محققان کرهای با استفاده از نانولولهکربنی موفق به ساخت نانوحسگری شدند که قادر به شناسایی احساسات انسان است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این حسگر بسیار حساس میتواند فعالیتهای مختلفی انجام دهد. این حسگر به سازندگان ربات کمک میکند تا رباتهایی شبیه انسان بسازند.
نای یونگ لی و همکارانش معتقدند که یکی از راههای ایجاد برهمکنش میان انسان و ربات، ایجاد توانایی خواندن احساسات و پاسخ به آن توسط کامپیوتر است. یکی از روشها برای رسیدن به چنین محصولی، ساخت حسگرهای بصری است که میتواند احساس افراد را از روی اخم یا لبخند دریابد. این حسگرهای بسیار گرانقیمت، پیچیدگی بالایی دارند.
برای حل این مشکل محققان اقدام به ساخت حسگر ارزان قیمت و سادهای کردند که میتواند حرکت بسیار سریع صورت انسان را تشخیص دهد؛ برای مثال این حسگر قادر به تشخیص تغییر بسیار جزئی در خیره شدن انسان است.
در ساخت این حسگر شفاف و قابل انعطاف از لایههای حاوی نانولولهکربنی استفاده شده است. برای ساخت این حسگر، این لایه حاوی نانولوله روی دو الاستومر رسانای الکتریکی مختلف قرار داده شده است. پژوهشگران دریافتند که با این کار میتوان حسگری برای شناسایی خنده یا گریه افراد تولید کرد.
علاوهبراین که این حسگر میتواند برای تولید رباتهایی شبیه انسان استفاده شود، از آن میتوان برای رصد ضربان قلب، تنفس و دیگر علائم مهم مربوط به قلب استفاده کرد.
نتایج این پژوهش در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات