• شنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 94112415005
  • منبع : نمایندگی فارس

بهره‌برداری از گنجینه امن موزه پارس

بهره‌برداری از گنجینه امن موزه پارس

ایسنا/فارس گنجینه امن آثار تاریخی فارس در محوطه موزه پارس شیراز به بهره برداری رسید.

گنجینه امن آثار تاریخی فارس در محوطه موزه پارس شیراز به بهره برداری رسید.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، مصیب امیری، مدیر کل میراث فرهنگی فارس در مراسم بهره‌برداری از گنجینه امن آثار تاریخی فارس، اظهار کرد: موزه پارس نخستین موزه استان فارس به‌شمار می‌رود که سال 1315 در محل عمارت کلاه فرنگی باغ نظر در شیراز راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه موزه پارس اکنون به گنجینه امن آثار تاریخی استان فارس تبدیل شده است، افزود: این گنجینه امن با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 500 میلیون ریال ساخته شده است.

به گزارش ایسنا، کریمخان زند در زمان حکومت خود در شیراز، در میان باغ نظر عمارتی هشت ضلعی احداث کرد. این عمارت، آن روزها برای پذیرایی از میهمانان، سفرا و برگزاری مراسم خاص و اعیاد مختلف احداث شده بود. نام دیگر باغ نظر، باغ حکومتی بود. نمای بیرونی آن به شکل هشت‌ضلعی با تزئینات کاشی نگاره‌های گل و مرغ است.

در ردیف بالای ساختمان، اسپرها و لچکی‌های کاشی‌کاری شده بنا را تزئین کرده است و به قرینه در چهار ضلع، منظره شکارگاه و روایت بر تخت نشستن حضرت سلیمان را نشان می‌دهد. چهار آب نما در چهار سوی ساختمان وجود داشته که آب نمای شمالی آن در مسیر خیابان زند قرار گرفته و تخریب شده است. فضاهای درونی بنا شامل یک بخش مرکزی و چهار شاه نشین جانبی است.

یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا به فضای داخلی طراوت بخشیده است. پس از مرگ کریمخان وی را در اینجا به خاک سپردند و آقا محمد خان قاجار در سال 1206 شمسی به دلیل کینه توزی دستور نبش قبر وی و انتقال استخوان‌های کریمخان به کاخ گلستان در تهران را صادر کرد، اما در دوره پهلوی اول و به‌دستور رضاخان، استخوان‌های کریمخان بار دیگر به مکان قبل و قبر اصلی حاکم عادل شیراز، منتقل و دفن شد.

آثار موجود در موزه پارس به سه دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی تقسیم می‌شود. باغ‌نظر، مکان مفرح و زیبایی است که سروهای بلندبالا، درختان نارنج و سایر گیاهان و درختان همیشه سبز از آن باغی زیبا و چشم‌اندازی روح‌بخش ساخته است. ساختمان کلاه فرنگی بنایی با چهار شاه نشین و چهار اتاقک است و سال‌هاست به‌عنوان موزه استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha