دهیار روستای سوسن آباد گفت: پخت ضایعات مرغ در یک کیلومتری روستای سوسنآباد بوی بسیار نامطبوعی را در منطقه پخش کرده و تنفس را برای مردم دشوار میکند.
نبیالله جهانبینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، با بیان اینکه کشتارگاه واقع در یک کیلومتری این روستا حدود ساعت چهار صبح اقدام به پخت ضایعات مرغ میکند، گفت: این کشتارگاه حدود یک سال و نیم به دلیل انجام این کار غیر قانونی تعطیل شد، اما دوباره فعالیت خود را شروع کرده و کار غیر قانونی پخت ضایعات مرغ را انجام میدهد.
وی بیان کرد: با وجود تقاضا برای مقابله با این اقدام و مکاتبه با بخشداری و سازمان حفاظت از محیط زیست استان، هیچ اقدامی برای مقابله با این امر صورت نگرفته و مردم مجبور به استشمام بوی بسیار نامطبوع در ساعتهای ابتدایی صبح هستند.
دهیار روستای سوسنآباد همچنین، در رابطه با آب شرب روستا گفت: آب شرب وضعیت مناسبی دارد، تنها کمی آلودگی آب زیرزمینی داریم که قول کلرزنی داده شده است.
کشاورزی از بین رفته است
وی در رابطه با وضعیت کشاورزی این روستا بیان کرد: کشاورزی سوسنآباد کاملا از بین رفته و دلیل اصلی این اتفاق نبود چاه عمیق در روستاست.
دهیار روستای سوسنآباد با اشاره به اینکه اکثر زمینهای کشاورزی روستا در اختیار خرده مالکین قرار دارد، افزود: خرده مالکین حاضر به پرداخت هزینه برق چاه عمیق نیستند، به همین دلیل دولت نیز حاضر به حفر چاه عمیق در روستا نمیشود.
جهانبینی با بیان اینکه جدولگذاری در زمینهای کشاورزی روستا انجام نشده است، ادامه داد: به همین دلیل آب کافی برای کشاورزی در اختیار کشاورزان نیست و مقدار آب موجود در چاههای معمولی روستا کفاف کشاورزی سوسنآباد را نمیدهد و زمینهای کشاورزی خشک شدهاند.
وی دامداری را تنها منبع درآمد اهالی این روستا عنوان کرد و افزود: کشاورزی این روستا به حدی از رونق افتاده که حتی علوفه مورد نیاز دام نیز از روستاهای دیگر تامین میشود.
کارگران افغانی به جای کارگران ایرانی
دهیار روستای سوسنآباد با بیان اینکه همه جوانان این روستا بیکار هستند، گفت: حدود دو سال قبل برخی جوانان روستا در کورههای آجرپزی اطراف روستا مشغول به کار بودند که با رکود بازار مسکن این فرصت نیز از این تعداد معدود جوانان سوسنآباد گرفته شده است.
جهانبینی ادامه داد: رکود بازار مسکن سبب کاهش تولید کورههای آجرپزی شده است و برخی از کورهها که توان پرداخت هزینه گاز مصرفی را نداشتهاند یا تعطیل شده یا تولید را کاهش دادهاند.
وی افزود: از طرفی وجود کارگران افغانی سبب شده که جوانان این روستا در چند کوره آجرپزی باقی مانده نیز نتوانند مشغول به کار شوند، چرا که کارگران افغانی با مزد کمتر و بدون نیاز به پرداخت حق بیمه از ناحیه کارفرما کار میکنند.
دهیار روستای سوسنآباد در خصوص وضعیت مدرسه روستا گفت: امکان تحصیل برای مقطع ابتدایی در روستا وجود دارد، اما به دلیل استفاده از کفپوش موکت در کنار میز و نیمکت در ساختمان، نظافت مدرسه خیلی مطلوب نیست.
جهانبینی ادامه داد: استفاده از این کفپوش سبب تجمع گرد و خاک در تارو پود موکت میشود و به محض راه رفتن و دویدن دانشآموزان گرد و خاک ایجاد میشود و سلامتی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه به دلیل تعداد کم محصلین در مقطع راهنمایی امکان تحصیل در روستا برای دانشآموزان این مقطع وجود ندارد، افزود: دانشآموزان برای حضور در کلاس درس هر روز به اراک رفتوآمد میکنند و هر نفر ماهانه 120 هزار تومان هزینه سرویس میپردازند.
دهیار روستای سوسنآباد در خصوص وضعیت شبکه اینترنت روستا بیان کرد: برای شبکه اینترنت از سرویس GSM استفاده شده که جوابگوی نیاز مردم نیست و اصلا از این سرویس برای استفاده از اینترنت نمیتوان استفاده کرد.
دهیار سوسنآباد در رابطه با اجرای طرح هادی بیان کرد: سال 1388 بنیاد مسکن نقشه طرح هادی در این روستا را تهیه کرد و در دست اجرا قرار داد و تا به حال حدود 40 درصد طرح هادی در روستا اجرا شده است.
سوسن آباد با 160 خانوار و جمعیت 600 نفری در 14 کیلومتری اراک قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات