• دوشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94090201047
  • منبع : مطبوعات

استفاده از نانوسیم نقره و گرافن برای ساخت الکترود شفاف

استفاده از نانوسیم نقره و گرافن برای ساخت الکترود شفاف

محققانی از کره‌ جنوبی موفق شدند با ترکیب نانوسیم نقره، گرافن و نوعی پلیمر، پلیمر شفاف رسانایی تولید کنند که می‌تواند جایگزین اکسید قلع ایندیم در ادوات الکترونیکی شود.

محققانی از کره‌ جنوبی موفق شدند با ترکیب نانوسیم نقره، گرافن و نوعی پلیمر، پلیمر شفاف رسانایی تولید کنند که می‌تواند جایگزین اکسید قلع ایندیم در ادوات الکترونیکی شود.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تصور کنید که روشنایی فضای منزل را با یک پنل صاف ارزان قیمت که زیست‌سازگار بوده و به دلیل تولید حرارت کم، بسیار کم مصرف است، تامین می‌کنید. حالا تصور کنید که این پنل‌ها می‌توانند از جنس کاغذ یا پارچه باشند و به هر شکلی که مایل باشید در آیند. بنابراین، به راحتی می‌توان آن را در فضای داخل منزل جا داد و به اشکال دلخواه در آورد. این سیستم‌های روشنایی را می‌توان درون خودروها و حتی لباس‌ها قرار دارد.

اخیرا مقاله‌ای با عنوان "Flexible organic light-emitting diodes (OLEDs) for solid-state lighting" در نشریه Journal of Photonics for Energy منتشر شده که در آن محققان کره‌ای دانشگاه علوم و فناوری کره‌ جنوبی جزئیات مربوط به دستاوردهای خود در ساخت الکترودهای انعطاف‌پذیر، روش‌های کپسوله کردن انعطاف‌پذیر و زیرلایه‌های انعطاف‌پذیر را برای ساخت چنین پنلی ارائه کرده‌اند.

OLEDها یکی از گزینه‌های دانشمندان برای تولید نور در سیستم‌های روشنایی است. دلیل این، امر نازک بودن، سبک بودن و مصرف انرژی پایین در این سیستم‌ها است. شرکت‌هایی نظیر فیلیپس و ال جی ساخت پنل‌های OLED را آغاز کرده‌اند که می‌تواند نور عاری از پرتو فرابنفش تولید کند که گرمای بسیار کمی داشته و نیاز به لامپ ندارد.

فرانکی سو از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی می‌گوید: «روند رو به توسعه OLEDها به سمتی است که در آینده نزدیک آنها را می‌توان روی زیرلایه‌های پلاستیکی، سبک و با دوام قرار داد. در این مقاله، محققان به بررسی چالش‌ها و راهکارهای این پروژه پرداخته‌اند.»

مین هو پارک از محققان این پروژه به بررسی الکترودهای شفاف مختلف پرداخته است تا از آن به‌عنوان گزینه جایگزین برای اکسید قلع ایندیم استفاده کند. اکسید قلع ایندیم به دلیل شکنندگی و قیمت بالا محدودیت‌هایی دارد. به همین دلیل محققان به دنبال ساخت الکترودهای کم نقص، انعطاف‌پذیر، رسانا و تابع کار بالا هستند.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از ترکیب نانوسیم نقره، پلیمر رسانا و گرافن با ساختار چند لایه دی‌الکتریک-فلز-دی‌الکتریک موفق به ارائه الکترود انعطاف‌پذیر جدید شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha