• یکشنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94120200998
  • منبع : مطبوعات

نانوذرات طلا در خدمت دستگاه رصد ضربان قلب

نانوذرات طلا در خدمت دستگاه رصد ضربان قلب

محققان موفق به ساخت ابزاری برای رصد ضربان قلب بیماران شدند. در این ابزار از نانوذرات طلا استفاده شده و نسبت به ابزارهای رایج حافظه بیشتری دارد.

محققان موفق به ساخت ابزاری برای رصد ضربان قلب بیماران شدند. در این ابزار از نانوذرات طلا استفاده شده و نسبت به ابزارهای رایج حافظه بیشتری دارد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان کره‌ای موفق به طراحی و ساخت ابزاری شدند که بسیار نازک و قابل پوشیدن بوده و می‌توان از آن برای رصد ضربان قلب استفاده کرد. این ابزار اطلاعات بیشتری نسبت به ادوات رایج ذخیره‌سازی می‌کند. این دستگاه برای بیمارانی که نیاز به نظارت دائمی دارند بسیار مناسب است.

این ابزار توسط دای هیونگ کیم و همکارانش از دانشگاه ملی سئول طراحی شده است که می‌تواند بسیار نزدیک پوست قرار گیرد و همانند یک خالکوبی عمل کند که دلیل این امر نازک بودن بیش از حد آن است. از سوی دیگر این حسگر علاوه بر انعطاف‌پذیری، قابل کشیدن بوده و مقاومت مکانیکی بالایی نیز دارد.

برای ساخت این ابزار از نانوذرات طلا روی سطح غشاء سیلیکونی استفاده شده است. این قطعه می‌تواند اطلاعات بیشتری نسبت به حافظه‌های رایج در خود ذخیره کند. نانوذرات طلا می‌توانند عملکرد حافظه را بهبود داده و نسبت به حافظه‌های نانولوله کربنی و فیلم‌های رسانا عملکرد بهتری داشته باشند.

این ابزار دارای حسگر الکتروکاردیوگرام بوده و از چند آمپلی‌فایر برخوردار هستند. این قطعات کنار هم امکان اندازه‌گیری نرخ ضربان قلب را فراهم می‌سازد. همچنین این دستگاه می‌تواند اطلاعات ضربان قلب را کد گذاری کرده و به صورت کدهای دوتایی در آورد، با این کار اطلاعات تبدیل به شماره‌های دوتایی شده که به راحتی قابل خواندن است. محققان این ابزار را روی بیماران مورد آزمایش قرار داده و عملکرد آن را تایید کردند.

این دستگاه می‌تواند توسط بیماران پوشیده شده و به مدت چند سال مورد استفاده قرار گیرد. از این ابزار می‌توان برای جاهایی که نیاز به یک ابزار زیست‌سازگار است استفاده کرد این قطعه همانند یک دماسنج روی پوست قرار گرفته و با اندام‌های داخلی ارتباط برقرار می‌کند. این دستگاه بر تمام مشکلات موجود در مسیر ساخت چنین ابزارهایی فائق آمده است.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha