• دوشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۴ / ۰۰:۱۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94090200795
  • خبرنگار : 71039

خاموش شدن چراغ بینال ونیز + تصاویر

خاموش شدن چراغ بینال ونیز + تصاویر

«بینال ونیز» پس از 198 روز به کار خود پایان داد.

«بینال ونیز» پس از 198 روز به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، بینال (دوسالانه) ونیز که به‌طور رسمی از 9 می (19 اردیبهشت‌ماه) کارش را آغاز کرده بود، در پایان روز 22 نوامبر (1 آذرماه) چراغ‌هایش را خاموش کرد تا دو سال دیگر که پنجاه‌وهفتمین دوره‌ی آن آغاز شود.

این رویداد هنری که از سال 1895 آغاز شده، به‌مدت بیش از یک قرن یکی از نهادهای فرهنگی معتبر در جهان بوده است. این نمایشگاه هنری که در سال‌های فرد میلادی در مدت بیش از شش‌ماه (28 هفته) برگزار می‌شود، امسال در پنجاه‌وششمین دوره، بیش از 370 هزار بازدیدکننده را میزبانی کرده است.

در این دوره از دوسالانه، آثار مختلفی از هنرمندان کشورهای جهان در فضاهای متنوعی به‌نمایش گذاشته شده بود. باغ مرکزی بینال در منتهی‌الیه جنوب جزیره، در محوطه‌ای به‌ نام Giardini تعبیه شده بود که علاوه بر پاویون مرکزی، 29 پاویون دیگر را نیز شامل می‌شد. تجمع دیگر پاویون‌ها، کمی بالاتر از این محوطه، در محوطه‌ای به‌ نام Arsenale بود که آن‌هم علاوه بر پاویون مرکزی، 23 پاویون دیگر را شامل می‌شد.

علاوه بر این دو محدوده، در فاصله‌ی پایین‌تر و بالاتر میدان معروف «سنت مارکو» 155 پاویون دیگر نیز در نقاط مختلف شهر (جزیره) به‌شکل پراکنده‌ای برپا شده بودند؛ با این تفاوت که بازدید از این محوطه‌ها، رایگان بود. ضمن آن‌که عموم این پاویون‌ها، ساختمان‌ها یا حتی طبقه‌ای از ساختمان‌های موجود در ونیز بودند که برای این منظور اجاره شده بودند.

در مجموع می‌توان گفت، آثار هنری هنرمندان منتخب کشورهای جهان، از توسعه‌یافته گرفته تا جهان سومی‌ها، در 207 پاویون مختلف پراکنده در سطح ونیز، به‌مدت شش‌ماه و 13 روز میزبان بازدیدکنندگانی از کشورهای مختلف، از هنرمندان سرشناس گرفته تا مخاطبان عام بود.

فضای شهر ونیز هم به‌گونه‌ای بود که تعداد قابل توجهی از انبوه گردشگرانی که روزانه به دیدن آن می‌آمدند، از برگزاری بینال ونیز اصلا آگاه نمی‌شدند، اما علاوه بر مخاطبان تخصصی، برخی از همین گردشگران، با توجه به تابلوها و راهنماهای در نظر گرفته‌شده مقابل پاویون‌ها در نقاط مختلف شهر، از برگزاری دوسالانه آگاهی می‌یافتند، از آن دیدن می‌کردند.

هنرمندان حضوریافته نیز آثارشان را در شاخه‌های مختلف هنری، تجسمی، معماری، سینما (ویدیو)، رقص و پرفورمنس، موسیقی، نمایش و آرشیوهای تاریخی به‌نمایش گذاشتند. در این میان، با توجه به این‌که دوسالانه‌ی ونیز همواره در خط مقدم تحقیقات و ترویج گرایش‌های جدید هنر معاصر حضور داشته است، در بینال اخیر نیز شاخه‌های مدرن، از جمله هنر مفهومی، هنر محیطی و ویدیوآرت از جایگاه و توجه ویژه‌ای برخوردار بودند.

البته شهر تاریخی ایتالیا از سال 1932 تا کنون مبدع و میزبان جشنواره فیلم ونیز نیز بوده و از سال 1980 تا کنون در سال‌های زوج میلادی، بینال تخصصی معماری ونیز برگزار شده است. حرکات موزون نیز از سال 1999 در ونیز صاحب یک دوسالانه شده است. البته موسیقی و تئاتر هم به‌ ترتیب در سال‌های 1930 و 1934 شاهد برگزاری نخستین دوره‌های نمایشگاهی خود در ونیز بوده‌اند.

این رویداد هنری از سال 1998 به ریاست «پائولو باراتا» برگزار شده و تعداد کشورهای شرکت‌کننده در آن از 59 کشور (در سال 1999) به 89 کشور در سال 2015 افزایش یافته است.

برخی پاویون‌های دوسالانه‌ی امسال شامل آثار چند هنرمند و برخی از آن‌ها، فقط آثار یک هنرمند را شامل می‌شدند و بعضا به‌ نام خود هنرمند نام‌گذاری شده بودند. از طرف کشور ایران نیز 49 هنرمند در این دوسالانه حضور یافتند که در کنار 30 هنرمند ایرانی، 19 هنرمند از کشورهای جمهوری آذربایجان، افغانستان، عراق، پاکستان و هند نیز حضور داشتند.

علیرضا بهرامی - ایسنا

انتهای پیام

پاویون آذربایجان در بینال ونیز
پاویون آنگولا در بینال ونیز
نمونه آثار بینال ونیز 2015
نمونه آثار بینال ونیز 2015
نمونه پاویون بینال ونیز 2015
حیاط پاویونی در بینال ونیز
ورودی پاویونی در بینال ونیز
گیت ورودی بخش مرکزی Giardini
نمونه آثار بینال ونیز 2015
نمونه آثار بینال ونیز 2015 - جمهوری آذربایجان
نمونه آثار بینال ونیز 2015
نمونه آثار پروژه چین در بینال ونیز
نمونه آثار بینال ونیز 2015
نمونه آثار بینال ونیز 2015
ورودی پاویون در بینال ونیز
ورودی پاویون در بینال ونیز
ورودی پاویون در بینال ونیز
نمونه اثر در بینال ونیز
فروشگاه آثار تبلیغی بینال ونیز
بینال ونیز 2015

محوطه آرسناله در بینال ونیز
بینال ونیز 2015

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha