• شنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 94092111660
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

افزایش کارایی داروهای ضدسرطان با ساخت نانوذرات فلزی

افزایش کارایی داروهای ضدسرطان با ساخت نانوذرات فلزی

محققان موفق به ساخت نانوذرات فلزی شده‌اند که کارایی داروهای ضد سرطان را چند برابر افزایش می‌دهد.

محققان موفق به ساخت نانوذرات فلزی شده‌اند که کارایی داروهای ضد سرطان را چند برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان در طول دو دهه اخیر، به طور گسترده‌ای از نانوذرات برای درمان انواع مختلف اختلالات پزشکی از چاقی تا زخم‌های در حال خونریزی استفاده کرده‌اند. هر چند مدت زمان زیادی از کشف اثر درمانی نانوذرات فلزی در درمان انواع سرطان می‌گذرد، اما تا پیش از این ، کاربرد این مواد به دلیل اثرات سمی آنها عملا امکان‌پذیر نبود، چرا که این نانوذرات فلزی معمولا اثرات سمی بر بدن بر جای می‌گذارند و به مدت طولانی در بدن بیمار باقی می‌مانند.

بر اساس نتایج تحقیق جدیدی که به تازگی در مجله Nature Communications به چاپ رسیده است، محققان موفق به ساخت نانوذرات فلزی شده‌اند که کارایی داروهای سرطان را چند برابر افزایش می‌دهد.

این نانوذرات از آلیاژ گالیوم ایندیوم ساخته شده‌اند که یک ماده فلزی است که در دمای اتاق حالت مایع خود را حفظ می‌کند. همچنین محققان از امواج فراصوت استفاده کردند تا اندازه این ذرات را به 100 نانومتر برسانند. سپس با استفاده از مولکول‌هایی به نام لیگاند این ذرات را به دوکسوروبین که یک داروی شیمیایی متداول است، متصل کردند.

این ذرات به قدری کوچک هستند که می‌توان آنها را به داخل جریان خون تزریق کرد. بعد از این که این مواد در بدن جریان پیدا کردند، با سلول‌های سرطانی مواجه و به دلیل وجود نوع دیگری از لیگاندها جذب آن‌ها می‌شوند. از همه مهمتر این که این مواد هیچ تاثیری بر سلول‌های غیرسرطانی ندارند، اما وقتی به سلول‌های سرطانی می‌رسند در آنها تجمع پیدا کرده و فلز مایعی تشکیل می‌دهند که اسکن سلول‌های سرطانی را برای پزشکان به سادگی امکان‌پذیر می‌کند.

این فلز آمالگام یون‌هایی دارد که باعث می‌شود کارایی داروهای شیمیایی در کنار این نانوذرات چندین برابر شود. خود فلز نیز به سادگی تجزیه شده و ظرف مدت کوتاهی از بدن دفع می‌شود.

این مواد بر روی موش‌ها آزمایش شده و مشخص شده است که می‌توانند کارایی و اثر داروهای شیمیایی را چند برابر افزایش دهند. در طول دوره 90 روزه‌ای که این دارو بر روی موش‌ها آزمایش شد هیچ نشانه‌ای از اثرات سمی این دارو بر موش‌ها مشاهده نشد.

از آن جا که دستکاری نانوذرات بسیار ساده است، انتظار می‌رود که این مواد در آینده کاربرد گسترده‌ای در درمان بیماری‌ها پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha