مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزرات جهاد کشاورزی گفت: امسال 150 هزار تن مرغ و تخممرغ و550 هزار تن لبنیات صادر شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا در همدان، صارمی در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی و دهمین نمایشگاه صنعت مرغداری، دامپروری و شیلات اظهارکرد: در بخش دام و طیور علاوه بر تامین امنیت غذایی و حجم عمدهای از محصولات غذایی جامعه زمینه صادرات این محصولات فراهم شده است.
وی تصریح کرد: همچنین 550 هزار تن انواع محصولات لبنی درسالجاری به خارج از کشور صادر شده است.
وی با اشاره به پتانسیلهای بالای کشور در بخش دام و طیور عنوان کرد: پتانسیلهای بالایی در بخش دام و طیور کشور وجود دارد که با تولید و توسعه مناسب این بخش میتوان ضمن حفظ بالاترین سرانه، تامین کننده صادرات این محصولات هم باشیم.
صارمی با بیان اینکه سال گذشته هشت میلیون و 800 هزار تن شیر در کشور تولید شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته دو میلیون تن شیر،920 هزار تن تخممرغ،780 هزار تن گوشت قرمز و 78هزار تن عسل در کشور تولید شد.
مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزرات جهاد کشاورزی تاکید کرد: بیش از 70 درصد هزینههای تولید بر عهده واحدهای تولیدی دام و طیور است.
وی بیان کرد: اگر روشهای صحیحی برای بهبود راندمان و تغذیه نداشته باشیم نمیتوانیم بهبود تولید داشته باشیم.
وی یادآور شد: سال گذشته در تولید 12 میلیون تن انواع محصولات لبنی،71 میلیون تن خوراک در بخش دام و طیور مصرف شد که 34 هزار میلیارد تومان هزینه داشت.
صارمی با تاکید بر استفاده از نتایج طرحهای تحقیقاتی در واحدهای تولیدی، اظهارکرد: طرحی در خصوص بهبود راندمان خوراک در دامداریهای روستایی پیشبینی شده که به مراحل پایانی رسیده است و در برنامه ششم توسعه درنظرگرفته خواهد شد.
وی با اشاره به استفاده از علوفه جایگزین در تغذیه دام، عنوان کرد:با همکاری سازمان تحقیقات و معاونت زراعت و ترویج وزارت جهادکشاورزی طرح استفاده از علوفه جایگزین با نیاز آبی کم و راندمان بالا در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیریهای وزرات جهاد کشاورزی و اقدامات خوب پشتیبانی امور دام ذخیرهسازی مناسبی از نهادها بهخوبی صورت گرفت؛ سال گذشته نهادههای وارداتی کمترین نوسان را داشتند که امسال نیز همین سیاست وجود دارد.
مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزرات جهاد کشاورزی اظهارکرد: درسال گذشته 571 کارخانه فرآوری و تولید خوراک دام سالم در کشور با ظرفیت 17 میلیون تن توانست هفت میلیون تن خوراک دام تولید کند که نسبت به سال ما قبل خود 20 درصد افزایش داشته است.
صارمی تصریح کرد: 43 هزار فاکتور آزمایشی برای کنترل کیفی نهادهها بهمنظور آنالیز دقیق محصولات انجام گرفته است و در حال حاضر در حال تدوین دستورالعمل کنترل کیفی خوراک برای حفظ سلامت و ارتقاء کمی و کیفی تولیدات تدوین کنیم و در آینده نزدیک با ظرفیتهای مناسب خوراک با کیفیت تولید کنیم تا از عرضه نهادههای خام جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در استان همدان 485 هزار تن انواع محصولات دامی با 4.5 درصد ظرفیت تولیدی کشور تولید میشود.
مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزرات جهاد کشاورزی در پایان یادآور شد: در سال گذشته بیش از90 کارخانه تولید مکملهای ویتامینی و معدنی 124 هزار تن تولید داشته که نسبت به سال 1392 نیز هفت درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام
نظرات