پس از حدود 35 سال اجرای قانون تکفرزندی در چین، این قانون ممکن است به زودی تغییر کند.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انتظار میرود که دولت در تازهترین برنامه پنج ساله اداره کشور، این قانون را کمی آسانتر کند. هنوز جزئیات تغییرات مشخص نشده اما دولت چین نگران سالخورده شدن جمعیت و در نتیجه از دست دادن نیروی کار جوان است.
از هر 10 شهروند چینی یک نفر بالای 65 سال سن دارد. همچنین برآورد میشود که تا سال 2050 میلادی از هر سه چینی، یک نفر بالای 65 سال سن داشته باشد.
«وانگ جون»، یک استاد دانشگاه از چین میگوید: کارگران مهاجر و افراد دیگر در جمعیت کارگری چین به سمت سالخوردگی پیش میروند. این مساله ممکن است سرزندگی اقتصادی جامعه ما را تهدید کند. شاید این وضعیت با تغییر سیاستهای جمعیتی بهبود یابد.
حدود دو سال قبل دولت چین قانون تکفرزندی را کمی آسانتر کرد و به زوجهایی که یکی از آنها تکفرزند بود، اجازه داد صاحب فرزند دوم شوند.
به گزارش یورونیوز، بسیاری از خانوادههای چینی به دلیل مشکلات اقتصادی تمایلی به داشتن فرزند دوم ندارند. دولت چین تخمین زده بود که با آسان شدن قانون تکفرزندی، سال گذشته دو میلیون نوزاد بیشتر متولد شود در حالی که این رقم از 500 هزار نفر تجاوز نکرد.
انتهای پیام
نظرات