• سه‌شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94110603519

توضیح دانشمندان درباره کشف مشکوک اخیر

سیستم ستاره‌ای غول‌پیکر، جهان خودسر نیست

سیستم ستاره‌ای غول‌پیکر، جهان خودسر نیست

دانشمندان دریافته‌اند سیاره غول‌پیکر مشکوکی که تصور می‌شد یک جهان خودسر است، عضوی از یک سیستم ستاره‌ای بسیار بزرگ و دور است.

دانشمندان دریافته‌اند سیاره غول‌پیکر مشکوکی که تصور می‌شد یک جهان خودسر است، عضوی از یک سیستم ستاره‌ای بسیار بزرگ و دور است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، سیاره 2MASS J2126-8140 در حقیقت در فاصله یک تریلیون کیلومتری از ستاره‌اش حرکت می‌کند که برای مقایسه باید گفت این میزان 6900 برابر فاصله زمین تا خورشید است.

مدار این سیاره 140 برابر وسیعتر از مدار پلوتو است. از این فاصله، ستاره کم‌نور کوتوله قرمز شبیه یک ستاره نسبتا روشن در آسمان دیده می‌شود.

محققان دانشگاه ملی استرالیا توانستند اسرار ارتباط این سیاره و ستاره‌اش را پس از مشاهده اینکه هر دو در فاصله 100 سال نوری از زمین واقع شده‌اند، کشف کنند. تحلیل‌های بیشتر نشان داد که این دو جسم با یکدیگر حرکت می‌کنند.

تصور می‌شود که سیاره مذکور بین 12 تا 15 برابر سیاره مشتری باشد و مدار آن در اطراف ستاره میزبانش یک میلیون سال زمینی طول می‌کشد.

دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه چنین سیستم ستاره‌ای پراکنده‌ای شکل گرفته است. به گفته محققان، ممکن نیست که این سیستم مشابه منظومه شمسی و از یک دیسک بزرگ از گاز و غبار شکل گرفته باشد.

در عوض محققان بر این گمانند که این منظومه دوتایی در سالهای نسبتا اخیر (10 الی 15 میلیون سال پیش) شکل گرفته‌اند و اینکه آن‌ها از یک رشته گاز شکل گرفته‌اند که آن‌ها را در یک جهت می‌کشاند. در مقایسه منظومه شمسی 4.5 میلیارد سال قبل شکل گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha