• یکشنبه / ۳ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94080300891

آینده ساعت‌های هوشمند ماژولار در دست یک جوان ایرانی!

آینده ساعت‌های هوشمند ماژولار در دست یک جوان ایرانی!

ایده جوان ایرانی در ساخت ساعت هوشمند ماژولاری که کاربران می‌توانند با وصل کردن قطعات مختلف به آن قابلیت‌های مورد نظر خود را به ساعت اضافه کنند با استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران مواجه شده است.

ایده جوان ایرانی در ساخت ساعت هوشمند ماژولاری که کاربران می‌توانند با وصل کردن قطعات مختلف به آن قابلیت‌های مورد نظر خود را به ساعت اضافه کنند با استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، علیرضا طهماسب‌زاده، دانشجوی 22 ساله رشته مهندسی پزشکی امپریال کالج لندن ایده ابتکاری خود را در ویدیویی کوتاه در سایت کیک استارتر ارائه و اعلام کرد برای عملی کردن این ایده به 250 هزار دلار نیاز دارد.

کیک استارتر سایتی است که بسیاری از استارتاپ‌ها که قصد تولید محصولی جدید رادارند از آن برای معرفی و پیش فروش محصول خود به علاقمندان استفاده می‌کنند. کیک استارتر البته فراتر از این وسیله‌ای برای اثبات بازار یک محصول برای سرمایه‌گذاران است که آنها را نسبت به سودآوری سرمایه‌گذاری‌شان مطمئن می‌کند.

طهماسب‌زاده که در سال 89 در زمان تحصیل دبیرستان مدال نقره چهارمین دوره مسابقات فیزیک‌دانان جوان را که در تفرش برگزار شد کسب کرده نزدیک دو سال است که ایده ساعت هوشمند خود را دنبال می‌کند و در حال حاضر تیمی 15 نفره را برای ساخت آن هدایت می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که ایده اولیه ساعت بلاکس (BLOCKS) چگونه به ذهن وی خطور کرده به پیشینه و علایق تحقیقاتی خود اشاره کرد و گفت: زمینه اصلی مورد علاقه من که علت انتخاب رشته مهندسی پزشکی برای ادامه تحصیل هم بود طراحی و ساخت وسایل قابل کنترل با امواج مغزی یا حرکات بدن است. این که مثلا بتوان رایانه یا تلفن هوشمندی را با مغز یا حرکات دست کنترل کرد. ایده اولیه من ساخت دستبند هوشمندی بود که بتواند حرکات دست را تشخیص بدهد مثلا با کمک آن بتوان با اشاره دست تماس‌هایی را وصل و با حرکتی دیگر تماس را قطع کرد. تابستان دو سال پیش روی این ایده کار می‌کردم که چنین دستبندی چه قابلیت‌های دیگری می‌تواند داشته باشد تا برای مردم جذاب‌تر باشد. در گفت‌وگو با افراد مختلف متوجه شدم هر کس ویژگی‌ها و قابلیتهای خاصی را از چنین وسیله ای انتظار دارد. مثلا برخی صفحه نمایش مدور و برخی صفحه نمایش مربع شکل را ترجیح می دادند، برخی دوست داشتند از آن برای سنجش ضربان قلب و کنترل بیماری خود استفاده کنند و برخی دیگر دنبال کاربردهایی مثل جی پی اس یا خرید الکترونیک بودند که طبعا جمع کردن تمام این ویژگی‌ها در دستگاهی با سایز محدود و قیمت مناسب امکان پذیر نیست. در تعطیلات کریسمس آن سال که به ایران آمده بودم ایده ساخت این دستگاه در قالب ماژولار (دارای قطعات جداشدنی) به ذهنم رسید و تصمیم گرفتم به جای این که برای همه تصمیم بگیرم که یک ساعت هوشمند ایده آل چه قابلیتهایی باید داشته باشد قدرت تصمیم گیری را به خودتان بدهم که قابلیتهای مورد نظرشان را انتخاب کنند و با متصل کردن قطعات بلوک‌ها(قطعات) ساعت دلخواهشان را درست کنند.

طهماسب زاده تصریح کرد: ساعت بلاکس از یک صفحه اصلی و دستبندی تشکیل شده که هر قطعه آن یک واحد مشخص مثل سیم کارت یا جی پی اس یا ... است و خریدار می تواند قطعات مورد نظر را براساس نیاز و علاقه خود خریداری کرده و ساعت ایده آل خود را بسازد. قیمت صفحه اصلی ساعت به همراه چهار ماژول حدود 285 دلار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۲:۲۴

اين خبر هم مايه خوشحالي است و هم مايه ناراحتي. خوشحالي از اين که اين ابداع توسط يک جوان ايرانيانجام می‌شود و ناراحتي از اين که چرا در کشور خودمان امکاناتي اينچنين نداريم و جوانان نخبه ما براي بروز خلاقيتهايي اينچنين بايد آن را در بستر کشورهاي ديگر انجام دهند.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۳:۱۵

اگه بياد ايران و بره يه جايي واسه اينکه بگه من اين اختراع رو کردم و بياييد براي توليدش تو ايران کمک کنيد تا برند ايراني توليد بشه ، بايد بره دنبال کارش .

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۴:۴۴

در حال حاضر من از نمونه سوئيسي همين ساعت‌هاي هوشمند استفاده مي‌کنم، به طور جدی ميشه گفت که با قابليت‌هايي که داره به زندگي من نظم خاصي بخشيده و خيلي کارها رو آسونتر کرده، به عنوان مثال من هر روز قرص خاصي براي آلرژي استفاده مي‌کنم که اين موضوع رو به من يادآوري مي‌کنه و خيلي کاربردهاي مفيد ديگه، خيلي خوبه من که راضي‌ام و به همه توصيه ميکنم که استفاده کنند، و اينکه يک جوان ايراني در اين زمينه توانسته حرف خودشو بزنه و سري تو سرا داشته باشه باعث افتخاره

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۴:۴۸

اين شبيه پروژه موبايل گوگل که ميشه قطعاتش رو تعويض کرد. اسمش بود google modular phone. البته هنوز به توليد انبوه نرسيده. ايده جديدي نيست ولي ايول داره.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۰:۵۱

اگه ايران بود بهش ميگفتند بورو تو کار برنج تا يه نوني در بياري اين قرتي بازيا چيه