• دوشنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۴ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94072012728

جایی که همه ایرانیان دوستش دارند

جایی که همه ایرانیان دوستش دارند

هر سال، بیستم مهرماه باغ مصلای شیراز شلوغ‌ترین روز خود را سپری می‌کند و مردمی که با غزل‌های حافظ زندگی می‌کنند، از شهرهای مختلف خود را به «حافظیه» می‌رسانند تا با شاعر محبوب‌شان دیدار کنند.

هر سال، بیستم مهرماه باغ مصلای شیراز شلوغ‌ترین روز خود را سپری می‌کند و مردمی که با غزل‌های حافظ زندگی می‌کنند، از شهرهای مختلف خود را به «حافظیه» می‌رسانند تا با شاعر محبوب‌شان دیدار کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، بنای آرامگاه حافظ در شیراز یکی از معروف‌ترین معماری‌های ایران است که سال‌هاست میزبان علاقه‌مندان و مشتاقان غزلسرای نامی این سرزمین است.

آرامگاه این شاعر بزرگ با ویژگی‌های خاص و زیبایی که از معماری دوران درخشان زندیه دارد، بسیاری از گردشگران خارجی را نیز به سمت خود جذب می‌کند.

نخستین بنایی که برای آرامگاه حافظ ساخته شد، پس از گذشت بیش از 50 سال از مرگ او توسط وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی (حاکم فارس) شکل گرفت. این بنا بعدها در دوره حکومت‌های صفویان، افشاریان، زندیه، قاجاریه و پهلوی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت تا به شکل کنونی‌اش درآمد. پادشاه‌هایی مانند شاه‌عباس صفوی، نادرشاه افشار و کریم‌خان زند در دوران حکومت خود این آرامگاه را مرمت کردند.

حافظیه

یکی از نکات جالب توجه در این آرامگاه این است که بنای کنونی حاصل فکر یک طراح و معمار فرانسوی است. «آندره گدار» ایران‌شناس و معمار فرانسوی در زمان پهلوی اول به‌دستور علی‌اصغر حکمت، وزیر فرهنگ وقت با همکاری علی ریاضی، رییس فرهنگ استان فارس و با نظارت علی سامی، محقق، باستان‌شناس و استاد دانشگاه، طرحی را برای آرامگاه حافظ ارائه کرد.

آنچه امروز به‌عنوان بنای آرامگاه حافظ شناخته می‌شود براساس همان طرح گدار است که در طول سال‌ها گاهی مورد مرمت‌های جزیی قرار گرفته است.

گدار که فارغ‌التحصیل دانشکده‌ی هنرهای زیبای پاریس در رشته‌ی معماری و باستان‌شناسی بود، به ایران علاقه‌مند شد و درباره‌ی معماری این سرزمین تحقیقاتی کرد. او علاوه بر طراحی آرامگاه حافظ، طراحی و سرپرستی موزه‌ی ایران باستان را نیز برعهده داشت.

روی سنگ قبر حافظ، ابیاتی از این شاعر بزرگ نگاشته شده است. خوشنویسی و حکاکی‌هایی که روی سنگ مزار حافظ انجام شده به زیبایی آن افزوده است. سنگ مزار حافظ تلفیقی از چند هنر تجسمی است. در این بنا معماری، خوشنویسی، کاشی‌کاری و حکاکی به‌شکل زیبایی در کنار هم قرار گرفته‌اند.

کاشی‌کاری‌های معرق در زیر گنبد آرامگاه حافظ و استفاده از رنگ‌های گوناگون از جمله سرخ ارغوانی، قهوه‌ای سوخته و آبی فیروزه‌ای که هر کدام نماد یک چیزی هستند به این بنا حالتی خاص و عرفانی داده است. گره‌های هندسی اسلامی نیز که در زیر گنبد آرامگاه به کار رفته از ویژگی‌های زیبا و دیدنی معماری این بناست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha