• شنبه / ۱۹ دی ۱۳۹۴ / ۰۳:۳۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94101910287
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس مطرح کرد

هزینه ساخت مسکن 2 میلیون؛ سود و قیمت زمین 16 میلیون!

هزینه ساخت مسکن 2 میلیون؛ سود و قیمت زمین 16 میلیون!

یک کارشناس مسکن وجود یک میلیون و 400 هزار خانه خالی در کشور را ناشی از رانت‌های غیرمستقیم بخش مسکن و ارزش افزوده‌ای دانست که دولت‌ها از طریق تاسیسات زیربنایی در اختیار عده‌ای خاص قرار دادند.

یک کارشناس مسکن وجود یک میلیون و 400 هزار خانه خالی در کشور را ناشی از رانت‌های غیرمستقیم بخش مسکن و ارزش افزوده‌ای دانست که دولت‌ها از طریق تاسیسات زیربنایی در اختیار عده‌ای خاص قرار دادند.

محمد عدالت‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سودی که سازندگان و تولید کنندگان بخش مسکن بردند بیش از آن‌که به دلیل زحمت آنها باشد ناشی از رانت های غیرمستقیم ایجاد شده دولت از طریق تأسیسات زیربنایی با بودجه‌های ملی بوده است.

وی افزود: قیمت خانه به هزینه‌های ساخت، قیمت زمین و هزینه های جانبی وابسته است. سوآل این است چرا در تهران خانه ای که هزینه ساخت آن کمتر از یک میلیون تومان است و در لوکس‌ترین حالت به 2 میلیون تومان می‌رسد باید بین متری 4 تا 18 میلیون تومان فروخته شود؟

این کارشناس مسکن با بیان این‌که خوشبختانه هم‌اکنون به دلیل رکود 2.5 ساله بخش مسکن، قیمت‌ها ثابت مانده و تا حدودی حباب آن خالی شده است، گفت: طبیعی است که قیمت مسکن ظرفیت افزایش بیش از تورم را نداشت، وگرنه برخی سازندگان با قیمت‌های متری 18 میلیون تومانی هم راضی نیستند.

عدالت‌خواه خاطرنشان کرد: رکود مسکن نباید بی خانه ها را ناراحت کند؛ زیرا در شرایط فعلی شاید بتوانند خانه دار شوند. این باید دغدغه مسؤولین باشد نه این‌که به افرادی که همیشه سود برده اند فکر کنند و هم و غم خود را برای خروج از رکود مسکن به کار گیرند.

وی با طرح این سوال که مگر زمانی که خانه چند برابر می شد و سازندگان یک شبه سودهای غیر قابل تصور بردند به کسی پاسخ دادند؟ یادآور شد: قانون مالیات بر ارزش افزوده واقعی هم که گرفته نشد. نتیجه‌ی این اقدام منجر به ایجاد پدیده خانه های خالی و مردم بی خانه شد.

این کارشناس مسکن درخصوص مسکن اجتماعی گفت: بعد از مدتی مطالعه گفته شد طرح مسکن اجتماعی مشکل بودجه دارد و مرتب روی افزایش وام تاکید و از افزایش میزان آن صحبت می‌شود اما فکری برای باز پرداخت آن صورت نمی‌گیرد. اقشار پایین دست و بی خانه‌ها توان باز پرداخت این وام‌ها با سودهای 14 درصد را ندارند. حتی اقشار متوسط هم چندان به دنبال این وام‌های گران با سود بالا نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۰:۳۳

قيمت زمين است که قيمت خانه را تعيين مي کند. يک خانه 200 متري در ياخچي آباد و نياوران با نقشه و سازه يکسان در نظر بگيريم. آيا قيمتش يکسان است يا بايد باشد. خير. تنها هزينه ساخت نيست که قيمت خانه را تعيين مي کند. محل، امکانات شهري، امکانات حمل و نقل و رفت و آمد همه دخالت دارند. شما که خانه تان داخل محدوده طرح ترافيک است. چقدر مايليد به خارج از طرح نقل مکان کنيد؟

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۱

درست مي فرماييد آنهاي که در امر ساخت ساز هستند با سود پايين قانع نيستند حتي با سود پنجاه درصد رازي نميشوند اگر سازنده قصد فروش داشته باشد خريدار مصرف کننده نه اينکه کالاي جهت سود بيشتر باشد اصلا رکود در بخش مسکن معني ندارد

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۳:۱۱

متاسفانه وام ابلاغ شده از سوي بانک مسکن و با تاييد بانک مرکزي، سود اسمي 18.5 درصد و سود واقعي 23 درصد براي وام 60 ميليوني و 28 درصد براي وام جعاله ميباشد نه سود 14 درصدي ذکر شده،چون بايد مبلغ بسار زيادي از همان پول خرج خريد اوراق مسکن و ساير هزينه هاي دريافت وام از بانک گردد.ميتوانيد براحتي اين درصدها را خودتان محاسبه کنيد تا باورتان شود.يعني هر ورق امتياز 500 هزار توماني به قيمت 75 هزار تومان خريداري شود يعني براي 60 ميليون 9 ميليون فقط بايد اوراق خريداري شود که با ساير هزينه ها تقريبا 11.5 ميليون از مبلغ وام ميپرد که در صورت محاسبه دريافت اين رقم به عنوان وام در مدت 12 سال ساليانه سودي بالغ بر 23 درصد ميشود.در ضمن وام جعاله 10 ميليوني 1.5 ميليون بابت خريد اوراق هزينه ميشود که با سود اسمي 20 درصدي سودي طي 5 سال ساليانه سودي 28 درصدي بازگردانده ميشود.(نه 14 درصد)ايکاش 14 درصد بود ما راضي بوديم ميتونستيم يه کم سختي تحمل کنيم ولي خانه دار

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۳:۲۰

خدا رو شکر همه رسيدن به اين واقعيت که در شهرهاي بزرگ، عمده قيمت آپارتمان ساخته شده را سرشکن قيمت ملک کلنگي تشکيل ميدهد و نه هزينه ساخت. اما نکته مهم ديگري که همه بايد توجه کنند اين است که در شهرهاي بزرگ بخصوص تهران ، کسي چنين رقمهاي نجومي براي کلنگي نه پرداخت کرده و نه خواهد کرد چرا؟ به دليل اينکه بالاي 90 درصد ساخت و سازها به صورت مشارکتي است که در آن نه سازنده چنين پولي را مي دهد و نه مالک ملکش را با چنين قيمتهايي خريده است. فقط طمع در گران فروختن ملک در زمان حاضر شدن آن و دلال بازي قيمتها را بالا برد و راحت مي تواند پايين بيايد اگر طمع بگذارد!