• یکشنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94111811917
  • خبرنگار : 71415

نیویورک تایمز: پاکستان از شبه‌نظامیان بین‌المللی حمایت می‌کند

نشریه نیویورک تایمز آمریکا در سرمقاله‌ای نوشت، سرویس اطلاعاتی پاکستان مدت‌هاست که به مدیریت نیروهای شبه‌نظامی بین‌المللی پرداخته و گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که این سرویس حتی در ظهور گروه تروریستی داعش دست داشته است.

نشریه نیویورک تایمز آمریکا در سرمقاله‌ای نوشت، سرویس اطلاعاتی پاکستان مدت‌هاست که به مدیریت نیروهای شبه‌نظامی بین‌المللی پرداخته و گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که این سرویس حتی در ظهور گروه تروریستی داعش دست داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نشریه نیویورک تایمز آمریکا در سرمقاله‌ای امروز (یکشنبه) به آنچه که نقش پاکستان در برخی از درگیری‌های خارجی مربوط به گروه‌های تروریستی خوانده پرداخته است.

در این سرمقاله آمده است: کارشناسان مدارک زیادی یافته‌اند که پاکستان به تسهیل حملات طالبان کمک کرده است و این رفتار پاکستان دیگر تنها برای افغانستان مساله‌ساز نیست بلکه پاکستان در حال ایفای نقش در تعدادی از درگیری‌های خارجی دیگر نیز هست.

نیویورک تایمز نوشت: سرویس اطلاعاتی پاکستان مدت‌هاست که به مدیریت شبه‌نظامیان بین المللی که بسیاری از آنها افراط گران سنی هستند پرداخته و گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که حتی این سرویس در ظهور گروه تروریستی داعش دست داشته است.

به نوشته این روزنامه، اگرچه پاکستان حمایت از طالبان و القاعده را رد کرده و می‌گوید خودش قربانی تروریسم است، اما بسیاری از تحلیل‌گران مشخص کرده‌اند که چطور ارتش پاکستان گروه‌های شبه‌نظامی افراطگر را به عنوان ابزاری برای سرکوب جنبش‌های ملی‌گرا از جمله در میان اقلیت پشتون در داخل و خارج از این کشور تقویت کرده است.

کارلوتا گال، نویسنده این سرمقاله نیویورک تایمز نوشته است: پاکستان، افغانستان را به عنوان حیاط خلوت خود در نظر می‌گیرد و مصمم است که اجازه به قدرت گرفتن رقیبش، هند، دراین کشور نداده و تضمین کند افغانستان همچنان میزبان کمپ افراط‌گران سنی است. پاکستان تلاش کرده تا به شکل گزینشی از طالبان استفاده کند و از آن دسته از شبه‌نظامیانی که دستور کارش را به پیش می‌برند حمایت کرده و آنهایی را که مخالف منافعش هستند سرکوب کند.

بر اساس این سرمقاله، پاکستان همین کار را در قبال القاعده و دیگر شبه‌نظامیان خارجی نیز انجام داده است و گزارشهایی مطرح شده مبنی بر این که پاکستان در ظهور گروه تروریستی داعش ایفای نقش کرده است.

گال در ادامه نوشت: شاید جای بسی شگفتی باشد که سه تن از رهبران ارشد گروه‌های تروریستی به شکلی آزادانه در پاکستان زندگی می‌کنند. اول از همه سراج الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و دومین فرد ارشد طالبان است که آزادانه در پاکستان رفت و آمد داشته و حتی به مقر سازمان اطلاعات پاکستان در راولپیندی سر زده است. بعد از او ملا اختر محمد منصور، رهبر جدید طالبان افغانستان است که کاملا آزادانه در نزدیکی شهر کویته پاکستان نشستهایی با مقامهای ارشد شورای رهبری و نظامی طالبان داشته است. در آخر نیز ایمن الظواهری، رهبر القاعده است که در پاکستان پناهگاه داشته و اخیرا گزارشی حاکی از اقامت او در جنوب غرب استان بلوچستان پاکستان بوده است و وی تلاش دارد تا اردوگاه های آموزش شبه نظامیان را در جنوب افغانستان ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha