محققان هلندی در تحقیقات جدید خود دریافتند، لباسهای نو و تمیز هم میتوانند بیماریزا باشند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، نتایج بررسیهای انجام شده در دانشگاه استکهلم نشان داده است، سموم و موادشیمیایی لباسها، مدتها بعد از شستشو و تمیزکردن هم باقی میماند و منجر به ایجاد بیماری در فرد و آلودگیهای زیستی میشود.
محققان 60 دست از لباسهای افراد در کشورهای مختلف را مورد آزمایش قرار داده و دریافتند صدها ماده شیمیایی در این لباسها باقی میمانند که گاهی خطرناک است.
بسیاری از آلودگیهای لباسها در زمان تولید وجود ندارد، بلکه این آلودگیها طی حملونقل و بعد از آن ایجاد میشود.
پژوهشگران اظهار کردند: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی منجر به ایجاد خطر ابتلا به آلرژی میشود که بر روی سلامتی و محیطزیست تاثیر منفی دارد.
جووانا لونگو، از محققان این بررسی عنوان کرد: این مواد شیمیایی سرطانزا هستند و منجر به ایجاد آلودگیهای آبی هم میشوند. مواد شیمیایی لباسها به پوست نفوذ میکند.
محققان مواد شیمیایی لباسها و اینکه چطور منجر به تولید مواد مضر در لباس میشوند را مورد بررسی قرار دادند.
آزمایش و بررسی بعد از شستشوی لباسها انجام گرفت. از مهمترین موارد این است که مواد شیمیایی که در شستشو از لباس جدا میشود، تهدیدی برای محیطهای آبی است و مواد شیمیایی باقیمانده بر روی لباس هم تهدیدی جدی در ابتلا به بیماریهای پوستی محسوب میشود.
محققان اظهارکردند: هنوز مشخص نشده که تا چه میزان این مواد شیمیایی در لباس خطرناک است و تا چه مدت اثر منفی دارند و آیا در درازمدت اثرات منفی خواهند داشت؟ این بررسی نیازمند تحقیق و مطالعه بیشتر است.
انتهای پیام
نظرات