• جمعه / ۱۷ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 94071710927
  • خبرنگار : 71060

ICT در هفته‌ای که گذشت

از شایعه فیلتر شدن تلگرام تا بورسی شدن ایرانسل و قلع و قمع BTSهای موبایل

از شایعه فیلتر شدن تلگرام تا بورسی شدن ایرانسل و قلع و قمع BTSهای موبایل

هشدار عضو هیات مدیره مخابرات نسبت به سرنوشت این شرکت،اعطای مجوز ارائه خدمات IPTV،توقف چندساعته فعالیت تلگرام،قلع و قمع BTSهای موبایل و واکنش ebay نسبت به همکاری اش با ایران از جمله اخبار مهم ICT در هفته‌ای که گذشت به شمار می‌روند.

هشدار عضو هیات مدیره مخابرات نسبت به سرنوشت این شرکت،اعطای مجوز ارائه خدمات IPTV،توقف چندساعته فعالیت تلگرام،قلع و قمع BTSهای موبایل و واکنش ebay نسبت به همکاری اش با ایران از جمله اخبار مهم ICT در هفته‌ای که گذشت به شمار می‌روند.

به گزارش خبرنگار ایسنا،در آخرین روز هفته گذشته بار دیگر و پس از مدتی وقفه گلایه‌های مدیران مخابرات نسبت به وضعیت این شرکت مطرح شده و اینگونه اعلام شد که اگر به مخابرات توجه نکنید سرنوشتی بدتر از سایپا و ایران‌خودرو خواهد داشت.

رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در مراسم افتتاح پروژه‌های شرکت مخابرات گیلان تاکید کرد: از مسئولان و نمایندگان مجلس انتظار داریم مخابرات را به عنوان بخش زیربنایی ببینند تا مشکلات‌مان حل شود؛ چنانچه اگر به مخابرات توجه نشود ممکن است سرنوشتی بدتر از ایران خودرو و سایپا داشته باشد.

مصطفی سید هاشمی همچنین متذکر شد: در حال حاضر مخابرات ایران افتخار دارد با تعرفه سال 1382 مجموعه خود را اداره می‌کند که بیانگر مدیریت بهینه است در صورتی که نرخ تعرفه‌هایی نظیر آب، برق، تلفن، گاز و ... از سال 1382 تاکنون بسیار تغییر کرده است.

بالاخره تلویزیون اینترنتی می شود؟

همچنین در این مدت خبری به نقل ازعضو شورای عالی فضای مجازی و قائم مقام سازمان صدا و سیما منتشر شده و در قالب آن از اعطای مجوز ارائه خدمات IPTV صداوسیما به پنج شرکت خبر داده شد.

بدین ترتیب در شرایطی که اجرای طرح تلویزیون اینترنتی از سالها قبل بر روی زمین مانده و هربار صدا و سیما با ارائه مجوزهای لازم در این زمینه مخالفت کرده، این بار مهدی اخوان بهابادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روند تکنولوژی دنیا در حوزه ICT به سمت تصویر پیش می‌رود،اظهار کرد: طی سال‌های آتی بخش عمده‌ای از ترافیک شبکه‌های اجتماعی به تصاویر اختصاص خواهد یافت و سازمان صداوسیما به عنوان متولی تصویر فراگیر در کشور لازم است در این حوزه ورود کند.

وی همچنین یادآور شد که برای فعالیت این شرکت‌ها به غیر از صدا و سیما نیاز به مجوز دیگری نیست که البته این موضوع با واکنش وزارت ارتباطات مواجه شد و از سوی سازمان تنظیم مقررات اینگونه اعلام شد که برای پخش غیرفراگیر صوت و تصویر دریافت مجوز این الزامی است.

وقتی تلگرام مختل می شود

در اولین روز هفته‌ای که گذشت تلگرام هم برای چند ساعت از دسترس خارج شد و این موضوع این شایعه را در بین کاربران این نرم افزار مطرح کرد که احتمالا پس از حرف و حدیث های مختلف در نهایت این شبکه اجتماعی فیلتر شده است.

البته خیلی زود این خبر از سوی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای و روابط عمومی وزارت ارتباطات تکذیب شد و ظرف مدتی کوتاه تلگرام در حساب کاربری خود در توئیتر اینگونه اعلام کرد که به نظر می رسد هم اکنون مشکلاتی در سرورهای خود داریم.

کاربران تلگرام در سایر کشورها نیز از اختلال این نرم‌افزار خبر دادند و پس از مدتی کوتاه فعالیت این نرم افزار مانند گذشته از سر گرفته شد.

قلع و قمع BTSهای موبایل

دومین نشست فعالان بخش فاوای کشور نیز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت برگزار شد. در این مراسم علاوه بروزیر ارتباطات مسئولان شرکت‌ها و اپراتورهای مختلف ارتباطی کشور نیز به صحبت پرداخته و هریک از مشکلات و دغدغه‌های خود و همچنین اقدامات انجام شده گفتند.

مدیرعامل همراه اول نیز در طرح مشکلات شرکت خود بخشی را به بحث شهرداری اختصاص داده و با ذکر نمونه هایی از قلع و قمع BTSها توسط این نهاد گفت: تنها در تهران بیش از 30 سایت 3G ما توقیف شده است.

داستان بورسی شدن ایرانسل از طرح تا تبر

در این مدتمدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی کشور هم پس از اینکه چندسال از الزام این شرکت به ارائه بخشی از سهام آن در بورس می گذرد،با اشاره به مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره‌ی زمان ارائه سهام ایرانسل در بورس خاطر نشان کرد: با اتفاقاتی که طی یک ماه گذشته برای بورس افتاده و دائم دچار فراز‌ونشیب است، بورسی شدن تیشه به ریشه زدن است.

علیرضا قلمبر دزفولی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ایسنا خاطر نشان کرد: بزرگ‌ترین ذی‌نفع ایرانسل در ایران دولت است و به اشکال مختلف بیش از 40 درصد درآمد ما به دولت پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: حال اگر قرار باشد این فرآیند به اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین ذی‌نفع خود ضرر بزند، طبیعی است چه بنده به عنوان مجری این کار و چه هیات مدیره ما زیر بار این نخواهیم رفت که به بهانه بورسی شدن به دولت ضرر وارد شود مگر این‌که خود دولت متقبل این ضرر شود.

روز جهانی پست از نشست تا حاشیه

اما به مناسبت فرارسیدن روز جهانی پست،دراین هفته مدیرعامل شرکت پست هم به برگزاری نشستی خبری پرداخته و در قالب آن از طرح های این شرکت برای آینده خبر داد.

حسین مهری در قالب این نشست از مسائلی مانند بدهی‌های شرکت پست، کاهش و افزایش حجم مرسولات در بخش‌های مختلف، ایمیل پست و غیره نیز سخن گفت و در بخشی از صحبت های خود هم با اشاره به اینکه در حال حاضر در کل دنیا پست‌ها به سمت ارائه‌ی کالا و خدمات می‌روند گفت: در همین زمینه ما برای رسیدن به این هدف تفاهم‌نامه‌هایی را با شرکت‌هایی مانند دیجی کالا و آمازون و یا ebay امضا کرده‌ایم.

البته مهری در صحبت های تکمیلی خود یادآور شد که همکاری با ebay از طریق شرکت‌های واسطه‌ای صورت می گیرد اما درج خبر همکاری پست با این شرکت حاشیه هایی را به دنبال داشت و در نهایت موجب شد از سوی شرکت خارجی همکاری بین پست ایران و ebay تکذیب شود.

.

زمانی برای رجیستر شدن موبایل ها

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی نیز دراین هفته از احتمال اجرای رجیسترینگ موبایل از پایان مهرماه امسال خبر داد.

غلامحسین کریمی در این باره اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که به زودی دستورالعملی در این خصوص صادر شده و حتی از ماه جاری این طرح اجرایی شود.

وی با تاکید بر اهمیت بحث رسیدگی به بازار قاچاق موبایل از نظر اتحادیه تجهیزات مخابراتی اظهار کرد: اکنون این مساله به شکل خیلی دقیق مورد توجه قرار گرفته و قرار بر آن است که با مدیریت استراتژیک به گونه‌ای عمل شود که با اجرای این طرح مشکلی برای افراد مختلف ایجاد نشده و حتی برای آنهایی که پیش از این اقدام به خرید موبایل‌های قاچاق کرده‌اند، این امکان وجود داشته باشد که ظرف مدتی نسبت به رجیستر کردن دستگاه‌های خود اقدام کنند تا شوکی به بازار وارد نشود.

خداحافظی با صندوق های قدیمی پست

عضو هیات مدیره شرکت پست نیز در این مدت به نصب صندوق‌های جدید پستی در استان‌های مختلف اشاره کرده و از حذف صندوق‌های قدیمی ظرف سه تا پنج سال آینده خبر داد.

غلامرضا نجاری در این خصوص اظهار کرد: با توجه به رویکرد اتحادیه جهانی پست و در نظر گرفتن جنبه‌های مالی، الکترونیک و فیزیکی برای خدمات پستی، تغییری در بحث صندوق‌های پستی رخ داده و صندوق‌هایی با رویکرد سه‌بعدی طراحی شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۲:۱۱

صفحات مستهجن در اينستاگرام فيلتر شود, فيلترينگ هوشمند صفحات پورنوگرافي