• یکشنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 94112515895
  • خبرنگار : 71078

یک فعال حوزه زنان:

عزم لازمی برای کادرسازی در حوزه زنان مشاهده نمی‌شود

عزم لازمی برای کادرسازی در حوزه زنان مشاهده نمی‌شود

یک فعال حوزه زنان گفت: متاسفانه دولت هیچ عزمی برای کادرسازی در حوزه زنان ندارد این در حالیست که رییس جمهور بارها بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های زنان توانمند تاکید کرده‌ است اما متاسفانه دستگاه‌های اجرایی حاضر نیستند در این زمینه برنامه مشخصی داشته باشند.

یک فعال حوزه زنان گفت: متاسفانه دولت هیچ عزمی برای کادرسازی در حوزه زنان ندارد این در حالیست که رییس جمهور بارها بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های زنان توانمند تاکید کرده‌ است اما متاسفانه دستگاه‌های اجرایی حاضر نیستند در این زمینه برنامه مشخصی داشته باشند.

زهرا نژاد بهرام در گفت و گو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: موضوع توانمندسازی زنان نیازمند دو پیش زمینه است. اول اینکه مدیران و برنامه‌ریزان جامعه شرایط توانمندشدن زنان را فراهم کنند یعنی قوانین و بودجه لازم را مصوب کنند و تسهیلاتی را در این زمینه در نظر بگیرند علاوه بر آن تمهیدات اداری و مدیریتی بیندیشند تا زنان بتوانند تجارب لازم را در زمینه موضوعات تخصصی به دست آورند.

وی در ادامه گفت: پیش نیاز دوم برای توانمندسازی زنان، خواست و اراده آنان است. امروزه خواست زنان برای توانمند شدن بدیهی و آشکار است. موقعی زنان ایرانی وارد مبارزه با رژیم طاغوت و در کنار همسر و فرزندان خود شهید شدند و نشان دادند که تمایل به توانمند شدن دارند.

نژادبهرام با بیان اینکه زنان خواست خود را برای توانمند شدن در زمینه‌های مختلف همواره به نمایش گذاشته شده‌اند، اظهارکرد: برقراری امنیت و آرامش در پشت جبهه و افزایش آمار اشغال صندلی‌های دانشگاه‌ها به بیش از 60 درصد، از جمله نمونه‌های تمایل زنان به توانمند شدن است.

وی با اشاره به اقدامات دولت‌ها برای توانمندسازی زنان گفت: تنها گاهی اوقات این اتفاق افتاده است. به عنوان نمونه در برنامه چهارم توسعه و بودجه پیشنهادی سال 95 شاهد چنین موضوعی بوده‌ایم.

این فعال حوزه زنان با اشاره به صحبت‌های عباس عراقچی- معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه- مبنی بر فقدان زنی توانمند در این وزارتخانه به منظور انتصاب او به جای مرضیه افخم به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارکرد: آقای عراقچی تلاش‌های زیادی در مذاکرات هسته‌ای و برای حفظ منافع و امنیت ملی ایران کرده است ولی این صحبت او نشان دهنده ضعف مدیریت وزارت امور خارجه در تربیت زنان متخصص وکارآمد است.

وی تاکید کرد: احتیاج به تبعیض مثبت نیست. اگر بدانیم که نیازمند توان همه افراد جامعه برای رشد و توسعه هستیم، کفایت می‌کند. اگر توسعه را آرمان نهایی خود بدانیم باید همه دستگاه‌های اداری و سازمانی این کشور برای تربیت کادر خود فارغ از زن و مرد بودن تلاش کنند. به نظر می‌رسد که وزارت خارجه در این زمینه خیلی قوی عمل نکرده است.

نژادبهرام اضافه کرد: ما فعالان حوزه زنان حاضر هستیم به آقای عراقچی زنان بسیار توانمندی در عرصه حقوق بین الملل فراتر از حقوق بشر، حقوق زنان و خانواده پیشنهاد دهیم که قادر هستند که جای خانم افخم را پر کنند و در بخشهای دیگر وزارت امور خارجه فعالیت کنند بنابراین وزارت امور خارجه اگر بخواهد می‌تواند زنان توانمند را پیدا کنند. اگر قادر به این کار نیست فعالان حوزه زنان می‌توانند به آن کمک کنند.

این فعال حوزه زنان در پاسخ به این پرسش که آیا از ظرفیت‌های مدیریتی زنان در وزارتخانه‌های دیگر به خوبی استفاده شده است، گفت: وزارتخانه‌های دیگر هم کادرسازی نکرده‌اند. معاونان زن در برخی سازمان‌های دولتی مشغول فعالیت هستند و کادرسازی لازم برای حضورزنان به عنوان رییس این سازمان‌ها انجام نشده است.

وی تصریح کرد: با وجود همه این ضعفها، زنان تصمیم گرفته‌اند تا در توسعه کشور مشارکت کنند، ظرفیت‌های بسیارخوبی در حوزه‌های مختلف به تنهایی به دست آوردند؛ بدون آنکه از امکانات دستگاه‌های اجرایی- که درکادرسازی حوزه زنان کوتاهی کرده‌اند- بهره گرفته باشند.

این فعال حوزه زنان اضافه کرد: زنان تجربه‌های بسیار ارزشمندی در زمینه مذاکرات و تبادلات اقتصادی به دست آورده‌اند این در حالیست که مذاکرات اقتصادی کمتر از مذاکرات سیاسی نیست اما زنان با وجود کم‌کاری‌های دستگاه‌های اجرایی، توانسته‌اند از ابزارهای موجود استفاده کنند و توانایی هایشان را بروز دهند.

وی با اشاره به نقش معاونت امور زنان در کادر سازی گفت: معاونت امور زنان در این زمینه می‌تواند به دستگاه‌های اجرایی کمک کند؛یکی از راه‌ها معرفی زنان توانمند به دستگاه‌های اجرایی و دوم آماده سازی این دستگاه‌ها برای کادر سازی مناسب است.

نژادبهرام در پایان اظهارکرد:‌ فقط آموزش آکادمیک برای توانمندسازی زنان کافی نیست بلکه حضور آنان در جایگاه‌های تصمیم گیری هم بسیار مهم است اما آیا زنان حداقل به عنوان عضو ناظر در طول مذاکرات هسته‌ای حضور داشتند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha