• یکشنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 94062213776
  • خبرنگار : 71542

باشگاه‌ها و ادارات ورزشی، حامی گونه‌های در حال انقراض

20گونه درحال انقراض،نماد 20 فدراسیون شد

20گونه درحال انقراض،نماد 20 فدراسیون شد

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر همکاری وزارت ورزش و جوانان از نهایی شدن انتخاب 20 گونه درحال انقراض و ارزشمند توسط 20 فدراسیون و انتخاب گونه اندمیک و بومی زاغ بور به عنوان نماد تیم استقلال خبر داد.

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر همکاری وزارت ورزش و جوانان از نهایی شدن انتخاب 20 گونه درحال انقراض و ارزشمند توسط 20 فدراسیون و انتخاب گونه اندمیک و بومی زاغ بور به عنوان نماد تیم استقلال خبر داد.

محمد درویش با حضور در ایسنا و در گفت‌و‌گو با خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه در حال حاضر دستگاه ورزش ایران از لحاظ حمایت از محیط زیست در قیاس با همه دستگاه‌های ورزشی موجود دنیا بی نظیر است، گفت: زمانی در بازی‌های استقلال و پرسپولیس طرفداران دو تیم برای اینکه برای هم کری بخوانند به کبوترها رنگ‌های آبی و قرمز می‌زدند، سرهایشان را می‌بریدند و به سمت طرفداران تیم مقابل پرتاب می‌کردند، زمانی چنین جامعه ورزشی داشتیم؛ اما امروزه میزان حمایت وزرات ورزش از محیط زیست در دنیا همتا ندارد.

انتخاب 20 گونه درحال انقراض به عنوان نماد توسط 20 فدراسیون

وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا 50 فدراسیون ورزشی و 31 اداره کل تربیت بدنی داوطلب انتخاب نمادی از گونه‌های حیات وحش نشده‌اند، اظهارکرد: در حال حاضر انتخاب 20 گونه در حال انقراض و ارزشمند توسط 20 فدراسیون ورزشی نهایی شده است. برای مثال فدراسیون‌ کوهنوردی، کل و بز، فدراسیون تنیس روی میز، خرگوش، فدراسیون قایقرانی، ماهی خاویار را به عنوان نماد خود انتخاب کرده‌اند و قرار است از آنها روی پرچم‌ها و پیراهن قهرمانان استفاده شود.

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در دنیا هیچ دستگاه ورزشی تا بدین حد پای کار نیامده است، گفت: زمانی که یوزف سپ بلاتر، هشتمین رئیس فیفا به ایران سفر کرد او را به پارک پردیسان آوردند مدیران وقت یکی از باشگاه‌های تهران مدعی شد به جای اینکه سپ بلاتر با مدیران چند باشگاه دیدار داشته باشد او را برای دیدن گاو و گوسفند برده‌اند. در حال حاضر در جامعه‌ای هستیم که همان مدیر باشگاه با آن تفکر که تفاوتی بین یوزپلنگ و گاو و گوسفند قائل نبود درخواست اخذ نماد برای تیم‌اش دارد و پاشنه سازمان حفاظت محیط زیست را برای انتخاب یک نماد از جا در آورده است.

وزرات ورزش در پی کسب بوم پرچم

در فدراسیون‌ها کمیته‌ای به نام کمیته حفاظت محیط زیست تشکیل می‌شود

وی با بیان اینکه قرار است در فدراسیون‌ها کمیته‌ای به نام کمیته حفاظت محیط زیست تشکیل شود، گفت: به غیر از دفتر محیط زیست در وزارت ورزش که در حال حاضر تشکیل شده، قرار است در فدراسیون‌ها نیز کمیته حفاظت محیط زیست ایجاد شود. همچنین وزارت ورزش و جوانان در پی دریافت بوم پرچم یا اکو پرچم است. این نماد را فدراسیون جهانی به کشورهایی که در حوزه محیط زیست تلاش و ظرفیت سازی می‌کنند، می‌دهد.

به گفته درویش کشورهایی امکان اخذ بوم‌ پرچم را دارند که بتوانند ورزشگاه‌هایشان را محیط زیستی کنند، از سلول‌های فتوپلاتر برای تامین انرژی استفاده کنند، تفکیک زباله داشته باشند و از گونه‌های گیاهی که کمترین مصرف آب را دارند، . این‌ها همه از امتیازاتی محسوب می‌شود که به واسطه آنها می‌توان بوم پرچم را دریافت کرد.

تعیین میزان برد ورزش‌های میدانی

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان یکی از کارهایی که می‌کند تعیین میزان برد برخی ورزش‌های میدانی است، گفت:‌ ورزش‌هایی مثل کوهنوردی، اسکی و غارنوردی باید یک ظرفیت برد مشخص داشته باشند، چون نمی‌توان 20 هزار نفر را به طور همزمان داخل غار علیصدر فرستاد چون این امر غار را تخریب می‌کند، بنابراین وزارت ورزش و جوانان در حال بررسی و ارزیابی فعالیت‌ محیط زیست هر یک از ورزش‌ها است.

استقلال حامی زاغ بور

وی با اشاره به ادارات تربیت بدنی و باشگاه‌هایی که یکی از گونه‌ها را به عنوان نماد انتخاب کرده‌اند، اظهارکرد: باشگاه ذوب آهن حامی گونه تمساح پوزه کوتاه شده و باشگاه استقلال زاغ بور را که گونه اندمیک طبیعت ایران است و در هیچ جا جز ایران این گونه وجود ندارد، انتخاب کرده است. در میان ادارات کل تربیت بدنی نیز اداره استان تهران، عقاب طلایی، اداره استان البرز، ماهی قزل‌آلا و اداره همدان قوچ ارمنی را انتخاب کرده‌اند.

درویش

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۷:۱۳

سلام ، از جيب ديگران هميشه خرج کردن خيلي راحت است ،واز ديد کارشناسان محيط زيست از دريچه چشم مردم تماشا کردن هرگز نهادينه نميشود، يادم مي آيد وقتي پارک نور را به نام مهندس آشتياني بنيان گذار پارک هاي جنگلي ايران نام گذاري ميکردند پيشنهاد کردم پارک ديگري را به اين مرد بزرگ اختصاص دهيد چون تعصب مردم نمي گذارد اين پارک نام ديگري داشته باشد حالا هم همين شده پارک نور نامش نور ماند و عوض نشد حالا نشان يکي از تيم هاي مردمي فوتبال مي خواهد زاغ بور شود ( البته گونه منحصر بغردي هست ) اما کجاي زاغ بور با تيم استقلال و فوتبال و ورزش مي خورد ، خواهشا از نام گذاري پارک نور تجربه بگيريم و گونه مناسبي را انتخاب کنيد .ارادتمند چنگيز اشرقي کارشناس ارشد محيط زيست و منابع طبيعي