استاندار خوزستان گفت: در خصوص معضل سد گتوند و تاثیر منفی آن بر کیفیت رودخانه کارون باید به یک راه حل نهایی رسید و این امر باید در استان انجام شود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، عبدالحسن مقتدایی در چهل و دومین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که در محل سازمان آب و برق خوزستان تشکیل شد، افزود: در خصوص بحث ریزگردها باید گفت که هیچ قراردادی امضا نمیشود مگر آنکه با استان هماهنگی شود.
مقتدایی به جلسه اخیر شورای عالی آب کشور، اشاره و خاطرنشان کرد: موضوع تامین منابع مالی برای ساماندهی وضعیت آب شهرهای استان و همچنین تصفیه خانههای فاضلاب استان در جلسه هفته گذشته در وزارت نیرو نهایی شد و محل تأمین منابع نیز مشخص شده است.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: تعهدات این شورا باید به جد پیگیری و انجام شود و همچنین هفت زیرگروه فرعی در شهرستانها نیز باید با داشتن برنامهریزی متناسب با معضلات و مشکلات در منطقه به فعالیت بپردازند و گزارش عملکرد آنان نیز با دقت بررسی شود.
استاندار خوزستان از مجموعه کشت و صنعت نیشکر، بیمارستان فاطمه زهرا (س)، پتروشیمی و پالایشگاه آبادان که سیستم تصفیه پساب فاضلاب راهاندازی کردهاند، قدردانی کرد و به صنایعی نیز که کم کاری کردهاند تذکر جدی داد.
گزارش آخرین اقدامات شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون، ارائه عملکرد کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز (شهرستان دزفول)، ارائه گزارش پیگیریهای انجام شده در شورای عالی آب، طرحهای کاهش آلودگی آب و موضوع طرحهای کاهش آلودگی رودخانه کارون از جمله موارد دستور کار این جلسه بود.
در ادامه احمد سیاحی، معاون امور عمرانی استاندار خوزستان به اقدامات مطلوب انجام گرفته در جهت حل مشکل آب استان اشاره کرد و گفت: در خصوص حفاظت از رودخانه کارون همه اقداماتی که باید در استان انجام گیرد و پیگیری شود صورت گرفته است و اگر مشکلاتی در این زمینه همچنان پابرجاست به دلیل کمبود اعتبارات جهت احداث تصفیه خانه های فاضلاب است.
وی افزود: امروز شاهد آن هستیم که دیگر پسابهای هیچ بیمارستانی به صورت خام وارد رودخانه کارون نمیشود. همچنین سالها در خصوص تأمین حق آبه تالابها دغدغه داشتیم که به لطف خدا توانستیم با پیگیری که انجام میدهیم به این مطالبه که حق استان است جامه عمل بپوشانیم.
طی این جلسه همچنین احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گزارش مختصری از مجموعه اقدامات انجام شده در راستای حفاظت کیفی رودخانه کارون ارائه داد که ساماندهی مزارع پرورش ماهی، احداث تصفیه خانههایی برای واحدهای مختلف توسعه نیشکر، طرح لایروبی رودخانه کارون، تصفیه پسابهای شرکت پتروشیمی آبادان و ... از جمله این اقدامات به شمار میآیند.
محمدرضا شمسایی، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز در این جلسه عنوان کرد: در استان بین 8 تا 9 هزار حوضچه پرورش ماهی وجود دارد که بخش عمده آن در منطقه گرگر هستند که میزان آلودگی آنها در رودخانه قابل توجه است و تعداد زیادی از حوضچهها بدون مجوز در دولت قبل احداث شدهاند.
وی افزود: یک هکتار حوضچه پرورش ماهی معادل 10 هکتار زمین کشاورزی آب مصرف میکند که با توجه به کمبود منابع آب این موضوع مشکل ساز است.
در پایان نیز گزارشی درباره معضلات زیست محیطی رودخانه دز ارائه شد که بر اساس آن ورود خام فاضلاب و پسابهای صنعتی، رشد جلبکی گیاهان آبزی در رودخانه دز، رهاسازی پسماندها در رودخانه، ساخت و سازها در حریم رودخانه و ... از عمده مشکلات مطرح شده در خصوص رودخانه دز بود.
انتهای پیام
نظرات