بناهای تاریخی و قدیمی ارزشمند بافت قدیم گرگان مرمت و بازسازی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معاون میراث فرهنگی این اداره کل با اعلام این خبر گفت: بناهای تاریخی و قدیمی شهرستان گرگان از بناهای با ارزش این استان است که با برنامهریزیهای صورت گرفته نسبت به باز زندهسازی و احیای این بناها اقدام شده است.
حمید عمرانی رکاوندی در ادامه به بناهای تاریخی مدرسه عمادیه، کاخ آقا محمد خان قاجار و خانههای تاریخی در بافت قدیم گرگان از جمله خانه باقریها اشاره داشت و افزود: از جمله اقدامات مرمتی انجام شده طی سال 1394 در مدرسه عمادیه گرگان که بنایی متعلق به دوره صفویه است و سبک معماری دوره قاجار در آن به کار رفته، میتوان به زیرسازی و کفسازی با آجر بندکشی در حیاط خلوت جنوبی بنا، اجرای اندود کاهگل بر روی بدنههای دیوار حیاط جنوبی، اجرای سرویس یک چشمه سرویس بهداشتی در حیاط جنوبی و تجهیز آن اشاره داشت و همچنین خاکبرداری و زیرسازی حیاط خلوت شمال غربی، مرمت و سفالگردانی حجرههای شمال غربی، ساماندهی سفال پوش حجره جنوب غربی، اجرای دریچههای مرکب از بتن و سنگ فرش بر روی کانالهای تاسیسات، ساخت بوفه (کمد) برای کلیه فضاهای مدرسه اعم از حجره و ایوانها از دیگر اقدامات مرمتی در این بناست.
وی در ادامه به کاخ آقامحمدخان قاجار که بنایی متعلق به دوره قاجاری و دارای سازه آجری است، اشاره و تصریح کرد: این بنا به صورت دوطبقه با ستونهای چوبی در ضلع جنوبی بناست و مساحت بنا حدود 1156 متر مربع است.
«عمرانی» اقدامات مرمتی انجام شده در این بنا را در سال 93 عنوان کرد و اذعان داشت: برداشت اندود سیمانی بدنه در ضلع غربی بنا - برداشت ورق حلب شیروانی بام بنا - برداشت چوبهای فرسوده و پوسیده بنا - چوبریزی سقف بنا به روش سنتی - اجرای شیرسر به روش سنتی در سقف بنا - اجرای تختهکوبی در سقف بنا اجرای سفال چینی به روش سنتی در سقف بنا و همچنین برداشت نخالههای ساختمانی حاصل از تخریب در سقف بنا از اقدامات صورت گرفته جهت احیا و بازسازی این بنای تاریخی است.
معاون میراث فرهنگی گلستان در ادامه از دیگر اقدامات مرمتی را مرمت مجموعه باقری در مرکز محله نعلبندان در بافت قدیم گرگان برشمرد و افزود: این بنا در دوره قاجار با وسعتی حدود 3000 متر مربع و کاربری مسکونی با تعداد حیاطهای متعدد، تالار، پستو، اتاق و ... ساخته شده است. قسمتی از حیاط اندرونی و حیاط اسطبل بنا در سال 1394 با اعتباری حدود 1300 میلیون ریال به منظور تبدیل به بازارچه صنایعدستی مرمت و بازسازی گردید.
انتهای پیام
نظرات