جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 94081207031
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

ویژگی‌های کودکان وابسته چیست؟

ویژگی‌های کودکان وابسته چیست؟

ایسنا/خراسان جنوبی روانشناس کودک در خراسان جنوبی معتقد است: کودکان بیش از اندازه وابسته خود را ضعیف و آسیب‌پذیر ارزیابی می‌کنند.

روانشناس کودک در خراسان جنوبی معتقد است: کودکان بیش از اندازه وابسته خود را ضعیف و آسیب‌پذیر ارزیابی می‌کنند.

سیدعلی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، اظهار کرد: کودکانی که قبل از دو سالگی در معرض نگهداری موقت توسط افراد متفاوتی بودند، در سال‌های بعد کمتر احساس اطمینان می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نشانه‌های وابستگی بیش از اندازه در روابط میان والد و فرزند، اغلب واضح و روشن هستند، افزود: کودکانی که تا پنج سالگی در کنار مادر بوده‌اند، در برخورد با همسالان خود، کمرو هستند.

این روانشناس کودک ادامه داد: تهدید کودک نقش بسیار مهمی را در تقویت دلبستگی دلهره آمیز دارد و تهدید کودک در ایجاد اضطراب نقش دارد.

حسینی با بیان اینکه جدا کردن اتاق کودک در ابتدای تولد یکی از راهکارهای اصلی برای کاهش ترس و اضطراب است، گفت: بسیاری از مادران به خاطر راحتی خود و تصور اینکه نباید نوزاد را از خود دور کنند معمولاً اتاق کودک را جدا نمی‌کنند. همین جدا نکردن کودک از خود، ریشه بسیاری از وابستگی‌ها و ترس و اضطراب‌ها است. جدا کردن اتاق کودک از همان ابتدای تولد نقش موثری در کم کردن وابستگی کودک به مادر دارد و همین امر باعث می‌شود کودک کمتر دچار ترس و بی‌قراری شود.

این روانشناس کودک افزود: کودکانی که حاضر به جدا شدن چند ساعته از والدین خود در زمان خواب نیستند، بیشتر در غذا خوردن، لباس پوشیدن و هنگام تنها شدن بهانه‌جویی و بی‌قراری می‌کنند. بازی کردن و گذراندن وقت با همسالان یکی از روش‌های موثر در کاهش وابستگی کودک به مادر است.

وی ادامه داد: مادران باید در زمان‌هایی که کودک را همراه خود به پارک می‌برند به او اجازه برقراری ارتباط با همسالان و بازی کردن با آنها را بدهند. کودکانی که در خانواده بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند، بیشتر از سایر کودکان به مادر وابسته می‌شوند و با دور شدن از خانواده وحشت و اضطراب در آنها پدید می‌آید.

حسینی افزود: با آنکه ترس در کودکان عادی است، اما هنگامی که ترس‌های جزئی نظیر ترس از تاریکی یا حیوانات در آنها رفع نشود و به صورت یک عامل محرک بر رشد آنها اثر مخرب باقی می‌گذارد. نقش والدین به عنوان یک عامل اصلی در پیشگیری از روند تخریبی ترس اهمیت بسزایی ایفا می‌کند.

این روانشناس کودک خاطرنشان کرد: والدین می‌توانند با اعمال یکسری تغییرات در مسیر تربیتی خود ترس در کودکان را ریشه یابی کرده و آنها را از این معضل نجات دهند.

حسینی با اشاره به راه‌های کاهش ترس‌های کودکان اظهار کرد: پذیرش ترس کودک، درک کردن، احترام گذاشتن و تقویت اعتماد به نفس کودک از جمله راهکارهایی است که در برطرف کردن ترس کودکان از سوی والدین تاثیرگذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه تجربه استقلال در کودک باید با توجه به سن رشد عقلی کودک انجام شود، ادامه داد: تحسین خصوصیات برجسته کودک هرچند هم که ناچیز و کوچک باشند، بزرگ جلوه دادن شهامت‌های کوچک کودک، حمایت در رفتن به تاریکی و اعتماد به نفس بخشیدن به او از دیگر راهکارهای کاهش ترس در کودکان است.

روانشناس کودک در خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه نگرانی‌ها و ترس فرزندان خود را مورد تمسخر قرار ندهید و هرگز آنها را به خاطر ترس، تحقیر و سرزنش نکنید، یادآور شد: افراط و تفریط در این مسئله بسیاری از اوقات کار دست والدین می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha