رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه تا سال 2010 حدود 16 درصد از صادرات فرش ایران به آمریکا بود، گفت: یکی از بندهای برجام برداشته شدن تحریم صادرات فرش ایران به آمریکاست لذا اجرای برجام باعث رونق صادرات فرش ایران به آمریکا می شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا در آذربایجانشرقی، حمید کارگر در مراسم "تبریز، شهر جهانی فرش دستباف" با اشاره به کاهش چشمگیر صادرات فرش ایران طی سال های 1390 تا 1392 بیان کرد: خوشبختانه از ابتدای سال گذشته روند نزولی صادرات فرش متوقف شد و کمکم روند صعودی به خود گرفت و امسال نیز اتفاقات خوبی برای فرش ایران در حال رخ دادن است که مهمترین آن ثبت جهانی فرش دستباف تبریز است.
وی با انتقاد از کپیبرداری برخی کشورها از فرش ایران خاطرنشان کرد: برخی اوقات از خروج یک هنر از کشور غافل می شویم، برخی کشورها علی رغم نداشتن هنر قالیباقی، خود را در این زمینه مطرح می کنند و در سوی دیگر ما به هنر قالیبافیمان بی توجهی کرده و آن را به حاشیه می کشانیم.
کارگر افزود: پیش از این مالکیت فکری فرش تبریز و هریس ثبت جهانی شده است و امروز ثبت تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف در برندسازی این صنعت نقش موثری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه توجه به رونق صنعت فرش می تواند زمینه ساز تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی شود، تصریح کرد: با کمترین سرمایه گذاری در صنعت فرش می توان اشتغال ایجاد کرد و صادرات غیر نفتی کشور را افزایش داد.
رییس مرکز ملی فرش ایران در خصوص وجهه فرهنگی فرش گفت: فرش سفیر فرهنگی ما در فراسوی مرزهاست که با زبان فرهنگ و هنر از ایران و ایرانی سخن می گوید.
وی اظهار کرد: رونق صنعت فرش باعث افزایش درآمد روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها می شود.
انتهای پیام
نظرات