• یکشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94092212175

توسعه نرم‌افزار آشکارساز دروغ برای دادگاه

توسعه نرم‌افزار آشکارساز دروغ برای دادگاه

محققان دانشگاه میشیگان یک نرم‌افزار آشکارساز دروغ طراحی کرده‌اند که با دقتی بیشتر از انسان می‌تواند سخنان فریبکارانه شاهدان دروغین را در دادگاه تشخیص دهد.

محققان دانشگاه میشیگان یک نرم‌افزار آشکارساز دروغ طراحی کرده‌اند که با دقتی بیشتر از انسان می‌تواند سخنان فریبکارانه شاهدان دروغین را در دادگاه تشخیص دهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، یکی از چالش‌های موجود در زمان ساخت دستگاه دروغ‌سنج این است که رفتار آزمایشگاهی برای تائید صلاحیت دستگاه با رفتار واقعی افراد در دنیای بیرون متفاوت است و برای مشاهده یک رفتار واقعی فریبکارانه باید به مکان‌هایی مانند دادگاه مراجعه کرد.

دانشمندان دانشگاه میشیگان به همین منظور به بررسی فیلم‌های شهادت در دادگاه پرداختند.

آن‌ها از شیوه‌های یادگیری ماشین برای بررسی 120 کلیپ ویدیویی از دادگاههای واقعی استفاده کردند. محققان بر اساس نتایج این دادگاهها می‌دانستند احتمالا کدام شاهد دروغ می‌گوید.

این دانشمندان دریافتند که دروغگوها در میان سایر مسائل، بیشتر اخم کرده و ادا واصول دارد، بطور مستقیم به سوال کننده نگاه می‌کند، با هر دو دست ژست گرفته، از کلمات اضافی مانند "اممم" استفاده می‌کند و از کلماتی بهره می‌برد که قطعیت خودش را بازتاب می‌دهد.

نرم‌افزار با به اجرا درآوردن الگوریتم‌های مبتنی بر این داده‌ها، فیلمهای افراد را که نیمی از آن‌ها دروغ گفته و نیمی دیگر حقیقت را بروز می‌دهند، بررسی کرد. این نرم‌افزار توانست با دقت 75 درصدی دروغگوها را شناسایی کند که بسیار بهتر از میزان 50 درصدی اجرا شده توسط انسان است.

امید است که این نرم‌افزار به محض تولید بتواند به ابزاری موثر در تشخیص دروغ برای حوزه‌های مانند قانون، امنیت و سلامت روانی تبدیل شود. برخلاف دروغ سنج‌های رایج، این نرم‌افزار نیازی به تماس فیزیکی با افراد تحت ارزیابی نداشته و از این رو، طیف گسترده‌تری از کاربردها را ارائه می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha