برای اولین بار در تاریخ، یک آزمایش چینی بر روی دیانای قرار است به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شود. این امر در پی توفقنامهای میان یک شرکت خصوصی آمریکایی و گروهی تحقیقاتی از موسسه فناوری پکن محقق شده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، تیم چینی که توسط پروفسور دنگ یولین رهبری میشود، حدود 200 هزار دلار بابت تحویل نمونه مورد آزمایش به ایستگاه فضایی بینالمللی توسط موشک دراگون شرکت اسپیسایکس به شرکت آمریکایی NanoRacks پرداخت خواهد کرد.
این آزمایش تاثیرات تشعشات فضایی بر روی دیانای انسان را بررسی می کند. شرکت NanoRacks نتایج را از آزمایشگاه مدارگرد خود در ایستگاه فضایی برای محققان چینی ارسال خواهد کرد.
به ادعای این شرکت، این قرارداد تماما تجاری بوده و از آنجا که ناسا مستقیما در این آزمایش دخالتی ندارد، قانون ممنوعیت همکاریهای فضایی ناسا و پکن را رعایت خواهد کرد.
این آزمایش توسط فردی خارج از سازمان ناسا جهت جلوگیری از هرگونه دخالت مستقیم این آژانس انجام میگیرد. به گفته جف مانبر، مدیر اجرایی شرکت NanoRacks، این یک حرکت نمادین و معنیدار است.
کنگره آمریکا اخیرا هرگونه همکاری ناسا با دولت چین را در هر سطحی ممنوع کرده است. طبق قانون، ناسا از هرگونه همکاری در فضا با دولت چین منع شده است. این ممنوعیت بر اساس اصلاحیهای است که توسط فرانک وولف، نماینده سابق جمهوریخواه ویریجینا ارائه شده است.
چارلز بولدن، رئیس ناسا، در مصاحبه اخیر خود اذعان داشته که از این دست همکاریها پیش چشمان او رخ نخواهد داد، اما شاید یکی از روسای آینده ناسا نشست و گفتگویی با همتای چینی خود داشته باشد.
به هر حال زمانی که در ایستگاه فضایی این آزمایش انجام شود، محققان چینی سرعت جهش دیانای انسان را در شرایط فضا نظاره خواهند کرد.
اگر سرعت این تغییرات زیاد باشد، ممکن است جان فضانوردان در ماموریتهای طولانی فضایی مانند سفر به مریخ در خطر باشد.
همگام با روسیه و آمریکا، چین تنها کشور دیگر در جهان است که اخیرا قادر به فرستادن فضانوردان به فضا شده است. همچنین این کشور برای ساخت ایستگاه فضایی متعلق خود برنامه هایی در دست دارد.
چین همچنین در حال ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان است که ابعاد دیش آن در حدود 30 زمین فوتبال خواهد بود. نصب این تلسکوپ در اعماق کوه های استان گوئیژو در دست اقدام است.
زمانی که ساخت این تلسکوپ در سال 2016 اتمام یابد، با قطر 500 متر، بزرگترین تلسکوپ در جهان خواهد بود و از رصدخانه Arecibo در پورتوریکو با قطر 300 متر پیشی خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات