رییس جمهور با بیان اینکه اساس اعتدال از اندیشه و فکر آغاز میشود، گفت: اعتدال تنها یک روش نیست، بلکه یک بینش است، اعتدال تنها یک منش نیست، بلکه مسیر تفکر است و همچنین اعتدال تنها شعار نیست، بلکه یک گفتمان است و باید گفتمان اعتدال را زنده کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در دومین همایش ملی "اعتدال، زنان و توسعه" که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اینکه در آستانه انتخابات باید خیلی مراقب باشیم اظهار کرد: برای من نامهها و پیغامهایی میآید و خیلیها حضوری میگویند چرا این جور شد و آنجور نشد و چرا شما کاری نمیکنید اما من همه مشکلات را میدانم و میفهمم که آنچه خیلیها میخواستند و مطلوبشان بود، امروز پیش چشم آنها نیست.
روحانی با تاکید بر این که ما یک هدف بلند داریم و تدبیر یعنی عاقبت اندیشی و دیدن پایان کار تصریح کرد:می توان بلندتر حرف زد و اعلامیه داد؛ اما هدف مهم است و نباید آن را فراموش کنیم.
رئیس جمهور با بیان ایکه من هر کجا مشکلی دیدم سکوت نکردم گفت: هیچ مشکلی برای بیان مساله از نظر خودم نداشته و من هزینهای را که مربوط به شخص من است پرداخت می کنم، اما خیلی مهم است که پایان کار را ببینیم. و بدانیم که می توان با تدبیر و صبر و حوصله و با بسیج عمومی پای صندوق آراء برویم.
روحانی افزود:من احساس میکنم در برخی ازامور اگر درست نیاندیشیم، ممکن است جامعه را مایوس کنیم و عدهای بگویند برای چه پای صندوق آراء بیاییم؟ چه کسی را انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه گاهی انتخاب سخت میشود و آنچه شما میخواهید نیست توضیح داد: گاهی در یک فروشگاه برای خرید لباس فرزندتان آنچه ایدهآلتان هست را پیدا نمیکنید، اما برای جلوگیری از سرما خوردگی فرزندان خود حتی لباسی را که با ایده آل شما هماهنگ نیست خریداری میکنید، پس بدانید در انتخابات هم اگر حضور نیابید فرزند و جامعه ما دچار مشکل میشود، پس همان طور که به ناچار از فروشگاه لباسی خریداری میکنید، ولو دلچسب شما نباشد حضور در انتخابات هم کاری لازم است. و ما در هر شرایط باید 7 اسفند پای صندوق انتخابات برویم.
روحانی با بیان این که ما حضور در انتخابات را به عنوان وظیفه و مسئولیت بزرگ خود میدانیم تصریح کرد: میدانیم اگر برویم نفع کمی به دست میآوریم و اگر نرویم قطعا ضرر میکنیم. پس بین نفع کم و ضرر قطعی ، ما نفع کم را انتخاب میکنیم.
روحانی با بیان این که حضور در انتخابات رسالتی بر دوش بانوان جامعه در کنار آقایان است، گفت: در انقلاب و دفاع مقدس و حضور در تظاهرات 22 بهمن همه جا خانم ها حضور فعال، چشمگیر و موثر داشتند و هفتم اسفند نیز انشاء الله چنین خواهد شد.
رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که اعتدال یک شعار انتخاباتی نیست، بلکه یک گفتمان است تصریح کرد: امروز در جامعه ما مشکل افراط و افراطیون وجود دارد و در منطقه نیز افراط و خشونت بلای جان مردم شده است.
وی با بیان اینکه درگیریها و کشتار در منطقه امروز به خاطر خشونت است که از فکر آغاز شده است خاطر نشان کرد: افراط از مشت و چماق شروع نمیشود، بلکه افراط از مغز شروع میشود و برخی فکر و اندیشه افراطی دارند و متاسفانه گاهی به نام دین افراطی میاندیشند و دین را افراطی تبیین میکنند . در حالی که اساس اعتدال از اندیشه و فکر آغاز میشود.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات امروز جهان از افراط است خاطر نشان کرد: نگاه برخی به دنیا افراطی است و معتقدند نباید به همه اعتماد کرد. نباید به غریبهها و به آن طرف میزیها اعتماد صد در صد کنیم در حالی که هر چیزی اعتدالی دارد.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: عدهای معتقدند هیچ مشکلی را نمیتوان پای میز مذاکره حل کرد و فقط راه افراط و جنگ را بلد هستند و هیچ کار دیگری بلند نیستند.
به گزارش ایسنا، روحانی در ابتدای صحبتهای خود به ایام فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد گفت: زنان و بانوان ما از روز انقلاب اسلامی در صف مقدم این مبارزه حضور داشتند و شاهد نقش پررنگ زنان در نهضت انقلاب اسلامی در اجتماعات مردم و در خیابانها بودهایم.
وی به وجود تفکر افراطی و تفرطی در جامعه اشاره کرد و گفت: در اوایل نهضت اسلامی نیز عدهای میگفتند مردم همه جا و به همه صورت باید در صحنه باشند اما عدهای دیگر حضور زنان در خیابانها و شنیده شدن صدای آنها و سر دادن شعار توسط زنان را خلاف شرع عنوان میکردند.
وی یادآورشد:در هفتههای آخر تبعید امام (ره) در پاریس یکی از علمای بزرگ این سوال را مطرح کرد که زنان در تهران به تظاهرات می آیند و شعار میدهند و فتوای برخی علما این است که زنان یا در تظاهرات شرکت نکنند و یا حداقل شعار ندهند اما امام فرمودند زنها هم میتوانند به خیابان بیایند و هم شعار دهند. همچنین در نمازهای جماعتی که به امامت امام خمینی برگزار میشد زنان و مردان در کنار یکدیگر در صفهای نماز جماعت حاضر میشدند و عدهای به این موضوع ایراد واردمیکردند، اما فتوای امام این بود که حتی زنان در صف جلوی مردان میتوانند نماز بخوانند و این موضوع اشکالی ندارد.
روحانی با بیان این که ممکن است این مسائل امروز به نظر شما خنده دار بیاید گفت: این سوالات و مسائل جزو تاریخ تحول حرکت زنان ما در جامعه است و نشان میدهد که زنان راه سختی را تا امروز پیمودهاند.
روحانی افزود: همچنین در اوایل انقلاب عدهای ایراد وارد کردند که چرا اخبار را مرد و زن در پشت یک میز در بخشهای مختلف برای مردم میخوانند و به این که زن و مرد پشت یک میز بنشینند و خبر بخوانند اشکال وارد میکردند و حتی برخی میگفتند آیا زن میتواند در انتخابات شرکت کرده و رای بدهد و رای دادن زنان را به معنای نقش داشتن آنها در ولایت و تولیت و ادارهی جامعه میدانستند. حتی در آن دوره رفتن دختران به دبیرستان از سوی عدهای با موازین اسلامی منافات داشت چه برسد به این که دختران به دانشگاه برود. اما بعد از پیروزی انقلاب امام (ره) راه را باز کردند.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به این که چند قرن پیش در دانشگاههای انگلیس ورود زنان و دختران ممنوع بوده است گفت: در دههی پیش در بسیاری از کشورهای اروپایی زنها حق رای نداشتند و در سوئیس تا سال 1974 زنها نمیتوانستند رای بدهند. پس این مشکلات برای زنان در سراسر جهان وجود داشت و زنان جامعه ما نیز برای ورود به مسائل آموزشی مشکلات فراوانی را پشت سر گذاشتند تا بتوانند وارد دانشگاهها شوند.
روحانی ادامه داد: همواره شاهد حضور زنان در عرصههای اقتصادی بودهایم اما در بسیاری از موارد به عنوان نیروی کار دست دوم و تحت فرمان مرد حضور داشتند. و در بخش اقتصادی درآمدها در اختیار مرد قرار میگرفت و آن مقدار که میخواستند به زنان می دادند.
روحانی با اشاره به اینکه در دنیای امروز نقش زنان در حوزهی آموزش بسیار تاثیرگذار است و تقریبا فاصلهی جنیستی وجود ندارد گفت: در حوزههای علمی پیشرفتهای بسیاری از سوی زنان اتفاق افتاده است و گاهی در برخی رشتهها تعداد بانوان بیشتر از مردان است و در بخش اقتصادی هم روز به روز نقش زنان پررنگتر میشود گرچه هنوز بی عدالتیهایی وجود دارد که قابل رفع است.
روحانی با بیان اینکه با تحول در فناوریهای نو روز به روز نقش خانومها بیشتر میشود گفت: خانمها باید خودشان پیش قدم شوند و تنها به ارائه مقاله و نقدها و مشکلات بسنده نکنند. چرا که زنها باید در عرصههای مختلف حضور یابند ، سخن بگویند و نقش خود را به رخ جامعه بکشند. چون تا وقتی خانومها در کاری حضور پیدا نکرده و نقششان روشن نشود مردها تاثیر گذاری زنان را باور نمیکنند.
روحانی با بیان اینکه مردها در بعضی مسائل از جمله توانمندی خانمها دیر باور هستند گفت: مردهای جامعه ما باید با چشم توانمندی خانمهای ما را ببینند و تجربه شخصی من پس از حضور در دانشگاه و مجلس شورای اسلامی این بود که خانمها بدون اغراق اگر بهتر از نمایندگان مرد کار نکردهاند نقششان از آنها کمتر نبوده است.پس باید حضور زنان را باور کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما به دنبال رشد و توسعه هستیم گفت: رشد و توسعه در کشور امکان پذیر نیست در حالی که 50 درصد جمعیت کشور در مسیر توسعه حضور داشته باشند پس زنان همانند مردها میتوانند نقش پر رنگی ایفا کنند و از ظرفیت و قدرت و استعداد آنها در مسیر توسعه و تعالی کشور استفاده شود.
روحانی با بیان اینکه باید در مورد حضور زنان در عرصهی علم و اقتصاد و سیاست تناسب و تعادل ایجاد شود گفت: نمیشود خانمها در عرصهی علمی دوشادوش مردها پیش روند اما در حوزهی اقتصاد با موانع رو برو باشند و ارزش کارشان کمتر محاسبه شود که این اتفاق غیر قابل قبول است.
روحانی همچنین به موانع حضور زنان در بخشهای مدیریتی اشاره کرد و گفت: در توانمند سازی و حضور سیاسی و مدیریت زنان هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم و باید برای آن برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به مسئولیتهای گوناگون زنان در بخشهای مختلف اجرایی و دولتی از جمله فرمانداری ها ،استانداریها و معاونتها و غیره گفت: بدون اغراق میگویم در انجام این وظایف و عملکرد بانوان تفاوتی بین مردان و زنان نمیبینم.
رئیس جمهور با اشاره به این که عدهای میگویند خانمها باید وظیفهی مادری انجام دهند و آیا وظیفه فقط مادری است پس وظیفهی پدری چه میشود؟ گفت: از رسالت سنگین زنان در تربیت فرزندان به خوبی آگاه هستیم اما در تربیت فرزندان پدر هم وظیفه دارد و چطور میشود که پدر هم بیرون از خانه کار کند و وظایف پدری را انجام دهد اما خانم ها نتوانند.
وی با بیان این که ما تفکرات فمینیستی را قبول نداریم اما تحجر را هم نمیپذیریم گفت: نمیدانم عدهای بر چه مبنایی میگویند زن باید محصور در خانه برای همیشه بماند و این ها مثل این که حتی مقام و عظمت فاطمه زهرا (س) را هم به زور میپذیرند.
روحانی با بیان اینکه زندگی فاطمه زهرا (س) به ما نشان میدهد زن ها لیاقت و استعداد هر مقامی را دارند افزود: اگر نگذاریم بانوان از فرصتهایی که خدا و جامعه به آنها داده استفاده کنند ظلم بزرگی به زنان و ایران آینده کردهایم.
روحانی در پایان گفت: وعده همه ماهفتم اسفند ماه پای صندوق رای برای انتخاب بهترینهاست.
انتهای پیام
نظرات