بحران پناهجویان در اروپا با همان شدت نمونههای قبلی دوباره طغیان کرده است؛ بحرانی که بسیاری به دنبال ریشهها و علل آن و پیش بینی اوضاعی هستند که چند فرهنگ گرایی اروپا با آن مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوام چامسکی، جامعه شناس و تحلیلگر آمریکایی در گفتوگو با شبکه خبری “Truthout” از دلایل این بحران و آیندهای گفت که اروپا با آن رو به رو میشود.
چامسکی با اشاره به حمله به عراق و سقوط معمر قذافی در لیبی میگوید: جدای از قتل و نابودی، اشغال ظالمانه عراق، درگیریهای قومی و نژادی را در این کشور تشدید کرد؛ درگیریهایی که اکنون عراق و تمام منطقه را از هم گسسته است.
وی ادامه میدهد: تجاوز به عراق میلیونها تن را آواره کرد. بسیاری از آنها به کشورهای همسایه گریختند، به کشورهای فقیری که باید با آوار اشتباهات ما کنار بیایند. این سرگردانی ناامیدانه به تولد گروههای تروریستی چون داعش و جنگ داخلی سوریه ختم شد. هنوز هم اما با وجود روشن بودن نقش غرب در آوارگی دهها میلیون انسان، کشورهای اروپایی علاقهای به پذیرش مسئولیت و نتایج تصمیمات خود ندارند.
چامسکی در این باره میگوید: حکومتداری اتحادیه اروپا برای اعمال تصمیمات ریاضتی که کشورهای فقیر را فقیرتر میکند بسیار کارآمد عمل میکند اما تقریبا به صورت کامل در رسیدگی به فاجعه انسانی که نتیجه اشتباهات غرب است شکست خورده است. حتی آلمان و سوئد نیز که تاکنون تعداد زیادی از مهاجران را پذیرفتهاند اکنون به دنبال اعمال محدودیتهایی در مرزهای خود هستند. اتحادیه اروپا در این میان با طرح این ادعا که اروپا ظرفیت پذیرش حجم عظیم پناهجویان را ندارد از ترکیه به عنوان کشور حائل استفاده میکند.
زبانشناس مشهور آمریکایی در ادامه اظهاراتش توضیح میدهد: اقدامات اصلی اروپاییها اعمال فشار بر ترکیه برای دور نگهداشتن فلاکت و رنج ماست. مانند همان اتفاقی که بین آمریکا و مکزیک رخ میدهد. سرنوشت این مهاجران تا زمانی که ما از آن در امانیم اهمیتی به مراتب کمتر دارد.
چامسکی سپس به رفتار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با اقلیت کردها و بازداشت دانشگاهیان از سوی وی اشاره و عنوان میکند: تعدادی از دانشگاهیان ترکیه طوماری را امضا کردند که بعد آن بازداشت و تهدید شدند. به برخی دیگر از آنها حمله فیزیکی شد. در همین حال سرکوبگری در ترکیه رو به افزایش است. دانشگاهیان ترکیه برای مخالفت با جرایم دولت دست به اقدامی شجاعانه زدند.
وی با تاکید بر این مساله که مشکلات ترکیه تا حل شدن فاصله بسیاری دارد، ادامه میدهد: برای سالهای متعدد، اردوغان به دنبال افزایش قدرت خود بوده و از تشویق دموکراسی و آزادی در ترکیه جلوگیری کرده است. او تمام نشانههایی را که باید برای تبدیل شدن به حاکمی اقتدارگر داشته باشد، نشان داده است.
این زبان شناس در ادامه به یونان پرداخته و با متهم کردن وام دهندگان اروپایی به تحمیل اصلاحات اقتصادی و اجتماعی غیرواقع گرایانه در این کشور میگوید: شرایطی که به نفع اعتبار دهندگان به یونان تحمیل شد این کشور را نابود کرده است.
چامسکی: جمهوریخواهان خطری جدی برای بقای بشریت هستند
این نظریهپرداز، فیلسوف و زبانشناس آمریکایی همچنین تاکید کرد که "رای استراتژیک" میتواند نامزدهای جمهوریخواه را از اهرامهای قدرت در واشنگتن دور کند. وی در مصاحبه با هافینگتون پست گفت، حزب جمهوریخواه آمریکا به حدی در سخنپراکنی و سیاستگذاری افراطی شده است که خطری جدی برای بقای بشریت محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات