محققان ژاپنی در تحقیقات جدید خود ثابت کردهاند که متوسط غلظت کلسترول با مصرف مداوم روغن زیتون در حد طبیعی نگه داشته میشود و افرادی که دچار افزایش کلسترول هستند، میتوانند با رعایت در تعادل مصرف و جایگزین کردن این روغن با سایر روغنهای خوراکی به کاهش کلسترول خون کمک کنند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان کلسترول خون در 28 بیمار سرپایی که از روغنزیتون تا شش هفته به تعداد یک بار در روز استفاده میکردند، بطور چشمگیری کاهش یافت.
محققان ژاپنی در این بررسی نتیجه گرفتند که این اثرات به خواص سودمند روغن زیتون بر طیف لیپوپروتئینها مرتبط است.
آنها میگویند: از روغنزیتون در آرایش و زیبایی، طب، آشپزی و تهیه صابون استفاده میشود و در گذشته نیز به عنوان سوخت چراغهای سنتی بکار میرفت. باوجودیکه منشا زیتون از کشورهای مدیترانه است، اما امروزه مردم سراسر جهان به فواید سودمند استفاده مداوم از آن پی بردهاند.
بر اساس این تحقیق، میزان سرانه مصرف زیتون در یونان در بالاترین حد خود در جهان است. به طور متوسط هر یونانی 24 لیتر روغن زیتون درسال مصرف میکند. اسپانیاییها و ایتالیاییها به ترتیب 15 و 13 لیتر روغن زیتون در سال مصرف میکنند.
نتیجه این بررسی در مجله Medical Science Monitor منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات