• شنبه / ۴ مهر ۱۳۹۴ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94070401954

هشدار نسبت به وقوع پدیده "مسکن خواری"

موسسات پولی درحال خرید و احتکار مسکن هستند

موسسات پولی درحال خرید و احتکار مسکن هستند

یک مؤسسه پژوهش اقتصاد مسکن با اشاره به احتمال افت شدید عرضه مسکن در انتهای سال ۹۵ و ابتدای ۹۶ اعلام کرد: برخی از افراد حقیقی و حقوقی در حال خرید انبوه و احتکار واحدهای مسکونی برای فروش مسکن در دوره رونق با قیمت حداقل ۵۰ درصد بالاتر از مبلغ خرید (در دوره رکود) هستند.

یک مؤسسه پژوهش اقتصاد مسکن با اشاره به احتمال افت شدید عرضه مسکن در انتهای سال ۹۵ و ابتدای ۹۶ اعلام کرد: برخی از افراد حقیقی و حقوقی در حال خرید انبوه و احتکار واحدهای مسکونی برای فروش مسکن در دوره رونق با قیمت حداقل ۵۰ درصد بالاتر از مبلغ خرید (در دوره رکود) هستند.

به گزارش ایسنا، یک مؤسسه پژوهشی مدیریت و اقتصاد مسکن اخیرا در پژوهشی از وقوع پدیده‌ای به نام «مسکن‌خواری» خبر داده است که به صورتی خزنده و بی‌سروصدا در حال انجام است.

مدیرعامل این مؤسسه با اشاره به آغاز روند افزایش خرید و فروش مسکن با توجه به آمار منتشره سازمان ثبت اسناد و املاک و نیز سامانه ثبت معاملات اتحادیه‌های استانی مشاوران املاک به ویژه در تهران و چند کلانشهر دیگر درباره نتایج پژوهش مذکور گفت: با توجه به انتشار اخباری مبنی بر افزایش فروش مسکن و نیز افزایش وام‌دهی برخی بانک‌ها که به افزایش قدرت خرید مردم منجر شده است و نیز آغاز اعطای تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم بانک مسکن از ماه‌های پایانی امسال که به افزایش رونق بازار مسکن در سال‌های ۹۵ و ۹۶ می‌انجامد، برخی افراد حقیقی و حقوقی از جمله برخی بانک‌های خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری اقدام به خرید واحدهای مسکونی با عمر کمتر از سه سال در نقاط مختلف تهران و دیگر کلانشهرها کرده‌اند تا خانه‌ها را در دوره رونق با قیمتی گزاف و حداقل تا ۵۰ درصد بالاتر از قیمت خرید واحدهای مسکونی در دوره رکود بفروشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر یک مؤسسه اعتباری در حال خرید تعداد زیادی واحد مسکونی در نقاط مختلف تهران از واحدهای ۵۰ و ۶۰ متری تا ۱۴۰ و ۱۵۰ متری است که برای طیف‌های مختلف اقتصادی و دهک‌های گوناگون درآمدی در نظر گرفته شده‌اند.

محمدرضا حسنلو با بیان اینکه تعداد دقیق واحدهای خریداری شده برای پدیده «مسکن‌خواری» قابل احصاء نیست، افزود: افراد حقیقی که در حال احتکار مسکن هستند با ابلاغ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به ثبت اجاره‌نامه‌های صوری روی آورده‌اند؛ اما افراد حقوقی به خصوص بانک‌ها و مؤسسات اعتباری این واحدها را تا پیش از ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر ممنوعیت افزایش سرمایه شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها به ملکیت شرکت‌های زیرمجموعه خود درمی‌آوردند که پس از آنکه بانک مرکزی با جدیت با افزایش سرمایه شرکت‌های بانکی مقابله کرد، به ایجاد شرکت‌های کاغذی و صوری با عضویت اعضای هیئت مدیره خود روی آورده و املاک خریداری شده را به نام این شرکت‌ها ثبت می‌کنند.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص جزئیات این تحقیق به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: به عنوان مثال همین مؤسسه مالی و اعتباری مذکور، بیش از دو هزار واحد مسکونی نوساز یا در حال ساخت خریداری کرده است که تقریبا همگی خالی هستند؛ البته این تعداد واحد مسکونی خریداری شده تنها بخشی از مسکن‌خواری قابل شمارش است و پژوهشگران مؤسسه با بررسی نام خریداران از طریق سامانه ثبت املاک و تطبیق آن با اسامی شرکت‌های ثبت شده در روزنامه رسمی که کار بسیار زمان‌بر و سختی بود به این تعداد رسیده‌اند و ممکن است باز هم تعداد زیادی واحد خریداری شده از سوی این مؤسسه اعتباری وجود داشته باشد که به نام افراد حقیقی یا حقوقی‌های غیر ثبت شده در روزنامه رسمی زده شده باشند.

این پژوهشگر اقتصاد مسکن خاطرنشان کرد: احتکار مسکن با توجه به افت شدید عرضه واحد مسکونی در انتهای سال ۹۵ و ابتدای سال ۹۶ از سوی مسکن‌خواران و محتکران مسکن دنبال می‌شود؛ چراکه با توجه به کاهش شدید صدور پروانه ساختمانی در سال‌های ۹۳ و ۹۴، عرضه واحد مسکونی ساخته شده و آماده در دو سال آینده با افت فراوانی روبه‌رو می‌شود و در نتیجه فضا برای جولان محتکران و مسکن‌خواران باز خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۱۱

رباخواري?

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۱۱

دولت و قوه قضاييه و بانک مرکزي مي بايست با هرگونه پديده احتکار و گرانفروشي و دلالي برخورد نمايند. ا

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۲۴

باسلام خانه مان رامدتهاست براي فروش گذاشته ايم ولي مشتري ندارد لطفايکي ازاين مسکن خواران را براي ما بفرستيد خداحافظ

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۵۴

پول ملي بايد صرف توليد و سازندگي شود نه بنگاه داري, تامين اعتبار ساخت صنايع فولادي و پتروشيمي ها از همه چيز واجب تر است

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۵۵

اوضاع نکبت بار رکود مسکن و تلمبار شدن واحدهاي خالي رو دست بانکها و سرمايه دارها باعث شده تا دست به دامن پژوشگراني شوند که بازار را داغ کنند بلکه واحدهاي رودست مانده را آب کنند!! بريد واقعيات جامعه را ببينيد چند درصد مردم پول قدرت خريد دارند!! مردم همين که بتونن زندگيشونو بچرخونن هنر کردن! با کدوم پس انداز ميتونن ملک بخرن! مسکن به اندازه 20 سال پيشخور کرده!!

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۷:۵۷

رکود معاملات مسکن ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۹:۴۳

درصورتي که خبر درست باشد واحدهاي خريداري شده فروش نخواهد رفت و موجب ورشکستگي آن بانک‌ها و مؤسسات اعتباري خواهد شد. همانطور که موسسه مالي و اعتباري ميزان منحل شد و بانک سرمايه که به مشکل خورده است.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۲۰:۵۶

خوب ديگه وقتي همه چیز بي حساب وکتاب باشد اين گونه موسسات و فرصت طلبان بازار را بهم خواهند ريخت. نهاد رگلاتوري اقتصاد که وزارت مسکن و بانک مرکزي و وزارت اقتصاد هست بايد مقابله کند نه اين که دست روي دست بگذارد تا کارر از کار بگذرد.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۲۱:۴۳

من کاري به گرون شدن يا ارزان شدن مسکن ندارم آپارتماني دارم 54 متري تو پونک سردار جنگل فروشنده واقعي هستم يکي از مسکن خواران بيايد اينو بخره.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۰۰:۳۳

اللهم لبيک اللهم لبيک اين لبيک گويان حاجيان بيت الله الحرام بود، که به شهادت حاجيان ايران اسلامي شده و رهبري و ملت ايران و خانوادهاي آنان راه داغدار کرده است و مصيبت وارده راه تسليت مي گوييم و از رهبري و دولت مردمي خواهان رسيدگي در جامعه بين المللي و دادگاه بين المللي بي کفايتي آل سعود راه اعلام کنند اين خاندان وهابيت راه از فرضي واجب آن راه به جامعه اسلامي واگذار کنند تا اينگونه اتفاق ناگوار براي حاجيان بيت الله الحرام تکرار نشود.