• چهارشنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 94110704438
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

فعالیت مراکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی در چهار محال و بختیاری

فعالیت مراکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی در چهار محال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: حدود 50 کودک بدسرپرست و بی‌سرپرست در مراکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی استان نگه‌داری می‌شوند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: حدود 50 کودک بدسرپرست و بی‌سرپرست در مراکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی استان نگه‌داری می‌شوند.

«جواد نجفی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه چهارمحال و بختیاری – با بیان این‌که مراکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی در دو عنوان شیرخوارگاه و خانه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، افزود: نوزادان و کودکان تا سن شش سالگی در شیرخوارگاه‌ها نگهداری شده و پس از آن به خانه‌های کودک و نوجوان منتقل شده و تا سن 18 سالگی در این مراکز زندگی می‌کنند.

نجفی خاطرنشان کرد: در استان پنج مرکز شبانه‌روزی فعال است که از این تعداد یک شیرخوارگاه و یک خانه کودک و نوجوان در شهرکرد، دو خانه کودک و نوجوان در فارسان و یک خانه کودک و نوجوان در بروجن فعالیت می‌کنند.

وی در خصوص واگذاری کودکان بی‌سرپرست ساکن در مراکز شبانه‌روزی به خانواده‌های متقاضی گفت: مطابق با قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، اگر ولی قهری این کودکان در قید حیات نبوده و یا تا دو سال برای پذیرش آن‌ها به سازمان بهزیستی مراجعه نکنند و یا کودک فاقد هویت بوده و والدین او شناسایی نشوند، اجازه واگذاری این کودکان به سازمان بهزیستی داده می‌شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی چهار محال و بختیاری با بیان این‌که بیشتر کودکان ساکن در مراکز شبانه‌روزی استان از نوع بدسرپرست هستند، تصریح کرد: اگر والدین این کودکان تا دو سال برای پذیرش آن‌ها به سازمان بهزیستی مراجعه نکرده و یا از نظر قانون صلاحیت نگهداری کودک را نداشته باشند، سازمان بهزیستی می‌تواند این افراد را به خانواده‌های متقاضی واگذار کند.

وی در ارتباط با روند پذیرش فرزند، گفت: متقاضیانی که از نعمت فرزند بی‌بهره‌اند، باید درخواست مشترکی به سازمان بهزیستی ارائه دهند تا این سازمان بررسی‌های کارشناسی، روان‌شناختی و مددکاری را روی زوجین انجام داده و در صورت تائید آن‌ها را به دادگستری معرفی کند.

نجفی در ادامه گفت: پس از تشکیل پرونده زوجین در سازمان دادگستری و بررسی و تائید صلاحیت‌های عمومی از جمله عدم اعتیاد، سلامت جسمی و روانی و عدم سوءپیشینه از سوی این سازمان، زوجین به سازمان بهزیستی معرفی شده و در صورت امکان واگذاری کودک حکم حضانت موقت شش ماهه برای زوجین صادر می‌شود.

وی با بیان این‌که در صورت بروز مشکل از سوی خانواده یا کودک در شش ماهه موقت، کودک به مراکز شبانه‌روزی ارجاع داده می‌شود، خاطرنشان کرد: پس از طی دوره حضانت شش ماهه، حکم حضانت دائم برای زوجین صادر شده و یک نسخه از آن به سازمان ثبت احوال ارائه شده و مطابق آن شناسنامه‌ای با نام والدین برای فرزند صادر می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت انجام نظارت از سوی سازمان بهزیستی در دوره حضانت شش ماهه و دائم خاطرنشان کرد: متقاضیان می‌توانند جنسیت کودک مورد تقاضا را تعیین کرده و از سلامت جسمی و روانی او اطمینان حاصل کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی چهار محال و بختیاری با اشاره به این‌که زوجین باید صلاحیت‌های لازم برای پرورش فرزند از جمله شغل ثابت و درآمد مناسب را دارند، تصریح کرد: زوجینی که در مجموع پارامتر‌ها امتیاز بیشتری داشته باشند در اولویت قرار دارند.

نجفی گفت: ارث از موجبات فرزندخواندگی نیست اما چون سازمان بهزیستی متولی تأمین حقوق کودک است، والدین باید در ابتدای واگذاری سهمی از اموال منقول و یا غیر منقول خود را به نام کودک کرده و در دفاتر ثبت اسناد رسمی وصیت نامه‌ای تحت‌عنوان اختصاص یک سوم اموال به فرزند پس از فوت والدین، تنظیم کنند.

وی با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان پذیرش فرزند در چهار محال و بختیاری، گفت: از نظر قانونی مانعی برای پذیرش فرزند از سوی زوجین بهره‌مند از نعمت فرزند وجود ندارد، اما اولویت با خانواده‌هایی است که از این نعمت بی‌بهره‌اند.

به گفته وی تلاش‌های مددکاران سازمان بهزیستی استان موجب شده است کودکان با وجود از دست دادن والدین به مراکز شبانه‌روزی این سازمان راه نیافته و در کانون خانواده کنار سایر بستگان زندگی کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی چهار محال و بختیاری در ادامه گفت: هم‌اکنون حدود 340 کودک بی‌سرپرست مقیم خانواده در استان وجود دارد که ماهانه مبلغی را از سوی سازمان بهزیستی استان دریافت می‌کنند.

وی یادآور شد: اگر کودکی تا سن بالا نتواند به کانون خانواده راه یابد، سازمان بهزیستی شرایط اسکان، ازدواج و استقلال او را در جامعه فراهم می‌آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha