• یکشنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94112515918

پرتاب ششمین رصدخانه پرتو ایکس ژاپن

پرتاب ششمین رصدخانه پرتو ایکس ژاپن

سازمان فضایی ژاپن قرار است ششمین رصدخانه پرتو ایکس خود را در ماه جاری برای بررسی رویدادهای پرانرژی به فضا پرتاب کند.

سازمان فضایی ژاپن قرار است ششمین رصدخانه پرتو ایکس خود را در ماه جاری برای بررسی رویدادهای پرانرژی به فضا پرتاب کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، ژاپن قصد داشت ماهواره Astro-H خود را بر روی موشک H-IIA از مرکز فضایی تانگاشیما برای بررسی تاریخ خوشه‌های کهکشانی و وجود سیاهچاله‌ها در روز جمعه (23 بهمن)‌ به مدار ارسال کند که این اتفاق به دلیل بدی آب و هوا به تاخیر افتاد.

ژاپن در ماموریت Astro-H با ناسا همکاری می‌کند. مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا دو آینه تلسکوپ و یک ابزار علمی را برای این فضاپیما ارائه کرده است.

ماهواره Astro-H یک رصدخانه پرتو ایکس است که به بررسی رویدادهای پرانرژی در سراسر جهان مانند تکامل خوشه‌های کهکشانی و انفجارات پرقدرت ابرنواختر می‌پردازد.

این رصدخانه 10 برابر بیشتر از فضاپیمای سوزاکو که پیش از آن برای یک دهه در فضا به فعالیت مشغول بود، در برابر نور پرتو ایکس حساس است. ماهواره Astro-H نور پرانرژی را از طریق چهار ابزار پیشرفته و چهار تلسکوپ متمرکز هم‌تراز بررسی خواهد کرد.

این تلسکوپ‌ها به مشاهده پرتوهای ایکس از منابع آنها در سراسر جهان که ذرات در آنجا به انرژی‌های بسیار بالا می‌رسند، می‌پردازند.

رصدخانه Astro-H دارای دو تلسکوپ پرتو ایکس نرم یکسان و مجموعه آینه‌های ارائه شده توسط مرکز گودارد است. از آنجایی که پرتو ایکس می‌تواند به داخل ماده نفوذ کند، این آینه‌ها عملکردی بسیار خاص خواهند داشت. مانند پرش سنگ روی آب، حرکت نور پرتوی ایکس بر روی سطح قطعات آینه به سمت نقطه کانونی تلسکوپ منحرف می‌شود.

نخستین تلسکوپ پرتو ایکس نرم ارائه شده توسط تیم گودارد می‌تواند نور پرتوی ایکس را به یک دوربین دارای میدان گسترده پیشرفته متمرکز و دومین تلسکوپ می‌تواند نور را به یک طیف‌سنج پرتو ایکس نرم ارسال کند.

رصدخانه Astro-H یک پروژه مشارکتی میان ناسا، سازمان فضایی ژاپن، سازمان فضایی اروپا، ‌سازمان فضایی کانادا و دانشگاه ییل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha