رییس انجمن ژنتیک ایران با بیان این که مهندسی ژنتیک، راهبردی اساسی در اقتصاد مقاومتی و عزت و اقتدار ملت ایران است ابراز امیدواری کرد زمینه بهرهمندی از فناوری زیستی و مهندسی ژنتیک در حوزه کشاورزی کشور فراهم شود.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر محمود تولایی در نشست تخصصی «مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته در خدمت محیط زیست، امنیت غذایی و سلامت انسان» با عنوان اینکه اقتصاد مقاومتی، راهبردی اساسی برای عزت و اقتدار ملت ایران است، گفت: نقش بیوتکنولوژیستهای کشاورزی در اقتصاد مقاومتی کجاست و چرا در جهت بهره مندی و بهره برداری از علم و فناوری با وجود ظرفیت های انسانی و منابع خدادادی و حتی موقعیت استراتژیک مان در شرایط مناسب نیستیم؟ چرا با تمام تلاش ها و زحمات زیادی که در عرصه علم و فناوری به خصوص بیوتکنولوژی رخ داده است، دستاوردهای این فناوری در اقتصاد و در پیشرفت فناوری ما دیده نمی شود؟
وی در پاسخ به اهمیت حضور فناوری های نوین به ویژه بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در اقتصاد گفت: جنگ های آینده و نزاع برای بقا بر سر غذا و آب است و در واقع مهمترین نیاز در شرایط جنگ فقر را تامین کالاهای ضروری و نیازمندی های غذایی در کشور مطرح می کنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با اشاره به اینکه دشمن با بهره گیری از ابزارهای اقتصادی می توانند با فلج کردن گردش سرمایه و کالا در حوزه داخلی و اختلال دسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز که غذا مهمترین آنهاست، موجب گسترش نارضایتی در مردم شده و انگیزه مردم برای دفاع از موجودیت نظام سیاسی خود را تضعیف کند، گفت: امروز غذا و واردات یک ابزار برای کنترل و زیر دست نگه داشتن کشور ما شده است. اکنون، متخصصان بیوتکنولوژی کشاورزی در اقتصاد و توسعه کشور چقدر نقش دارند؟ سهم متخصصان بیوتکنولوژی کشاورزی در تولید گیاهان تراریخته شورپسند و خشکی پسند کجاست؟
تولایی با اشاره به اینکه ارکان اقتصاد مقاومتی در عرصه کشاورزی تحقق پذیرتر از سایر بخشها است، گفت: فناوری جزو لاینفک پیشرفت کشور است و پذیرش هر فناوری الزاماتی در سطح بین الملل دارد که باید به آنها توجه شود.
رییس انجمن ژنتیک ایران خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بیوتکنولوژی در حوزه دارویی دستاوردهای مهمی داشته و دارد چرا در کشاورزی نه؟! بیوتکنولوژی در توسعه پایدار، تامین نیازهای بشری، حفظ زمین، آب، ذخایر ژنتیکی، گیاهی، جانوری و ممانعت از تخریب زیست محیطی نسخه هایی صادر کرده و می کند که نیازمند پشتیبانی به هنگام و هوشمندانه مسوولان و پیوند واقعی بین تحقیقات و پایان نامه های تکمیلی با نیازهای کشور است.
انتهای پیام
نظرات