دبیرکل مجمع کارآفرینان با بیان اینکه "بانک مرکزی نباید ریلی بگذارد که از مسیر اصلی خارج شود"، گفت: چطور کسی که به 10 میلیون تومان نیاز دارد، ماهیانه 900 هزار تومان قسط بدهد؟
به گزارش خبرنگار ایسنا، حمیدرضا غزنوی در گفتوگوی تلفنی با برنامه پایش، با بیان اینکه "توافقات قبلی بانک مرکزی و تولیدکنندگان در راستای کارت اعتباری خرید کالا محرمانه نبوده و کار کارشناسی روی آن انجام شده است"، اظهار کرد: در جلسه آخری که تولیدکنندگان با بانک مرکزی داشتند، روی 24 ماهه بودن اقساط کارتهای اعتباری توافق شده بود اما پس از مدتی تعداد اقساط به 18 ماه کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه "در جلسه نهایی که با حضور معاون اجرایی رئیسجمهور برگزار شد، با 18 قسط موافقت شد"، ادامه داد: در جلسه تولیدکنندگان با وزیر صنعت، معدن و تجارت و پیشنهاد وی، تولیدکنندگان اقساط 18 ماهه با سود 12 درصد را پذیرفتند تا کار زودتر پیش برود.
دبیرکل مجمع کارآفرینان با بیان اینکه در تمام این مدت مدیران بانک مرکزی در این باره همیاری کردند و زحمات زیادی کشیدند، گفت: در نهایت مشخص نشد که در وسط راه چه اتفاقی افتاد و پس از مدتی سکوت خبری کامل از سوی بانک مرکزی، مسیر طرح به طور کلی تغییر کرد.
غزنوی با اشاره به کاهش تعداد اقساط کارت اعتباری به 12 ماه و ورود کالاهای خارجی به طرح کارت اعتباری، درباره اینکه گفته میشد منابع بانک مرکزی به خرید کالاهای خارجی اختصاص پیدا نمیکند، گفت: منابع بانک مرکزی برای خرید کالاهای خارجی مورد استفاده قرار نمیگیرد اما این امر از طریق منابع بانکها امکانپذیر شده است.
وی افزود: مردم اختیار پولی را که در جیبشان است، دارند، نه پولی که بانک پرداخت میکند. مردم بانک را به عنوان یک وکیل مطمئن قبول دارند که به آنها پرداخت میکنند، بنابراین بانک مرکزی نباید ریلی بگذارد که از مسیر اصلی خود خارج شود.
دبیرکل مجمع کارآفرینان با بیان اینکه "تمام سیستم اداری کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی حرکت میکند"، گفت: مگر میشود در این میان بانک مرکزی به بانکها بگوید از منابعی که در اختیارشان است میتوانند برای تسهیلات خرید کالاهای خارجی هم استفاده کنند؟
غزنوی با بیان اینکه "درباره 18 ماهه شدن اقساط کارت اعتباری هم کار کارشناسی بسیاری انجام گرفته بود"، اظهار کرد: چطور ممکن است کسی که احتیاج به 10 میلیون تومان وام دارد، بتواند ماهیانه 900 هزار تومان قسط پرداخت کند؟
دبیرکل مجمع کارآفرینان ادامه داد: این کارتها قرار است برای افرادی باشد که امکان خرید نقدی ندارند، اما با این اقساط سنگین، این طرح جذابیتی برای تحریک تقاضای مؤثر ندارد.
وی با بیان اینکه "در حال حاضر مردم میتوانند با شرایط مناسبتر لوازم خانگی را به صورت قسطی از بازار خریداری کنند"، گفت: طرحهای زیادی در گذشته برای تحریک تقاضا و کمک به تولید توسط بانک مرکزی اجرا شده است و اکثر آنها شکست خورده است، بنابراین باید به گونهای عمل شود که این طرح به سرنوشت طرحهای قبلی دچار نشود.
انتهای پیام
نظرات