مورد نیاز همراه نباشد، تورم‌زا خواهد بود و به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها می‌انجامد. در شرایط تورمی(ناشی از فزونی یافتن حجم پول نسبت به توان تولیدی اقتصاد) گرایش عمومی مردم جهت تبدیل پول به کالاهای بادوامی که بازده اقتصادی آن‌ها بیش از نرخ تورم مورد انتظار است افزایش می‌یابد و مسکن از جمله پربازده‌ترین کالاهای باداوم است و در نتیجه، در زمان تورم، اهمیت اقتصادی عمده‌ای پیدا می‌کند.

وی همچنین بیان کرد: در صورت کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی که منجر به کاهش جذابیت سپرده‌گذاری در بانک جهت حفظ ارزش دارایی می‌شود و در شرایط فعلی که کماکان اقتصاد ایران دچار نرخ تورم دو رقمی است، افراد برای حفظ ارزش منابع مالی خود و استفاده از ظرفیت‌های سوددهی در سایر بازارهای مالی به‌ دنبال انتخاب بازار مناسب، سرمایه خود را از بانک‌ها خارج خواهندکرد و با مقایسه بازده دارایی‌ها، دست به انتخاب و انتقال دارایی‌های خود به یکی از بازارهای ارز، طلا، مسکن و سایر کالاهای بادوام خواهند زد.

رضایی گفت: در شرایط کنونی با توجه به در پیش‌گرفتن سیاست تک نرخی شدن نرخ ارز در سال آینده توسط دولت، بازار ارز نمی‌تواند فضای مناسبی برای جذب این منابع مالی باشد. از طرف دیگر با توجه به جذابیت پایین بازده بازار سرمایه و کاهش شاخص کل بورس طی دو سال گذشته، در صورتی که نرخ سود سپرده‌های بانکی به اندازه‌ای کاهش یابد که نرخ واقعی سود سپرده‌ها منفی شود، جهت‌گیری پس‌اندازها به سمت بازار دارایی‌های غیرمنقول مانند مسکن خواهد بود. اما در بازار مسکن با توجه به کاهش چشم‌گیر پروانه‌های صادر شده ساخت مسکن طی سال گذشته و شکل‌گیری نقطه عطف تغییر سیکل رکود مسکن، امکان شکل‌گیری دوره جدیدی از رونق در بازار مسکن وجود دارد.

رضایی بیان کرد: با توجه به تحولات آتی بازارهای موازی مسکن و همچنین شکل‌گیری روند جدیدی در نمودار قیمتی این بازار، به نظر می‌رسد دوران رکود به پایان خود نزدیک است. با توجه به پیش‌بینی رشد اقتصادی 5 درصدی در سال 1395 که مبین افزایش ارزش تولید کالا و خدمات می‌باشد و همچنین سیاست پولی انبساطی بانک مرکزی و مسترد شدن بخشی از نقدینگی به جامعه در اثر کاهش نرخ بهره، کاهش ذخیره قانونی و همچنین کاهش نرخ بهره در بازار بین بانکی، این سؤال مطرح می‌شود که افزایش این حجم نقدینگی کدام بازار را هدف قرار خواهد داد؟ اطلاع از تصمیمات مقامات ارشد و تصمیم ساز، به‌منظور برنامه‌ریزی صحیح جهت سرمایه‌گذاری‌ در سال آتی در عرصه کسب و کار، ضرورتی انکارناپذیر است. دغدغه‌های فعالان اقتصادی به منظور نحوه برون رفت از چالش‌های موجود در سال آینده و چگونگی نحوه مدیریت سبدهای سرمایه‌گذاران، ما را بر آن داشت تا با حضور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از یک‌سو و تصمیم گیران در حوزه‌های کلان اقتصادی در سویی دیگر امکانی بی‌بدیل برای ارتباط این عناصر کلیدی را فراهم آوریم.

وی ادامه داد: به همین منظور مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های اقتصاد ایرانیان با همکاری شرکت بین‌المللی ایرانگردی و جهانگردی آزادی (آیتو) همایشی تحت عنوان "دورنمای اقتصاد ایران در سال 1395"در 12 اسفندماه سال جاری در هتل آزادی تهران برگزار می‌کند.

علاقه‌مندان به شرکت در همایش می‌توانند جهت ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88611819 داخلی 138 تماس بگیرند. همچنین اطلاعات بیشتر در سایت همایش درج شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha