رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت:هدف اصلی از مسواک کردن پاک کردن پلاک میکروبی از روی دندانها و لثه است.
ویدا احمدیپیما درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسانجنوبی، اظهار کرد: بلافاصله پس از خوردن مواد اسیدی و ترش، مسواک کردن دندانها توصیه نشده و همچنین پس از انجام فلوراید تراپی تا روز بعد بهتر بوده مسواک کردن انجام نشود.
وی با بیان اینکه مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف مواد اسیدی و ترش باعث سایش مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی دندانها میشود، ادامه داد: غذاها و نوشیدنیهای اسیدی مانند برخی از مرکبات و آب میوههایی که در وعدههای غذایی اصلی مصرف میشوند، میتوانند موجب نرم شدن مینای دندان شود.
رئیس گروه بهداشت دهان ودندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: بهتر است مسواک زدن حدود یک ساعت پس از مصرف غذاهای اسیدی صورت گیرد تا احتمال بروز درد و حساسیت شدید دندانی و پوسیدگی دندانها برطرف شده و سلامتی دهان و دندان حفظ شود.
احمدیپیما، با اشاره به اینکه درست مسواک کردن وقتی بوده که تمام سطوح دندانها و لثه به خوبی مسواک زده شود، بیان کرد: مسواک کردن در فرصت مناسب و با زمان کافی و توام با آرامش صورت پذیرد و کیفیت مسواک کردن (تمیز کردن تمام سطوح) بهتر از تعداد دفعات آن است.
وی با اشاره به اینکه بعد از هربار مصرف مواد غذایی یا مواد قندی دندانهای خود را مسواک کنید، تصریح کرد: شبها قبل از خواب به دلیل اینکه در زمان خواب جریان بزاق، حرکات زبان و گونه جهت تمیز کردن محیط دهان کاهش یافته و دندانها مستعد پوسیدگی شده مسواک زدن حتماً توصیه میشود.
رئیس گروه بهداشت دهان ودندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با بیان اینکه مسواک کردن حتما با خمیر دندان انجام شده ولی در صورت عدم دسترسی به خمیر دندان با آب خالی هم میتوان مسواک کرد، افزود: استفاده از نمک خشک، جوش شیرین یا سایر پودرها جهت مسواک کردن درست نیست زیرا سبب ساییدگی مینای دندان و خراشیده شدن لثه میشود.
احمدیپیما خاطرنشان کرد: استفاده از آب نمک رقیق (نصف قاشق چایخوری در یک لیوان ْآب جوشیده سرد) به صورت دهان شویه جهت ضد عفونی کردن محیط دهان کمک کننده است.
انتهای پیام
نظرات