مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید سیمای دلپذیری از طبیعت در نگاه کودکان ترسیم کنیم.
به گزارش خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد درویش در مراسم اجرای طرح کشوری آموزش مسائل زیست محیطی به کودکان از طریق آموزش معلمان و مربیان پیش دبستانی بیان کرد: باید نسلی را پرورش دهیم که به ارزشهای طبیعی و زیست محیطی مانند ارزشهای غیرمعامله خود نگاه کند.
وی تاکید کرد: باید از طبیعت محافظت کنیم زیرا در صورتی که طبیعت خوبی داشته باشیم حال مردم جامعه هم خوب خواهد بود.
درویش ادامه داد: در فضای رسانهای و گفتگوهای مردم موضوعاتی مطرح میشود که به اندازه محیط زیست حائز اهمیت نیستند و کمتر به مسائل زیست محیطی که از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند توجه میشود.
درویش گفت: در تهران نشست زمین چهارسانتی متر بیشتر از نشست زمین در قسمتهایی از دنیاست که بیشترین میزان نشست را تاکنون تجربه کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: باید مدنظر داشته باشیم که بحث نشست زمین آخرین مرحله بیابان زدایی به شمار میرود و لازم است تلاش کنیم که این مسئله در دیگر مناطق کشورمان اتفاق نیفتد. ضمن اینکه باید بدانیم در حال حاضر بسیاری از مناطق همچون کرمان، سمنان و اصفهان دستخوش نشست زمین هستند و حتی این پدیده را در مناطقی مانند سهند و سبلان و سرشاخههای کارون هم شاهدیم.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: در حال حاضر حدود 56 هزار فارغ التحصیل رشته محیط زیست و حدود 200 هزار فارغ التحصیل رشته کشاورزی در کشور بیکارند و حدود 500 هزار متخصص محیط زیست در کشورفعالیت می کنند؛ اما علیرغم وجود چنین آماری و نیز با وجود افزایش دانشکدههای محیط زیست و کشاورزی، شرایط زیست محیطی در ایران با مشکل روبروست.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تصریح کرد: ثروتمندترین استان ایران خوزستان است که دارای بیشترین منابع و بیشترین صنعت در کشور است؛ اما این استان دارای پایینترین کیفیت در آموزش کشور بوده و در بحث کیفیت آموزش و پرورش در میان 31 استان کشورمان آخرین رتبه را به خود اختصاص داده است.
دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزش دانشگاه علوم زیستی و توانبخشی هم در این مراسم بیان کرد: هدف از این گردهمایی صحبت در مورد مسائل زیست محیطی است که یک موضوع مهم بشری و فرابشری به حساب میآید.
وی اظهارکرد: در بحث محیط زیست فقط طبیعت مدنظر نیست و مسائلی همچون همدلی،همزبانی و معنویت هم وجود دارند.
معاون آموزش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین ادامه داد: ما در برابر"محیط زیست" مکلف هستیم و باید در مورد حفظ آن به آیندگان پاسخگو باشیم.
خدایی با اشاره به اینکه هرچقدر فرد از دوران کودکی بیشتر رشد میکند خواستههای فردی را کمترمد نظر قرار میدهد، گفت: بالاترین مرحله رشد زمانی است که فرد به جهان بینی میرسد و درک میکند که باید به محیط زیست و دیگران خدمت کند.
معاون آموزش دانشگاه علوم زیستی و توانبخشی بهترین زمان برای تغییر رفتار در افراد را دوران کودکی برشمرد و تصریح کرد: لازم است کودکان را از کودکی با الفبای محیط زیست آشنا کنیم.
مهرداد فرخی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم زیستی و توانبخشی نیز در این مراسم اظهار کرد: امروزه سازمانهای معتبر بین المللی اعلام کردند که از هر 102 بیماری 83 مورد ناشی از عوامل بیرونی و زیست محیطی است.
وی ضمن اشاره به اینکه 24 درصد معلولین در دنیا قربانی عوامل مخرب زیست محیطی هستند، گفت: برای حفظ سلامت انسانها لازم است سلامت محیط زیست را حفظ کنیم زیرا بدون توجه به محیط زیست نمیتوانیم از سلامت انسان و حتی رفاه اجتماعی صحبت کنیم.
فرخی در ادامه تصریح کرد: لازم است بی عدالتی و نابرابری در زمینه برخورداری از محیط زیست بررسی شود و رشتهای در دانشگاه تاسیس شود که حفظ محیط زیست را به دانشجویان آموزش دهد.
حجت الاسلام سید وحید معتمدی نماینده نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه علوم زیستی نیز ضمن تاکید بر سفارشات مکرر قرآن کریم و دین اسلام درباره حفظ محیط زیست تاکید کرد: طبق آیات قرآن کریم زمین گهواره انسانهاست. بنابراین انسانها نسبت به زمین بدهکارند.
مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست نیزدر این جلسه از آمار موجود در مرکز جهانی تاب آوری در شهر استکهلم کشور سوئد سخن گفت و تصریح کرد که این مرکز مسائل زیست محیطی و وضعیت جهان را در مرزهای سیارهای بررسی میکند.
وی افزود: در شرایط فعلی وضعیت زمین بسیار بد است و با توجه به اهداف توسعه پایدار، آیات قرآن کریم و توصیههای مقام معظم رهبری درباره حفاظت از محیط زیست لازم است به این مقوله توجه بیشتری داشته باشیم.
مظاهری در ادامه گفت: از19 اصلی که مرکز جهانی تاب آوری استکهلم سوئد در بحث کره زمین مطرح کرده است، ایران چهار مورد را از مرز گذرانده است و در شرایط بدی به سر میبرد.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: میانگین غلظت اتمسفری در جهان 350ppm است اما این میزان در ایران به 400ppm رسیده است.
وی در بحث یکپارچگی زیست کره هم افزود: بر اساس استاندارها در هر یک میلیون گونه در سال نباید بیش از 10 انقراض وجود داشته باشد. این در حالی است که سهم ایران طبق آمار ارائه شده که ممکن است دقیق هم نباشد هزار انقراض است.
مظاهری ادامه داد: حتی اگر سهم ایران 100 مورد انقراض هم باشد این میزان باز هم زیاد است.تغییر اقلیم و تغییر کاربری زمین هم از دیگر مسائلی هستند که در ایران مرزهای جهانی را رد کردهاند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه تاکید کرد: هندوستان کشوری است که چندین برابرعربستان، آمریکا و ایران مساحت و جمعیت دارد اما سهم استفاده این کشور از کره زمین 0.6 است.
وی گفت: باید به فقر و گرسنگی در کشور پایان دهیم و برای رسیدن به زندگی سالم و عادلانه تلاش کنیم. در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست از سازمانهای مردم نهاد، دانشگاهها و آموزش و پرورش خواسته است که مشارکت فعال داشته باشند.
مظاهری در پایان گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با آموزش و پرورش و وزارت علوم تفاهم نامه امضاء کرده است و قرار است دو واحد درسی شناخت محیط زیست در کل کشور ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، در مراسم اجرای طرح کشوری آموزش مسائل زیست محیطی به کودکان همچنین فعالیتهای سازمان محیط زیست کشور و سازمان بهزیستی کشور در این زمینه مورد بحث قرار گرفت و اهمیت و ضرورت اجرای طرح کشوری آموزش مسائل زیست محیطی به کودکان از طریق آموزش معلمان و مربیان پیش دبستانی مورد تاکید قرار گرفت.
چالشها و معضلات محیط زیست کشور و نقش مربیان پیش دبستانی در آموزش حفظ محیط زیست کشور نیز از جمله مسائلی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
بنابراین گزارش، کارگاههای آموزشی محیط زیست از امروز برای دانشجویان رشته رشد و پرورش کودکان پیش دبستانی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آغاز می گردد. علاوه بر دانشجویان، مربیان مهدهای کودک هم به وسیله کازشناسان ارزیاب مناطق 19 گانه معرفی میشوند و آموزش می بینند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، مراسم اجرای طرح کشوری آموزش مسائل زیست محیطی به کودکان از طریق آموزش معلمان و مربیان پیش دبستانی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حضور محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین حجت الاسلام سید وحید معتمدی نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزش دانشگاه علوم زیستی و توانبخشی، دکتر مهناز مظاهری معاون آموزشی و پژوهشی این دانشگاه، سارا یاسان مدیر برنامه آموزشی یونیسف و دیگر مسئولین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و کارشناسان ارزیاب مناطق 19 گانه آموزش و پرورش برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات